αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈνας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος εξηγεί: Πως θα πάρετε αύξηση μισθού 9.400 ευρώ τον χρόνο, στην δουλειά που είστε τώρα

Ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος εξηγεί: Πως θα πάρετε αύξηση μισθού 9.400 ευρώ τον χρόνο, στην δουλειά που είστε τώρα

Ο συγγραφέας και αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος, Ramit Sethi έχει καταγράψει την δική του ιστορία επιτυχίας. Τώρα παραθέτει μια μέθοδο για να πάρετε αύξηση μισθού 10.000 δολαρίων τον χρόνο (περίπου 9.400 ευρώ), στη δουλειά που είστε.

Μέσα από ένα βίντεο στο YouTube, παραθέτει την ‘τεχνική του χαρτοφύλακα’, η οποία, όπως ισχυρίζεται, είναι μια στρατηγική που χρησιμοποιούν οι φιλόδοξοι εργαζόμενοι.

«Θα μπορούσατε να κερδίζετε 10.000 $ περισσότερα τον χρόνο δουλεύοντας στην ίδια δουλειά που εργάζεστε αυτή τη στιγμή για τις ίδιες ώρες- και δεν είναι τόσο δύσκολο να το κάνετε», λέει.

«Οι περισσότεροι από εμάς φοβόμαστε να διαπραγματευτούμε γιατί πιστεύουμε ότι ο μόνος τρόπος για να ζητήσουμε αύξηση είναι απλώς να μπούμε στο γραφείο του αφεντικού μας και να απλώσουμε το χέρι μας και να ζητιανεύουμε χρήματα. Όχι, δεν το κάνεις έτσι» συμπληρώνει. Όπως εξηγεί: «Εάν ζητήσετε αύξηση με τον σωστό τρόπο, θα είστε πολύ πιο μπροστά από το 99% των άλλων ανθρώπων που προσπαθούν να διαπραγματευτούν τον μισθό τους».

Έτσι, έξι μήνες πριν από την επόμενη αξιολόγηση, οργανώστε μια συνάντηση με το αφεντικό σας για να βάλετε τις βάσεις. Ξεκινήστε στέλνοντας ένα email στο αφεντικό σας και ζητήστε να οργανώσετε τη συνάντηση, εξηγώντας παράλληλα ότι θέλετε να γίνετε «top performer» και ρωτήστε το αφεντικό σας τι χρειάζεται να γίνει για να φτάσετε εκεί. Πρέπει να πείτε στο αφεντικό σας ότι θα επιτύχετε τους συγκεκριμένους στόχους στους επόμενους έξι μήνες. Και ότι αφού περάσουν οι μήνες, θα θέλατε μια «προσαρμογή μισθού».

Για τους επόμενους έξι μήνες, θα πρέπει να στέλνετε ενημερώσεις στον προϊστάμενο σας κάθε δεύτερη εβδομάδα, που θα δείχνουν πώς προχωράτε με τους στόχους και τι έχετε πετύχει.

Όπως λέει ο Ramit: «Θα πάρετε επιπλέον αμοιβή για να είστε κορυφαίος σε απόδοση, μέρος του να είσαι κορυφαίος σε απόδοση είναι να ενημερώνεις συνεχώς το αφεντικό σου». Εξήγησε ότι θα πρέπει να ξεκινήσετε να στέλνετε τις ενημερώσεις «πριν καν σας το ζητήσει».

Στη συνέχεια, ο Ramit εξηγεί ότι πρέπει να μπείτε στο διαδίκτυο, σε ιστότοπους όπως το Glassdoor και το Payscale, και να κάνετε έρευνα σχετικά με το πόσα χρήματα θα πρέπει να παίρνετε με βάση τον τομέα σας. Τι μισθούς παίρνουν άλλοι που είναι σε αντίστοιχες θέσεις;

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης σας, θα παρουσιάσετε αυτές τις σημειώσεις καθώς και αυτές για το πώς έχετε πιάσει κάθε έναν από τους στόχους που έχετε θέσει, σαν να «βγάζετε με μαγικό τρόπο τα πράγματα από έναν χαρτοφύλακα».

Ο ίδιος παραθέτει 4 πράγματα τα οποία πρέπει να γνωρίζεις και να τα παραθέσεις στη συνάντηση με το αφεντικό σου. «Νούμερο ένα, ο τρέχων μισθός σου. Το δεύτερο, ανταγωνιστικοί μισθοί από άλλες εταιρείες. Δύο ακόμη πράγματα που πρέπει να φέρετε στη συνάντηση είναι η λίστα των επιτευγμάτων σας και άλλοι πρόσθετοι τρόποι με τους οποίους θα μπορούσατε να προσθέσετε αξία πάνω και πέρα από αυτό που έχετε ήδη κάνει».

Ο Rami λέει ότι στο τέλος της συνάντησης, θα πρέπει να πεις στο αφεντικό σου πόσο περισσότερο θα έπρεπε να πληρώνεσαι με βάση την έρευνά σου και όλα όσα έχεις πετύχει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 9 =