αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝιώθεις ότι… δεν έχεις ζωή; Εδώ είναι 4 κινήσεις που θα σε ενεργοποιήσουν πάλι

Νιώθεις ότι… δεν έχεις ζωή; Εδώ είναι 4 κινήσεις που θα σε ενεργοποιήσουν πάλι

Η ζωή μπορεί να είναι μονότονη κατά καιρούς, ιδιαίτερα όταν έχεις «εγκατασταθεί» σε μια ρουτίνα. Ίσως πάει κάπως έτσι: Ξυπνάς, πηγαίνεις στη δουλειά, γυρνάς σπίτι και επαναλαμβάνεις τον ίδιο την επόμενη ημέρα. Προσθέστε σε αυτό και μερικές κλασικές ευθύνες ενηλίκων και η ζωή μπορεί να γίνει πολύ βαρετή.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής επικεντρώνεται τόσο πολύ στην παραγωγικότητα και την δουλειά, που συχνά ξεχνάμε να ξεκουραστούμε, να κάνουμε πράγματα που μας ενδιαφέρουν και να διασκεδάσουμε.

Αν έχεις μπει σε ένα τέτοιο mood, δες την παρακάτω λίστα. Είναι 4 απλές κινήσεις που θα σε ενεργοποιήσουν πάλι, αν νιώθεις ότι… δεν έχεις ζωή και είσαι πλήρως βαλτωμένος.

1# Βάλε άθληση και χαλάρωση μέσα στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα σου. Νιώθετε ότι δεν έχετε το χρόνο για να κάνετε κάτι «επαναφορτιστείτε»; Λοιπόν, τότε πρέπει να ορίσετε χρόνο στο πρόγραμμά σας για χαλάρωση και άθληση. Μπορεί να ακούγεται ανόητο, αλλά όταν ζεις μια πολυάσχολη ζωή με πολύ άγχος, είναι εύκολο να παρασυρθείς σε αυτή τη ροή. Πρέπει να φτάσετε στην επόμενη συνάντηση, να πάρετε τα παιδιά, να πάτε στο σούπερ μάρκετ για φαγητό! Και η ρουτίνα συνεχίζεται. Πάντα θα υπάρχει κάτι περισσότερο να κάνουμε. Γι’ αυτό πρέπει να ελέγχετε τον χρόνο σας και να δημιουργήσετε σκόπιμα χώρο για χαλάρωση και άσκηση. Δεν θα είσαι καλός σε τίποτα, αν δεν έχεις ενέργεια.

2# Βρες ένα χόμπι που θα σε φέρει κοντά με άλλους ανθρώπους. Ένα νέο ομαδικό χόμπι σας επιτρέπει να αντιμετωπίσετε δύο αιτίες που σας κάνουν να αισθάνεστε ότι δεν έχετε ζωή. Πρώτον, μπορείτε να μάθετε κάτι νέο, που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη σας. Δεύτερον, μπορείτε να γνωρίσετε νέους ανθρώπους και να δημιουργήσετε νέες κοινωνικές συνδέσεις, να κάνετε νέους φίλους και να κάνετε ένα restart στη ζωή σας. Αναζητήσετε ομάδες ή δραστηριότητες στην περιοχή σας. Σε αυτό μπορούν να σας βοηθήσουν και οι online κοινότητες που σίγουρα υπάρχουν.

3# Βρες χρόνο εκτός εργασίας για να κάνεις κάτι διασκεδαστικό. Η σύγχρονη εργασιακή κουλτούρα μπορεί να είναι εξαιρετικά τοξική μερικές φορές. Συχνά πιεζόμαστε να κάνουμε πράγματα όπως η δουλειά ενώ είμαστε άρρωστοι ή να μην κάνουμε διακοπές. Ακόμα χειρότερα αν είσαι freelancer: Μπορείς να παρασυρθείς και να δουλεύεις… όλη την ημέρα. Φρόντισε να μην χάνεις τα ρεπό σου, ότι δουλειά κι αν κάνεις. Μην αφήνεις τη δουλειά να είναι η ζωή σου. Βρες χρόνο για να κάνεις κάτι διασκεδαστικό.

4# Άσε πίσω σχέσεις που πλέον δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Μερικές φορές, μπορεί να νιώθουμε ότι δεν έχουμε ζωή λόγω των ανθρώπων από τους οποίους περιτριγυριζόμαστε. Όσο προχωράμε στην ζωή, αλλάζουμε. Μπορεί στα 18 σου να ταίριαζες με τους δύο φίλους σου από το λύκειο, αλλά πλέον να μην έχετε κοινά σημεία. Και δεν αρκεί απλά… να βγαίνετε για ποτό, όπως συνέβαινε κάποτε. Ίσως χρειάζεται να αφήσεις πίσω κάποιες επαφές σου, για να βρεις καινούργιες που θα σου δώσουν νέα ώθηση προς τα εμπρός.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − five =