αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝέο προϊόν στον χώρο του blockchain από τη Mastercard

Νέο προϊόν στον χώρο του blockchain από τη Mastercard

Η Mastercard παρουσίασε τη λύση Multi Token Network (MTN), η οποία περιλαμβάνει μία σειρά λειτουργιών που έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν, επεκτείνουν και να διασυνδέουν τις συναλλαγές των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και των οικοσυστημάτων blockchain, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα των εφαρμογών πληρωμών και του εμπορίου.

Οπως αναφέρει η εταιρία, το προϊόν βασίζεται σε τέσσερις βασικούς πυλώνες και απευθύνεται σε τέσσερις κύριες ανάγκες του κλάδου:

1. Εμπιστοσύνη στον αντισυμβαλλόμενο: Η αποτελεσματική διαχείριση ταυτότητας και πρόσβασης είναι απαραίτητη για τη δημιουργία αξιόπιστων δικτύων. Επιπλέον, το ΜΤΝ θα αξιοποιήσει το Crypto Credential της Mastercard, προκειμένου να παρέχει ένα σύνολο προτύπων επαλήθευσης και υποδομής, επιτρέποντας αξιόπιστες αλληλεπιδράσεις μεταξύ των καταναλωτών και των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν δίκτυα blockchain.

2. Εμπιστοσύνη στα περιουσιακά στοιχεία ψηφιακών πληρωμών: Τα σταθερά, ρυθμιζόμενα και επεκτάσιμα ψηφιακά νομίσματα (tokens) είναι απαραίτητα για τη διευκόλυνση των εφαρμογών πληρωμών. Πέρυσι, η Mastercard δοκίμασε τη χρήση εμπορικών τραπεζικών καταθέσεων με ψηφιακά νομίσματα μεταξύ διαφόρων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, με διακανονισμό μέσω του υπάρχοντος δικτύου της. Εντάχθηκε, επίσης, σε μία ομάδα που απαρτιζόταν από φορείς της αγοράς, για να εξερευνήσει μία πλατφόρμα καταθέσεων με ψηφιακά νομίσματα μέσω του Δικτύου Ρυθμιζόμενης Ευθύνης (Regulated Liability Network). Επίσης, το MTN θα υποστηρίξει και θα συμπληρώσει αυτές τις προσπάθειες επιτρέποντας τα ρυθμιζόμενα tokens πληρωμών για την τροφοδοσία οικονομικών εφαρμογών.

3. Εμπιστοσύνη στην τεχνολογία: Η επεκτασιμότητα των δικτύων blockchain και η μεταξύ τους διαλειτουργικότητα είναι κρίσιμες τεχνολογίες, που απαιτούνται για ασφαλείς μεταφορές πληροφοριών, δεδομένων και περιουσιακών στοιχείων. Η συνεργασία της Mastercard με την Αποθεματική Τράπεζα της Αυστραλίας (RBA), σε συνεργασία με την Cuscal Payments και την Mintable στο πιλοτικό CBDC project, δείχνει πώς τα ψηφιακά νομίσματα της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC) που εκδίδονται από την RBA μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απρόσκοπτη αγορά περιουσιακών στοιχείων από οντότητες που είναι εισηγμένες στο δημόσιο blockchain. Το MTN επιδιώκει να προσφέρει αυτές τις δυνατότητες σε όλα τα υποστηριζόμενα tokens και τα δίκτυα πληρωμών με επεκτάσιμο τρόπο.

4. Εμπιστοσύνη στην Προστασία των Καταναλωτών: Η MTN θα βασιστεί στην μακρά εμπειρία της Mastercard στον τομέα της ανάπτυξης προτύπων και κανόνων για το δίκτυο καρτών της, για να παρέχει ένα κοινό πλαίσιο σε μία κοινότητα χρηστών με κοινά ενδιαφέροντα. Αυτό περιλαμβάνει σαφείς κανόνες που δίνουν προτεραιότητα στην ισχυρή προστασία των καταναλωτών, τη σταθερότητα και τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς.

H beta έκδοση του ΜΤΝ θα είναι σύντομα διαθέσιμη στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως βάση δοκιμής για την ανάπτυξη πιλοτικών εφαρμογών χρήσης με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, fintechs και κεντρικές τράπεζες. Με την πάροδο του χρόνου, η Mastercard σχεδιάζει να κάνει το MTN διαθέσιμο σε περισσότερες αγορές σε όλο τον κόσμο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + five =