αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν έχω αυτό το πρόβλημα με κανέναν άλλο»: 4 φράσεις που χρησιμοποιεί κάποιος για να έχει το πάνω χέρι

«Δεν έχω αυτό το πρόβλημα με κανέναν άλλο»: 4 φράσεις που χρησιμοποιεί κάποιος για να έχει το πάνω χέρι

Μια υγιής αλληλεπίδραση μεταξύ δύο ανθρώπων θα ήταν ένας ομοιόμορφα διαμορφωμένος και αμφίδρομος διάλογος. Ή μάλλον, κάθε άτομο θα είχε την ευκαιρία να μεταδώσει τις ιδέες του, δεν συμφωνείτε; Μια ανθυγιεινή επαφή, από την άλλη πλευρά, είναι μια πιο μονόπλευρη συζήτηση. Έτσι ”ανθίζει” για παράδειγμα ένας ναρκισσιστής. Και άλλοι τύποι τοξικών προσωπικοτήτων.

Τέτοια άτομο προσπαθούν συνεχώς να μονοπωλούν μια συζήτηση. Τα φώτα της δημοσιότητας πρέπει πάντα να είναι πάνω τους, ακόμα κι αν πρέπει να ενεργήσουν με άσεμνους τρόπους.

Εδώ είναι 4 φράσεις που χρησιμοποιούν για να έχουν το πάνω χέρι σε μία συζήτηση.

1. «Λοιπόν, τα προβλήματά μου είναι χειρότερα από αυτό!»

Ένας ναρκισσιστής θα λέει πάντα ότι έχει… χειρότερα προβλήματα από εσάς. Και μπορεί να αναρωτιέστε γιατί θα ήθελαν να έχουν περισσότερα προβλήματα και δυσκολίες.

Εάν η συζήτηση είναι για προβλήματα, ο ναρκισσιστής θα θέλει πάντα να έχει τα περισσότερα. Ακόμα και τα άσχημα πράγματα τους κρατούν στο επίκεντρο. Κινούν τη συζήτηση προς τα εκεί που θέλουν.

2. «Μη με κατηγορείς για αυτό που συνέβη!»

Αυτό μερικές φορές έρχεται από το πουθενά. Μπορεί να μιλάτε για ένα λάθος που έχετε κάνει και ο άλλος θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να προβάλει τη δική του νοοτροπία θύματος.

Μάλλον δεν είπατε ποτέ τίποτα για να τους κατηγορήσετε, αλλά θα προσπαθήσουν να σας κάνουν να πιστεύετε ότι το κάνατε. Και θα προβάλουν αυτή την ιδέα για όσο το δυνατόν περισσότερο. Μπορεί ακόμη και να το αναφέρουν σε μια μεταγενέστερη συζήτηση, υπενθυμίζοντάς σας πώς τους κατηγορήσατε χωρίς λόγο. Είναι πραγματικά μια περίεργη δήλωση.

3. «Απλώς άκου τι λες»

Αυτή η δήλωση εκφράζεται συχνά με σαρκαστικό τόνο, υπενθυμίζοντάς σας ότι τα points σας δεν έχουν νόημα. Ένας νάρκισσος θέλει να σας κάνει να ντρέπεστε για αυτό που λέτε και στη συνέχεια σας προτρέπει… να πείτε κάτι άλλο.

Αυτό είναι όταν κάποιος επιβάλλει τη δική του λοξή άποψη για τα πράγματα- και προσπαθεί να σας πείσει ότι οι ιδέες του είναι πιο λογικές, κάτι που είναι πλάνη.

4. «Δεν έχω αυτό το πρόβλημα με κανέναν άλλο»

Για να καλύψει τις δικές του ανασφάλειες, ένας ναρκισσιστής συχνά στρέφει τα φώτα στον άλλο, δηλώνοντας ότι το πρόβλημα βρίσκεται σε εκείνον, όχι στον ναρκισσιστή. Αυτό γίνεται για να αποδυναμώσει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση του άλλου ατόμου έως ότου είναι πλήρως χειραγωγήσιμο στα χέρια του ναρκισσιστή

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 2 =