αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝέα χρηματοδότηση έλαβε η Aidplex- Η startup που ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη και έφτασε στην Αμερική

Νέα χρηματοδότηση έλαβε η Aidplex- Η startup που ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη και έφτασε στην Αμερική

H Aidplex ολοκλήρωσε νέο γύρο χρηματοδότησης με την συνδρομή του TECS Capital και Angel Investors, συγκεντρώνοντας συνολικά $340.000. Πρόκειται για την MedTech startup που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και έχει πλέον έδρα στην Αμερική.

«Στον γύρο χρηματοδότησης συμμετέχει το TECS Capital ως επικεφαλής επενδυτής μαζί με Angel Investors από την Αμερική και την Ευρώπη. Με την επένδυση αυτή η Aidplex θα μπορέσει να εδραιωθεί στην ελληνική αλλά και στην διεθνή αγορά, ώστε να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο η σκολίωση αυτήν τη στιγμή θεραπεύεται και παρακολουθείται» όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η Aidplex αλλάζει την παρακολούθηση της θεραπείας της σκολίωσης παρέχοντας το ScolioSense, μια φορητή συσκευή για τη συνεχή παρακολούθηση και εμψύχωση παιδιατρικών ασθενών με σκολίωση.

Το ScolioSense δίνει την δυνατότητα στους ασθενείς με σκολίωση να πάρουν την θεραπεία στα χέρια τους και να μπορούν να ελέγχουν καλύτερα και αποτελεσματικότερα την θεραπεία τους. Οι επιβλέποντες ιατροί έχουν για πρώτη φορά συγκεντρωτικά όλους τους ασθενείς με σκολίωση σε μία πλατφόρμα και μπορούν να παρακολουθούν την πορεία της θεραπείας των ασθενών τους εξ αποστάσεως. Το ScolioSense μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιονδήποτε κηδεμόνα σκολίωσης της αγοράς, μετατρέποντας τον σε έξυπνο, καθιστώντας το έτσι, σε μια πολύ εύκολη και προσαρμόσιμη λύση.

Ο Χάρης Γερεμτζές, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Aidplex, δήλωσε: «Είμαστε απίστευτα ευγνώμονες που λάβαμε αυτή τη χρηματοδότηση. Αυτή η υποστήριξη από τους επενδυτές μας αποτελεί απόδειξη της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης της ομάδας μας και θα μας επιτρέψει να πραγματοποιήσουμε το όραμά μας και να δημιουργήσουμε πραγματικό αντίκτυπο στον κλάδο της υγείας. Είμαστε πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουμε αυτούς τους πόρους για να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε και να βελτιωνόμαστε ώστε να δημιουργήσουμε ουσιαστική και μακροχρόνια αξία για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Αυτή η χρηματοδότηση είναι ένα σημαντικό ορόσημο για εμάς και είμαστε ενθουσιασμένοι που πραγματοποιούμε αυτό το επόμενο βήμα στο ταξίδι μας. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους όσους πίστεψαν σε εμάς και μας υποστήριξαν μέχρι τώρα».

Ο Αντώνης Ηλίας, εταίρος του TECS Capital, πρόσθεσε: «Υποδεχόμαστε με ενθουσιασμό την Aidplex στο portfolio του TECS Capital. Η χρήση IoT τεχνολογίας για την βελτιστοποίηση της αντιμετώπισης ορθοπεδικών παθήσεων αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία πρώτιστα για την βελτίωση της ποιότητας και του αποτελέσματος της θεραπείας των ασθενών όπως και για την εξοικονόμηση πόρων που διατίθενται απευθείας από τους ασθενείς αλλά και από τα ασφαλιστικά συστήματα.

Η Aidplex προχωράει αποφασιστικά για την είσοδό της στην αγορά έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία τόσο τον πρώτο κύκλο έρευνας και ανάπτυξης του προϊόντος όσο και τις διαδικασίες συμμόρφωσης με το κανονιστικό πλαίσιο. Για να φτάσει σε αυτό το σημείο, η ιδρυτική ομάδα, με επικεφαλής τον Χάρη Γερεμτζέ και τον Δημήτρη Μουστάκα, έχει δουλέψει με συνέπεια και επιμονή. Με την επένδυση μας, προσδοκούμε πως θα ξεκινήσει μία σημαντική πορεία στη διεθνή αγορά του MedTech».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + 14 =