αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜόλις έχασες ένα deadline; Εδώ είναι το email που πρέπει να στείλεις για να… το σώσεις

Μόλις έχασες ένα deadline; Εδώ είναι το email που πρέπει να στείλεις για να… το σώσεις

Σε όλους μας έχει τύχει: Να έχουμε ένα dealine για μια συγκεκριμένη δουλειά/ task/ project, αλλά στην πορεία να διαπιστώσουμε… ότι θα βγούμε εκτός χρονοδιαγράμματος. Είναι τότε που το άγχος βγαίνει στην επιφάνεια και δεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να μην εκτεθείς στην άλλη πλευρά.

Σκέφτεσαι να πετάξεις τον υπολογιστή σου… από το παράθυρο και να βρεις ένα περίτεχνο ψέμα να πεις. Αλλά μια πολύ καλύτερη (και πιο επαγγελματική) επιλογή είναι να στείλετε ένα email εξηγώντας την κατάσταση. Όπως εξηγεί το διάσημο career site The Muse, είναι καλό να συμπεριλάβεις μερικές συγκεκριμένες κινήσεις.

1. Αναλάβετε την ευθύνη

Όταν παραδέχεστε ότι τα μπερδέψατε, οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να σας πιστέψουν. Και να καταλάβουν ότι μπορείτε να εντοπίσετε τι πήγε στραβά και να το αποτρέψετε στο μέλλον. Αν κατηγορήσετε κάποιον ή κάτι άλλο, θα νομίζουν ότι δεν μάθατε τίποτα και η κατάσταση θα συνεχιστεί.

2. Προσφέρετε Κάτι

Πείτε στο άλλο άτομο ποιες πληροφορίες μπορείτε να παρέχετε τώρα, ώστε να μην τον αφήσετε με άδεια χέρια. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια καλύτερη εικόνα για την κατεύθυνση που έχει το project ή τους αριθμούς του. Κάτι που αποδεικνύει ότι είστε σε καλό δρόμο για να το ολοκληρώσετε.

3. Ορίστε ένα νέο deadline

Πείτε πότε θα ολοκληρωθεί η εργασία- και μην μπείτε στον πειρασμό να ζητήσετε… μόνο μία ώρα ακόμη. (Δεν θέλετε να στείλετε αυτό το email δύο φορές!) Ζητήστε περισσότερο χρόνο από ό,τι νομίζετε ότι χρειάζεστε. Με αυτόν τον τρόπο θα στείλετε ένα ολοκληρωμένο τελικό έργο.

4. Βεβαιωθείτε ότι δεν θα συμβεί ξανά

Οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Eτσι, αν αυτή είναι η πρώτη φορά, ο άλλος πρέπει να καταλάβει. Αλλά προσοχή: Μην επαναλάβετε το ίδιο λάθος. Από εδώ και πέρα πρέπει να τα παραδώσετε όλα εγκαίρως (ή πιο νωρίς).

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + 8 =