αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜπορείς να γίνεις η καλύτερη version που εαυτού σου αν κόψεις αυτές τις 5 κακές συνήθειες

Μπορείς να γίνεις η καλύτερη version που εαυτού σου αν κόψεις αυτές τις 5 κακές συνήθειες

Όλοι ονειρεύονται να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους, σωστά; Θέλουν το καλύτερο δυνατό στη δουλειά, στο σπίτι ή γενικά στη ζωή.

Αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να φτάσετε εκεί. Μερικές φορές, έχουμε συνήθειες ή τρόπους σκέψης που μας εμποδίζουν να γίνουμε ο καλύτερος εαυτός μας.

Σήμερα, θα μιλήσουμε για 5 πράγματα που ίσως χρειαστεί να σταματήσετε να κάνετε, για να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας.

1. Σταματήστε να αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να δούμε… την αμφιβολία για τον εαυτό μας. Είναι αυτή η φωνή στο κεφάλι σου που σου ψιθυρίζει «Δεν μπορείς να το κάνεις».

Όλοι έχουν αμφιβολίες μερικές φορές, αλλά αν αμφιβάλλεις συνεχώς για τις ικανότητές σου, προετοιμάζεσαι… για αποτυχία.

Είναι σαν να προσπαθείς να τρέξεις έναν αγώνα με ένα βαρύ σακίδιο. Αυτό θα σε επιβραδύνει.

Ας αρχίσουμε να πιστεύουμε στον εαυτό μας και θα αρχίσουμε να πετυχαίνουμε πράγματα που δεν πιστεύαμε ποτέ ότι ήταν δυνατά.

2. Πες όχι στην αναβλητικότητα

Η αλήθεια είναι ότι πάντα θα υπάρχει λόγος να αναβάλλουμε τα πράγματα, αν τον αναζητήσουμε.

Αλλά θυμηθείτε, ο χρόνος δεν περιμένει κανέναν. Κάθε στιγμή που ξοδεύετε καθυστερώντας εργασίες, θα μπορούσε να αφιερωθεί κάνοντας κάτι παραγωγικό.

Επομένως, είτε πρόκειται για έναρξη μιας νέας ρουτίνας προπόνησης, είτε για εγγραφή σε αυτό το μάθημα που πάντα θέλατε να παρακολουθήσετε ή απλώς να πλύνετε τα ρούχα σας, σταματήστε να περιμένετε την «κατάλληλη στιγμή».

Ξεκίνα τώρα. Τέρμα οι δικαιολογίες. Σταμάτα το «θα το κάνω αργότερα».

3. Σταματήστε να ξοδεύετε πολύ χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει περισσότερες από 2 ώρες την ημέρα στα social media. Φανταστείτε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε με όλο αυτό το διάστημα.

Δεν λέμε ότι πρέπει να εγκαταλείψετε εντελώς τα social media. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνετε συνδεδεμένοι με τους φίλους και την οικογένειά σας, να παρακολουθείτε τα νέα ή ακόμη και να μαθαίνετε νέα πράγματα.

Αλλά η υπερβολική ποσότητα… μπορεί να είναι επιζήμια. Μπορεί να οδηγήσει σε συναισθήματα ανεπάρκειας, άγχους και μπορεί ακόμη και να διαταράξει τον ύπνο σας.

Προσπαθήστε λοιπόν να περιορίσετε τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αντί να κάνετε sscroll άσκοπα στη ροή σας, χρησιμοποιήστε αυτόν τον χρόνο για να μάθετε μια νέα δεξιότητα, να διαβάσετε ένα βιβλίο ή απλά να απολαύσετε τον κόσμο γύρω σας.

Θυμηθείτε, η ζωή συμβαίνει αυτή τη στιγμή, στον πραγματικό κόσμο, όχι στην οθόνη του τηλεφώνου σας.

4. Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους

Επίσης μια παγίδα στην οποία πέφτουμε όλοι, στην εποχή των social media. Αλλά πρόσεξε: Είμαστε όλοι στο δικό μας μοναδικό ταξίδι. Όλοι έχουμε τα δικά μας δυνατά σημεία, αδυναμίες και εμπειρίες ζωής.

Η σύγκριση του ταξιδιού μου με κάποιου άλλου, είναι σαν να συγκρίνω μήλα και πορτοκάλια – απλά δεν έχει νόημα.

Αντί να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους, προσπάθησε να συγκρίνεις τον εαυτό σου με αυτό που ήσουν χθες.

Κάνεις πρόοδο; Μαθαίνω και αναπτύσσεσαι; Αυτό είναι που πραγματικά έχει σημασία.

5. Σταματήστε να φοβάστε την αποτυχία

Γνωρίζατε ότι ο Thomas Edison, ο εφευρέτης του λαμπτήρα, απέτυχε χίλιες φορές πριν τελικά τα καταφέρει; Όταν ρωτήθηκε σχετικά, είπε, «Δεν απέτυχα 1.000 φορές. Ο λαμπτήρας ήταν μια εφεύρεση με 1.000 βήματα».

Αυτή είναι μια ισχυρή υπενθύμιση ότι η αποτυχία δεν είναι το τέλος του δρόμου, αλλά μάλλον ένα ουσιαστικό κομμάτι του ταξιδιού προς την επιτυχία.

Κάθε λάθος, κάθε πισωγύρισμα, είναι ένα μάθημα που σε φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο σου.

Μην αφήσετε λοιπόν τον φόβο της αποτυχίας να σας κρατήσει πίσω. Αντίθετα, αγκαλιάστε το. Δείτε το ως δάσκαλο, που σας καθοδηγεί και σας βοηθά να μεγαλώσετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × one =