αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜπαίνουν στις 120 δόσεις μπαίνουν και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών ως 2 εκατ. ευρώ

Μπαίνουν στις 120 δόσεις μπαίνουν και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών ως 2 εκατ. ευρώ

Η ρύθμιση των 120 δόσεων έχει συζητηθεί πολύ. Πλέον έχουμε επέκταση, και σε αυτή την ρύθμιση μπορούν να μπουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χαμηλότερους τζίρους.

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε το υπουργικό συμβούλιο, πλέον οι μικρές επιχειρήσεις με τζίρο έως 2 εκατ. ευρώ θα μπορούν πλέον να υπαχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη προς την εφορία.

Τι έλεγε ο αρχικός νόμος για τις 120 δόσεις (4611/2019): Τα νομικά πρόσωπα μπορούσαν να ρυθμίσουν σε 24 μηνιαίες δόσεις τις τακτικές οφειλές τους (οφειλές που έχουν προκύψει από φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ) και σε 36 δόσεις τα έκτακτα χρέη τους (οφειλές μετά από έλεγχο κ.λπ.).

Πλέον με τη ρύθμιση που πέρασε με το άρθρο 5 της ΠΝΠ προβλέπονται τα εξής:

-Η επέκταση της ρύθμισης για τις 120 δόσεις και σε νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού χαρακτήρα (ΑΕ.ΕΠΕ.ΙΚΕ,ΟΕ και ΕΕ κλπ) υπό την προϋπόθεση ότι ο κύκλος εργασιών τους το 2017 δεν ξεπέρασε τα 2 εκατ. ευρώ. Η ρύθμιση αφορά οφειλές που βεβαιώθηκαν μέχρι 31/12/18.

-Εταιρείες που εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 36 δόσεων έχουν δικαίωμα να μεταπηδήσουν στις 120 δόσεις.

-Εάν οι εταιρείες έχουν διακόψει τις εργασίες τους λαμβάνεται υπόψη ο κύκλος εργασιών του έτους διακοπής των εργασιών της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − one =