αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜπάσιμο της Apivita (και) στην αγορά των ΗΠΑ

Μπάσιμο της Apivita (και) στην αγορά των ΗΠΑ

Την επίσημη είσοδο της στην αγορά των ΗΠΑ πραγματοποιεί αυτό το καλοκαίρι η ελληνική φίρμα φυσικών καλλυντικών Apivita, ακολουθώντας ένα εντατικό πλάνο επαναδιείσδυσης στις ξένες αγορές.

Μετά την εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού της εταιρίας από ισπανικό γκρουπ Puig, η ελληνική φίρμα επαναπροσδιορίζει την τοποθέτηση στο εξωτερικό και στο πλαίσιο αυτό ανέθεσε την αποκλειστική διανομή – καταρχάς 60 προϊόντων της γκάμας της- στην εξειδικευμένη εταιρία Amerikas Beauty Distribution Services. O εν λόγω συνεργάτης στις ΗΠΑ διακινεί επίσης φίρμες όπως oι Bioderma, Embryolisse, Floris, Benamor και διαθέτει συνεργασίες με φυσικά δίκτυα, όπως τα Sephora, CO Bigelow και Antropologie αλλά και πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου όπως το Net-a-Porter και το Amazon Luxury Beauty.

Ήδη από το 2019 η εταιρεία στο πλαίσιο των συνεργιών που προέκυψαν με την εξαγορά της από τον όμιλο Puig είχε επανατοποθετηθεί στην τεράστια αγορά της Κίνας, ενώ από τον Ιανουάριο του 2020 εισήλθε στην αγορά της Γαλλίας, «πατώντας» στο δίκτυο πωλήσεων της Uriage, φίρμας φαρμακευτικών καλλυντικών που επίσης ανήκει στον ισπανικό όμιλο.

Μέσα στην τρέχουσα χρονιά η Apivita επιχειρεί επίσης την είσοδο της σε Λιθουανία, Κολομβία, Τσεχία, Χιλή, Ισραήλ, Καναδά, Λίβανο, Φιλιππίνες, Ταϊλάνδη και Ταιβάν.

Σημειώνεται ότι η Apivita έχει ήδη παρουσία σε σε 22 χώρες και οι εξαγωγές της το 2018 ξεπέρασαν τα 16 εκατ. ευρώ. Ισχυρότερη αγορά της όσον αφορά τις εξαγωγές είναι η Ισπανία, όπου έως πρότινος πραγματοποιούνταν το μισό περίπου των πωλήσεων εξωτερικού.

Σημειώνεται ότι ο κύκλος εργασιών του 2018 ανήλθε στα 46,2 εκατ. ευρώ ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις το 2019 αυτός έχει ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ, ενώ θετικές προοπτικές διαγράφονται για το 2020, δεδομένου ότι αφενός του ότι η αγορά της Apivita στην Ελλάδα- τα φαρμακεία- παρέμεινε ανοικτή και δεν δέχθηκε το πλήγμα άλλων καταναλωτικών αγορών, και αφετέρου της σταδιακής ωρίμανσης των επενδύσεων και ανοιγμάτων στο εξωτερικό.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + 15 =