αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια καθηγήτρια του Stanford παραθέτει 4 απλές συνήθειες για να αναπτύξεις το μυαλό σου

Μια καθηγήτρια του Stanford παραθέτει 4 απλές συνήθειες για να αναπτύξεις το μυαλό σου

Η Carol Dweck έχει αναλύσει την «νοοτροπία ανάπτυξης». Η ίδια είναι καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Stanford. Και η έρευνα της έχει καθορίσει το πεδίο του mindset psychology.

Το growth mindset είναι το μυστικό για την προσωπική αλλά και την επαγγελματική εξέλιξη. Πρέπει να πιστεύετε οτι οι ικανότητες και η ευφυία σας αναπτύσσονται με την αφοσίωση και την σκληρή δουλειά. Φανταστείτε το λοιπόν, σαν έναν κήπο τον οποίο φροντίζετε, ποτίζετε και συνεχώς μεγαλώνει.

Το να ξεκινήσετε τη μέρα σας με θετικό τρόπο μπορεί να είναι η αρχή για την προσωπική σας ανάπτυξη και να βελτιώσει άμεσα τη ζωή σας. Ακολουθούν τέσσερις καθημερινές πρακτικές για να αναπτύξετε το μυαλό σας και να σας οδηγήσουν στην επιτυχία, όπως τις διαβάσαμε στο αμερικανικό inc.com.

1. Κάντε μία πράξη που βοηθάει κάποιον άλλον

Θυμίστε στον εαυτό σας πως ο σκοπός της ζωής σας δεν είναι να δουλεύετε 16 ώρες την ημέρα, για να πετύχετε όλο και περισσότερα, να βγάζετε συνεχώς όλο και περισσότερα χρήματα, και να αγοράζετε συνεχώς πράγματα. Ο πραγματικός σκοπός της ζωής σας θα έπρεπε να είναι, να ανακαλύψετε το πραγματικό σας χάρισμα σε αυτή τη ζωή, απολαμβάνοντας το ταξίδι αυτό βήμα βήμα. Στο τέλος θα πρέπει να θυμάστε αυτά τα δύο ερωτήματα:

  • Τι αποτύπωμα αφήσατε στις ζωές των άλλων
  • Ποιόν βοηθήσατε και βελτιώσατε

2.Μάθετε από τους άλλους

Οι καλύτερες συζητήσεις στη ζωή συμβαίνουν όταν ξεκινάτε έτσι ώστε να μάθετε πληροφορίες για τη ζωή των άλλων . Οι άνθρωποι αγαπούν να μιλούν για τον εαυτό τους, και αν είστε αρκετά έξυπνοι θα τους το επιτρέψετε. Οπότε να είστε αυτός ο άνθρωπος που θα ζητάει να μάθει πράγματα από τους άλλους και προσκαλέστε αυτόν τον άνθρωπο να πιείτε έναν καφέ. Στην τελική θα σας κάνει καλύτερο άνθρωπο.

3.Αναπτύξτε ένα πιο μακροπρόθεσμο σκεπτικό

Πολλές έρευνες αναφέρουν οτι οι άνθρωποι που σκέφτονται μακροπρόθεσμα και όχι βραχυπρόθεσμα, μπορούν να βελτιώουν την προσωπική αλλά και την επαγγελματική τους ζωή, ακόμα και όταν αυτή μοιάζει αβέβαιη και απρόβλεπτη. Αυτοί οι άνθρωποι είναι καλύτερα εφωδιασμένοι να αντιμετωπίσουν πιθανές αναποδιές που μπορεί να τύχουν. Γενικότερα οι άνθρωποι αυτοί τείνουν να είναι πιο επιτυχημένοι, ελπιδοφόροι αλλά και λιγότερο αγχώδεις.

Το να αναπτύξετε ένα πιο μακροπρόθεσμο σκεπτικό δεν έχει να κάνει με το να μπορείτε να προβλέψετε ή να περιμένετε κάτι να συμβεί, αλλά να μπορείτε να μπορείτε να οραματιστείτε πολλές εκδοχές του μέλλοντος . Με λίγα λόγια να μπορείτε να είστε ευέλικτοι και να μπορείτε να προβλέψετε πολλά υποθετικά “αν-τότε”, δηλαδή “αν” γίνει αυτό , “τότε” θα κάνουμε αυτό.

4.Αλλάξτε την οπτική σας σε σχέση με την αποτυχία

Ο δισεκατομμυριούχος Richard Branson, ιδρυτής της Virgin Group, έχει πράγματι αποτυχίες όλα αυτά τα χρόνια, αλλά σπεύδει να επισημάνει ότι η αποτυχία είναι μέρος του ταξιδιού κάθε επιχειρηματία:

«Ποτέ δεν ήμασταν σίγουροι ότι οποιαδήποτε από τις επιχειρήσεις που ξεκινήσαμε στη Virgin θα ήταν επιτυχημένη. Αλλά εδώ και 45 χρόνια, στεκόμαστε πάντα στο σύνθημά μας: ‘Δε βαριέσαι, ας το κάνουμε’. Μην ντρέπεστε για τις αποτυχίες σας, μάθετε από αυτές και ξεκινήστε ξανά. Το να κάνεις λάθη και να βιώνεις πισωγυρίσματα είναι μέρος του DNA κάθε επιτυχημένου επιχειρηματία- και δεν είμαι εξαίρεση».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − fifteen =