αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια εταιρία από τη Θεσσαλονίκη εξάγει λογισμικό στη Σουηδία και στις ΗΠΑ. Και κάνει προσλήψεις κάθε μήνα

Μια εταιρία από τη Θεσσαλονίκη εξάγει λογισμικό στη Σουηδία και στις ΗΠΑ. Και κάνει προσλήψεις κάθε μήνα

Το μότο που λέει ότι στην digital εποχή που ζούμε μπορεί κάποιος να ξεκινήσει ένα project από οπουδήποτε και να έχει πελάτες από την άλλη άκρη της Γης, φαίνεται ότι ακολουθεί μια Ελληνική εταιρία. Ο λόγος για την Exandia με έδρα στην Θεσσαλονίκη.

Όπως σημειώνει το Voria.gr, η εταιρία δημιουργεί λογισμικό για μεγάλες εταιρείες του χώρου των logistics και των αερομεταφορών στο εξωτερικό. Μάλιστα, εξάγει λογισμικό ως τις ΗΠΑ, την Ελβετία και τη Σουηδία, στοίχημα που επετεύχθη στον μόλις ενάμιση χρόνο λειτουργίας της εταιρίας.

Υπεύθυνοι για τη δημιουργία της είναι τρεις φίλοι, ένας πληροφορικάριος, ένας project manager με αιχμή την πληροφορική και ένας ειδικός στην οπτική επικοινωνία, που αντιλήφθηκαν την όλο και μεγαλύτερη ανάγκη των ξένων εταιρειών για outsourcing στον κλάδο, αλλά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Ελλήνων προγραμματιστών.

Ο Θεόφιλος Μυλωνάς, ο Γιώργος Παπαζίδης και ο Κώστας Καλογήρου ένωσαν τις δυνάμεις τους και κατάφεραν σε ελάχιστο διάστημα να απασχολούν 20 άτομα, ενώ αναζητούν συνεχώς νέα ταλέντα. Είναι ενδεικτικό ότι η Exandia κάνει μία με δύο προσλήψεις τον μήνα. Αυτή την περίοδο δε έχει ανάγκη από πέντε νέα άτομα. Μάλιστα, στόχος της είναι την επόμενη διετία το προσωπικό της να φτάσει τα 40 άτομα, συμβάλλοντας όσο μπορεί στην αντιστροφή του brain drain σε brain gain.

Άλλωστε, ήδη η Exandia έχει καταφέρει να… επαναπατρίσει έναν Έλληνα επιστήμονα που εργαζόταν στη Σκοτία, ο οποίος είναι πλέον senior engineer στην εταιρία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + fourteen =