αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜία ψυχολόγος του Harvard εξηγεί: Οι άνθρωποι σας κρίνουν με βάση 2 πράγματα όταν σας συναντούν

Μία ψυχολόγος του Harvard εξηγεί: Οι άνθρωποι σας κρίνουν με βάση 2 πράγματα όταν σας συναντούν

Γνωρίζετε ήδη ότι το να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση μπορεί να σας βοηθήσει πολύ. Αλλά ξεχάστε όλες τις συμβουλές που έχετε λάβει σχετικά με το ντύσιμο για να εντυπωσιάσετε. Αφήστε στην άκρη και το χαμόγελο. Αποδεικνύεται ότι το αληθινό μυστικό για τη δημιουργία μιας διαρκούς σύνδεσης φτάνει πολύ πιο βαθιά από αυτό που φοράτε.

Σύμφωνα με την Amy Cuddy, καθηγήτρια του Harvard Business School που έχει ερευνήσει τις πρώτες εντυπώσεις για περισσότερα από 15 χρόνια, όλοι (συνειδητά ή υποσυνείδητα) κάνουν δύο ερωτήσεις όταν συναντούν κάποιον νέο:

Μπορώ να εμπιστευτώ αυτό το άτομο; Και μπορώ να σεβαστώ αυτό το άτομο;

Οι δύο ερωτήσεις σας βοηθούν να μετρήσετε τη ζεστασιά και την ικανότητα ενός ατόμου, αντίστοιχα. Αλλά, όπως λέει η Cuddy, θα πρέπει να βάλετε το να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των άλλων πιο ψηλά από το να κερδίσετε τον σεβασμό τους – ακόμα και σε ένα περιβάλλον εργασίας.

«Αν κάποιος που προσπαθείτε να επηρεάσετε δεν σας εμπιστεύεται, δεν πρόκειται να πάτε πολύ μακριά», εξηγεί.

«Ένα ζεστό, αξιόπιστο άτομο που είναι επίσης ισχυρό, προκαλεί θαυμασμό, αλλά μόνο αφού δημιουργήσετε εμπιστοσύνη, η δύναμή σας γίνεται δώρο παρά απειλή», τονίζει. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να προκαλέσεις ακόμη και καχυποψία, επειδή θα θεωρηθείς χειριστικός.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας δισεκατομμυριούχος εξηγεί: Αν θέλετε να φτάσετε στην μεγάλη επιτυχία… μην κάνετε πλάνο

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − eight =