αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν επιβάλουν τις απόψεις τους στους άλλους»: 5 πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι άνθρωποι με συναισθηματική νοημοσύνη σε μία συζήτηση

«Δεν επιβάλουν τις απόψεις τους στους άλλους»: 5 πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι άνθρωποι με συναισθηματική νοημοσύνη σε μία συζήτηση

Οι πιο συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι έχουν τη σπάνια ικανότητα να αναγνωρίζουν όχι μόνο τα δικά τους συναισθήματα, αλλά και τα συναισθήματα των άλλων. Χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για να προσελκύσουν τους ανθρώπους γύρω τους και να δημιουργήσουν ισχυρές σχέσεις.

«Ως συγγραφέας του «Emotional Intelligence Game Changers: 101 Ways to Win at Life & Work», έχω περάσει 20 χρόνια μελετώντας τις συνήθειες των συναισθηματικά έξυπνων ανθρώπων. Για να αναπτυχθείτε και να αναπτύξετε ουσιαστικές σχέσεις, πρέπει να επικοινωνείτε και να διαβάζετε αποτελεσματικά τη γλώσσα του σώματος» λέει ο ερευνητής και συγγραφέας, Harvey Deutschendorf.

Και παραθέτει μερικά πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι άνθρωποι με συναισθηματική νοημοσύνη σε μία συζήτηση. Εδώ είναι 5 από αυτά.

1. Δεν εστιάζουν στον εαυτό τους

Όλοι εκτιμούν την αναγνώριση για κάτι που έκαναν καλά και για το οποίο είναι περήφανοι. Λέγοντας ένα «μπράβο» με ειλικρίνεια διασφαλίζετε ότι θα σας θυμούνται με θετικό τρόπο – βάζοντάς σας σε μια κατηγορία πάνω από όλα τα άτομα που δεν φαινόταν να τους έχουν προσέξει.

2. Δεν επιβάλλουν τις απόψεις τους στους άλλους

Όταν μαλώνετε με κάποιον ή τον κάνετε να αισθάνεται πιεσμένος, φυσικά θα γίνει αμυντικός και θα υψώσει εμπόδια. Αυτό θα λειτουργήσει ενάντια στις πειστικές σας προσπάθειες.

Αντίθετα, αφήστε το άλλο άτομο να νιώσει ότι έχει τον έλεγχο της κατάστασης προσκαλώντας το να μιλήσει ενώ εσείς ακούτε ενεργά.

3. Δεν λένε: «Δεν είναι δική μου ευθύνη»

Οι άνθρωποι με υψηλές επιδόσεις δεν θα προσπεράσουν ένα πρόβλημα ή κάτι που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, μόνο και μόνο επειδή δεν είναι στην περιγραφή της δουλειάς τους. Είναι πάντα πρόθυμοι να μοιραστούν τον χρόνο και τις γνώσεις τους. Θεωρούν τον ρόλο τους ως βασικό μέρος ενός ευρύτερου συνόλου και συχνά αναζητούν τρόπους να συνεισφέρουν στον οργανισμό.

4. Δεν χάνουν τον χρόνο τους με κανέναν

Οι ψυχικά ισχυροί και συνειδητοποιημένοι άνθρωποι κάνουν παρέα με άλλα άτομα που έχουν θετική σκέψη, και με τα οποία μοιράζονται κοινούς στόχους και φιλοδοξίες. Υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον και γιορτάζουν τα επιτεύγματα του άλλου.

Οι αρνητικοί άνθρωποι, από την άλλη πλευρά, απλά θα εξαντλήσουν την ενέργειά σας. Όταν βρίσκεστε κοντά τους, κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να περιορίσετε τον ”θόρυβο” και να περιορίσετε την αλληλεπίδρασή μαζί τους.

5. Δεν αφήνουν τίποτα να τους αποσπάσει την προσοχή όταν μιλούν οι άλλοι

Έχετε μιλήσει ποτέ με κάποιον που… κοίταγε αλλού, έριχνε μια ματιές σε άλλα άτομα σε ένα πλήθος ή τσέκαρε το ρολόι του ενώ μιλούσατε; Πιθανότατα ένιωσες ότι δεν ήσουν σημαντικός για αυτό το άτομο.

Κάντε τους άλλους να συνειδητοποιήσουν ότι είστε συγκεντρωμένοι, αντιμετωπίζοντάς τους ίσια, χαμογελώντας και κάνοντας οπτική επαφή όταν μιλούν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × one =