αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΜία ελληνική startup που βοηθά τις γυναίκες να φροντίζουν το σώμα τους. Αρκεί 1 ώρα την ημέρα

Μία ελληνική startup που βοηθά τις γυναίκες να φροντίζουν το σώμα τους. Αρκεί 1 ώρα την ημέρα

«Φροντίζοντας το σώμα μας για 1/ώρα τη μέρα, με άσκηση και πλάνο για ισορροπημένη διατροφή μπορούμε με σιγουριά να εξασφαλίσουμε καλύτερες 23/ώρες στη συνέχεια», λέει η ιδρύτρια του Lyb, Αννα Μιλκονίδου. Πρόκειται για μια startup που παρέχει υπηρεσίες άσκησης, διατροφής και συμπεριφορικής παρέμβασης σε θέματα υγείας και ευεξίας (health & wellness coaching) συνδυαστικά. Με εστίαση στις γυναίκες.

Η Αννα Μιλκονίδου μιλά στο It’s Possible για το πως προέκυψε η ιδέα για το project της, δίνει τις δικές τις συμβουλές στις γυναίκες που θέλουν να βελτιώσουν το σώμα και την υγεία τους, ενώ παραθέτει και την εμπειρία της από το ελληνικό startup οικοσύστημα.

Πως προέκυψε η ιδέα για το project σας;

Η ιδέα ξεκίνησε όταν για χρόνια παρατηρούσα ένα κοινό μηχανισμό αντίδρασης των γυναικών απέναντι στο σώμα τους. Τα πρότυπα σήμερα έχουν δημιουργήσει σε ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών μια κακή σχέση με την εικόνα τους, το σώμα τους, το φαγητό. Οι περισσότερες γυναίκες ασχέτου βάρους παλεύουν για χρόνια με δίαιτες γιογιο που τις εξουθενώνουν, με δίαιτες express για το καλοκαίρι, με έντονη άσκηση ανά διαστήματα και παντελή διακοπή στη συνέχεια, με κακή επικοινωνία απέναντι στο σώμα τους κ.α. Όλος αυτός ο φαύλος κύκλος επηρεάζει τελικά τη ψυχολογία τους, τη διάθεση τους, την αυτοπεποίθηση τους, την αυτοεκτίμηση τους και την αυτό-αγάπη τους σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απόσο πιστεύουν. Όταν για χρόνια επικοινωνείς και σκέφτεσαι άσχημα για το σώμα σου, τελικά το δημιουργείς.

Με απλά λόγια, τι παρέχει η εταιρία σας αυτή τη στιγμή;

Σκοπός του lyb.gr είναι να παρέχει υπηρεσίες άσκησης, διατροφής και συμπεριφορικής παρέμβασης σε θέματα υγείας και ευεξίας (health & wellness coaching) συνδυαστικά, καθώς η προσέγγιση για ένα καλύτερο σώμα είναι ολιστική. Πολλές φορές παραλείπουμε το ένα ή το άλλο μέρος και τελικά δε νιώθουμε τις διαφορές στο σώμα μας. Με βασικό γνώμονα το σεβασμό και την αγάπη στο σώμα μας, η ομάδα του lyb.gr παρέχει τις υπηρεσίες που έχει ανάγκη η κάθε γυναίκα με σκοπό να αγαπήσει το σώμα της, να το φροντίσει και να πετύχει τους στόχους υγείας και ευεξίας που έχει θέσει.

Με βάση την εικόνα που έχετε, τελικά προλαβαίνουμε να φροντίσουμε τον εαυτό μας όπως θα έπρεπε, στην πιεστική εποχή που ζούμε; Και οι γυναίκες αλλά και οι άντρες

Η αλήθεια είναι ότι ζούμε σε μια εποχή όπου ο χρόνος μας είναι αρκετά περιορισμένος και άρα πολύτιμός. Ωστόσο αυτό που χρειάζεται να έχουμε στο μυαλό μας είναι, πως με τις καθημερινές μας επιλογές θα δημιουργούμε χρόνο και χώρο ώστε το υπόλοιπο της ημέρας να το βιώνουμε καλύτερα και ποιοτικότερα.

Για να το εξηγήσω απλά, φροντίζοντας το σώμα μας για 1/ώρα τη μέρα, με άσκηση και πλάνο για ισορροπημένη διατροφή μπορούμε με σιγουριά να εξασφαλίσουμε καλύτερες 23/ ώρες στη συνέχεια.

Έχει τόσο σπουδαίο όφελος αυτή η 1 ώρα με τον εαυτό μας, που τελικά θα εξασφαλίσουμε καλύτερη ενέργεια για όλη την υπόλοιπη ημέρα, καλύτερη διαύγεια για την εξουθενωτική καθημερινότητα, καλύτερη διάθεση λόγω της αύξησης των ορμονών της χαράς, υψηλότερη παραγωγικότητα και συγκέντρωση στην εργασία μας, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, καλύτερο και ποιοτικότερο ύπνο και το βασικό πρόληψη από ένα πλήθος ασθενειών.

Οπότε καμία φορά αυτό που θεωρούμε χάσιμο χρόνου επιφανειακά μπορεί να είναι επένδυσή χρόνου για μια καλύτερη ημέρα και τελικά μια καλύτερη ζωή.

Αν σας λέγαμε να δώσετε 3 γρήγορες συμβουλές σε μια γυναίκα που θέλει να βελτιώσει το σώμα της και την υγεία της γενικότερα, ποια tips θα επιλέγατε να δώσετε;

Η νούμερο ένα συμβουλή που θα έδινα είναι οργάνωση, ακούγεται λιγάκι περίεργο αλλά αν δεν οργανώσεις το περιβάλλον σου έτσι ώστε να σε ευνοεί να κάνεις σωστές επιλογές, θα κάνεις συνεχώς πισωγυρίσματα και φαύλους κύκλους σε αυτή τη διαδικασία.

Οργάνωση σημαίνει λίστα super market με καταγραφή των πραγματικών αναγκών τροφίμων για το σπίτι ώστε να μη καταφεύγει σε κακές διατροφικές επιλογές, σημαίνει προγραμματισμός των γευμάτων της εβδομάδας για να υπάρχουν όλες οι ομάδες τροφίμων στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιο, σημαίνει οργάνωση στο ημερολόγιο μου και δέσμευση της ώρας/μέρας που θα γίνει η γυμναστική όπως όλες οι άλλες υποχρεώσεις και όχι όποτε βρεθεί χρόνος.

Νομίζω αν ξεκινήσουμε από αυτή τη βασική αλλαγή όλα τα υπόλοιπα γίνονται πιο εύκολα. Άλλωστε ζούμε στην εποχή που η πληροφορία , η γνώση και οι παροχές είναι ελεύθερες και εύκολα προσβάσιμες, το θέμα είναι να βγούμε στη δράση και να το κάνουμε πράξη!

Δραστηριοποιείστε στο ευρύτερο πεδίο της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Τι δυσκολίες αντιμετωπίζει μια γυναίκα σε αυτό το πεδίο; ‘Η τι χρειάζεται βελτίωση κατά την γνώμη σας

 Η αλήθεια είναι ότι η επιχειρηματικότητα δεν είναι εύκολη για μια γυναίκα αλλά είναι εφικτή. Καθώς οι ρόλοι μιας γυναίκας, αλλά και του άντρα φυσικά, σήμερα είναι πολλοί και αρκετά απαιτητικοί, αν επιθυμείς το «επιχειρείν» καλείσαι να ανταποκριθείς σε πολλά διαφορετικά καλέσματα ταυτόχρονα. Την ίδια στιγμή όμως, ζούμε σε μια εποχή που υπάρχουν πάρα πολλές δυνατότητες, μπορείς να εργαστείς από παντού αρκεί να έχεις ένα laptop, μπορείς να προσεγγίσεις οποιονδήποτε αρκεί να στείλεις ένα μήνυμα,  μπορείς να ενημερωθείς άμεσα για όλο το πλανήτη αρκεί να έχεις wifi, μπορείς να κάνεις ότι δε ξέρεις αρκεί να παρακολουθήσεις ένα online σεμινάριο. Το δυσκολότερο σε αυτή την εποχή κατά την άποψη μου, είναι να σε εμπιστευτούν οι άνθρωποι και ίσως τελικά αυτό να απορρέει από όλα τα παραπάνω και την τόσο μεγάλη διαθεσιμότητα. Άρα τελικά η κάθε εποχή ή η κάθε κατάσταση έχει δυο όψεις κάτι σου προσφέρει και κάτι σου στερεί.

Κλείνοντας θέλω να πω ότι «δυσκολίες» υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν, παρόλα ταύτα, αν εστιάσουμε σε ότι έχουμε και το εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο βαθμό, νιώθω πως μπορεί να γίνουν όλα λίγο πιο εύκολα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − seventeen =