αρχικηVIRALΣτην τελική ευθεία η μεγάλη επένδυση για τo Project Voria στο Μαρούσι

Στην τελική ευθεία η μεγάλη επένδυση για τo Project Voria στο Μαρούσι

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η επένδυση ύψους 250 εκατ. ευρώ της North Star Entertainment για τη δημιουργία του νέου πόλου ψυχαγωγίας και φιλοξενίας στο Μαρούσι, καθώς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε την σχετική Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ). Με την εν λόγω έγκριση η αδειοδοτική διαδικασία εισέρχεται στο τελευταίο της στάδιο, την έκδοση των οικοδομικών αδειών, και την έναρξη κατασκευής του έργου.

Το Project Voria αποτελεί την πρώτη, μετά πολλά χρόνια, στρατηγική επένδυση που υλοποιείται στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Σύμφωνα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων (ΜΠΕ), η North Star Entertainment έχει σχεδιάσει το νέο συγκρότημα με τρόπο που ενσωματώνεται αρμονικά στο περιβάλλον, καθώς στόχος των επενδυτών είναι η δημιουργία ενός συγκροτήματος που θα αποτελεί τοπόσημο για την ευρύτερη περιοχή.

Το ανώτατο ύψος του συγκροτήματος δεν θα ξεπερνά, κατά μέσο όρο τα 18 μέτρα, όσο δηλαδή το ύψος μίας τριώροφης πολυκατοικίας ενώ θα κατασκευαστεί με προηγμένη αρχιτεκτονική σχεδίαση η οποία θα δίνει στο κτίριο την αίσθηση μικρότερου όγκου. Η σύγχρονη προσέγγιση στην κατασκευή του κτιρίου αφορά στην ενσωμάτωση προηγμένων τεχνολογιών για την αειφόρο διαχείριση φυσικών πόρων, με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου και την καταπολέμηση της φωτορύπανσης.

Αυτή η φιλοσοφία καταδεικνύει την προσήλωση των επενδυτών στη βιωσιμότητα, μετατρέποντας το συγκρότημα σε ένα αξιοσημείωτο υπόδειγμα περιβαλλοντικής ευαισθησίας για την Αθήνα και την χώρα. Την ίδια φιλοσοφία επιδεικνύει και η δημιουργία εκτεταμένων πράσινων χώρων με έκταση 17.232τ.μ., με υπερκάλυψη των απαιτούμενων φυτεύσεων κατά περίπου 7.000 τ.μ.. Επιπλέον, 25 στρέμματα (από τα συνολικά 55 της έκτασης) θα παραχωρηθούν στον Δήμο Αμαρουσίου για τη δημιουργία ελεύθερων δημόσιων χώρων για κοινωφελείς χρήσεις με σκοπό την προαγωγή της υγείας, την αναψυχή των κατοίκων και την συνολική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου.

Το έργο αφορά στην ανέγερση ενός υπερσύγχρονου συγκροτήματος που θα περιλαμβάνει πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων, χώρους διεξαγωγής εκδηλώσεων και συνεδρίων, μία πληθώρα επιλογών για εστίαση και ψυχαγωγία, καθώς και καζίνο. Το έργο προβλέπει ακόμα τη δημιουργία μεγάλων υπόγειων χώρων στάθμευσης διευκολύνοντας την πρόσβαση και τη χρήση των εγκαταστάσεων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + 16 =