αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜία έρευνα εξηγεί γιατί πρέπει να προσέχεις τους ανθρώπους που φαίνονται… υπερβολικά καλοί

Μία έρευνα εξηγεί γιατί πρέπει να προσέχεις τους ανθρώπους που φαίνονται… υπερβολικά καλοί

Είναι πιθανό να έχεις στον κύκλο σου ανθρώπους που να φαίνονται… υπερβολικά καλοί. Αλλά ίσως πρέπει τελικά να προσέχετε εκείνους τους φίλους που δεν έχουν πει ποτέ κακή κουβέντα για εσάς—θα μπορούσαν να το κάνουν πίσω από την πλάτη σας.

Η επιστήμη υποστηρίζει αυτήν την ιδέα με μια νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στην Ετήσια Συνάντηση της Ένωσης Υπολογιστικής Γλωσσολογίας στο Πεκίνο, και η οποία λέει ότι ίσως χρειαστεί να κάνουμε μια διπλό τσεκάρισμα αυτών που είναι «πολύ καλοί» και υπερβολικά ευγενικοί.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι είναι πολύ καλοί με τους άλλους, είναι πιο πιθανό να κάνουν πισώπλατα μαχαιρώματα σε σχέση με τους λιγότερο ευγενικούς ανθρώπους.

Το παιχνίδι της διπλωματίας

Για να κατανοήσουν καλύτερα αυτόν τον τομέα, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν το παιχνίδι Diplomacy, στο οποίο οι παίκτες πρέπει να συμπεριφέρονται σαν να ήταν ευρωπαϊκές χώρες στην περίοδο πριν από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Χωρίς ζάρια και χωρίς τρόπο να κινηθεί το παιχνίδι εκτός από τη χρήση επικοινωνίας, οι παίκτες πρέπει να σχηματίσουν συμμάχους με άλλες χώρες για να κερδίσουν το παιχνίδι, να μάθουν πληροφορίες ο ένας για τον άλλον και να προδώσουν ο ένας τον άλλον.

Οι ερευνητές αναζήτησαν σημάδια για να δουν εάν η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε θα μπορούσε να συνδεθεί με την προδοσία μέσα στο παιχνίδι. Ως αποτέλεσμα, διαπιστώθηκε ότι λίγο πριν από μια προδοσία, υπήρχαν χαρακτηριστικά όπως: Θετικό συναίσθημα, ευγένεια και δομημένος λόγος.

Αργότερα έγινε σαφές ότι όσοι ήταν… υπερβολικά ευγενικοί ήταν πιο πιθανό να προδώσουν τους άλλους παίκτες αργότερα στο παιχνίδι. Όπως προκύπτει από παιχνίδι, οι φαινομενικά καλοί άνθρωποι συχνα προδίδουν τους άλλους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + eleven =