αρχικηVIRALΈνας ψυχολόγος εξηγεί: Αυτό είναι το Νο1 πράγμα που μετανιώνουν οι άνθρωποι στο τέλος της ζωής τους. Μην πέσετε στην παγίδα

Ένας ψυχολόγος εξηγεί: Αυτό είναι το Νο1 πράγμα που μετανιώνουν οι άνθρωποι στο τέλος της ζωής τους. Μην πέσετε στην παγίδα

Για οκτώ χρόνια, η Bronnie Ware ήταν φροντιστής κατ’ οίκων και βοηθούσε ανθρώπους που ήταν κοντά στο τέλος της ζωής τους. Οι πελάτες της γνώριζαν ότι ήταν βαριά άρρωστοι- και οι περισσότεροι ήταν στις τελευταίες τρεις έως 12 εβδομάδες της ζωής τους.

Όμως η Ware συνειδητοποίησε σταδιακά ότι ο πιο σημαντικός ρόλος που έπαιζε δεν ήταν σωματικός, αλλά συναισθηματικός. Ήταν εκεί για να ακούσει. Και κατέγραψε τα πάντα στο βιβλίο της, «The Top Five Regrets of the Dying».

Στις τελευταίες τους μέρες, πολλοί από τους ασθενείς μοιράστηκαν μαζί της τις τύψεις τους. Η πιο συνηθισμένη, σύμφωνα με την Ware, ήταν: «Μακάρι να είχα το θάρρος να ζήσω μια ζωή αληθινή για τον εαυτό μου, όχι τη ζωή που περίμεναν οι άλλοι από μένα».

«Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσεις και να τιμήσεις τουλάχιστον μερικά από τα όνειρά σου στην πορεία προτού να είναι πολύ αργά», γράφει. «Η υγεία φέρνει μια ελευθερία που ελάχιστοι συνειδητοποιούν, έως ότου δεν την έχουν πια».

Όλα αυτά τα παραθέτει στο CNBC ο ψυχολόγος, Michael Gervais, και εξηγεί: «Ως ψυχολόγος, αυτό είναι κάτι που βλέπω συνέχεια με τους ασθενείς μου. Τους λέω πάντα ότι για να ενισχύσω την ευτυχία μου και να σταματήσω να μετανιώνω, εργάζομαι για να εκτιμώ περισσότερο τον χρόνο».

Δεν χρειάζεται να περιμένετε χρόνια… και μετά να κοιτάξετε πίσω και να εύχεστε να είχατε κάνει τα πράγματα διαφορετικά. Μπορείτε να ξεκινήσετε σήμερα. Απλώς αναρωτηθείτε για τι μετανιώνετε αυτή τη στιγμή.

Εάν επιθυμείτε να είστε περισσότερο παρόντες για τη δίχρονη κόρη σας, είναι πιθανό να έχετε την ίδια λύπη σε τέσσερις δεκαετίες από τώρα. Εάν μετανιώνετε που επιλέξατε την άνεση και την οικειότητα της τρέχουσας δουλειάς σας αντί να αγγίξετε τα αστέρια, πιθανότατα θα έχετε παρόμοια λύπη στο μέλλον.

Η μεγάλη διαφορά μεταξύ του τώρα και του μετά, είναι ότι έχετε τη δυνατότητα να κάνετε κάτι γι’ αυτό σήμερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − three =