αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Λες ναι σε όλα»: Αν κάνεις αυτά τα 5 λάθη δεν θα βρεις ποτέ τον σκοπό της ζωής σου

«Λες ναι σε όλα»: Αν κάνεις αυτά τα 5 λάθη δεν θα βρεις ποτέ τον σκοπό της ζωής σου

Μπορείτε να ακούσετε μια φωνή να σας καλεί, να σας λέει την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει η ζωή σας; Μιλάμε μεταφορικά εδώ, γιατί αν είναι… αληθινή φωνή, τότε μάλλον είναι ο μπαμπάς σου που σου λέει να κόψεις τα μαλλιά σου και να βρεις δουλειά.

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί άνθρωποι περνούν τη ζωή τους χωρίς να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν με τον εαυτό τους, ούτε νοιάζονται αν έχουν πραγματικά ανακαλύψει τον σκοπό τους. Για μερικούς ανθρώπους, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Πολλοί άνθρωποι είναι απόλυτα χαρούμενοι που δεν το σκέφτονται και απλώς ζουν τη ζωή τους όπως αυτή πάει.

Αλλά για άλλους, αυτό είναι μια σοβαρή ανησυχία. Πολλοί από εμάς νιώθουμε ότι θέλουμε και χρειαζόμαστε κάποια κατεύθυνση στη ζωή μας για να υπάρχει νόημα και να απαντήσουμε στο ερώτημα «γιατί είμαστε εδώ».

Εάν είστε από εκείνους τους ανθρώπους που θέλουν να βρουν τον σκοπό της ζωής τους αλλά τίποτα δεν φαίνεται να σας δίνει αυτή την πληροφορία, μπορεί να βάζετε εμπόδια στο δικό σας μονοπάτι.

Εάν κάνετε αυτά τα 5 λάθη, δεν θα βρείτε ποτέ τον σκοπό στη ζωή. Εκτός αν κάνετε κάποιες σοβαρές αλλαγές για το καλό σας.

1) Λες ναι σε όλα

Συχνά πέφτουμε στην παγίδα να λέμε ναι σε όλα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πάντες. Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα είναι να πούμε σε κάποιον όχι. Ανησυχούμε μήπως τον απογοητεύσουμε, φανούμε ότι δεν θέλουμε να βοηθήσουμε ή απλώς θα δείχνουμε άδικοι.

Αλλά αν δεν είστε σε θέση να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας και να πείτε όχι για να προστατεύσετε τα όριά σας, θα καταλήξετε να μην έχετε τον έλεγχο της ζωής σας.

Θα βομβαρδίζεστε συνεχώς με αιτήματα και επιρροές.

«Δεν μπορείς να με βοηθήσεις για λίγα λεπτά;»

«Θα μπορούσες να κάνεις αυτό το μικρό πράγμα για μένα;»

Εάν συνεχίσετε να λέτε ναι και να αναλαμβάνετε όλα όσα σας πετούν οι άνθρωποι, δεν θα μπορέσετε ποτέ να βρείτε τον σκοπό σας γιατί θα χαθείτε μέσα στον ήχο όλων αυτών των αιτημάτων. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Steve Jobs πίστευε ότι η επιτυχία έρχεται μέσα από τα «όχι». Και εδώ είναι μια τακτική για να γίνεις καλός σε αυτό.

2) Αλλάζετε γνώμη συνεχώς

Είτε θέλετε να αγοράσετε σαγιονάρες, βάφλες ή οτιδήποτε άλλο, η συνεχής αλλαγή κατεύθυνσης μπορεί να είναι ένα από τα σημαντικότερα λάθη που κάνετε στη ζωή.

Το να αλλάζεις συνέχεια γνώμη είναι ένα πρόβλημα.

Βασικά σημαίνει ότι αποσπάται η προσοχή σας πολύ εύκολα- και κάπως έτσι δεν θα βρείτε ποτέ έναν μεγάλο σκοπό στη ζωή σας.

3) Τα παρατάς πολύ εύκολα

Το να φτάσετε στα μισά ενός project ή ενός μαθήματος και μετά να το παρατήσετε είναι ένα άλλο λάθος που μπορεί να κάνετε – ξανά και ξανά.

Το βλέπουμε συχνά και στην Ελλάδα. Αρκετοί είναι αυτοί που ξεκινούν ένα δικό τους project αλλά τα παρατάνε πολύ γρήγορα. Δεν εξαντλούν τις πιθανότητες επιτυχίας τους. Απλά τα παρατάνε μόλις προκύψουν τα πρώτα εμπόδια ή όταν κάτι άλλο τους τραβήξει την προσοχή.

4) Αφήνετε τους άλλους να σας λένε τι να κάνετε

Εάν αφήνετε συνεχώς άλλους ανθρώπους να υπαγορεύουν τους όρους της ζωής σας και να σας λένε τι να κάνετε, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τραβηχτείτε σε μια κατεύθυνση που δεν είναι προς τα εκεί που θέλετε να πάτε. Μιλάμε για καταστάσεις όπως οι γονείς σου να σε αναγκάζουν να σπουδάσεις κάτι που δεν θέλεις ή να αναλάβεις την οικογενειακή επιχείρηση.

Μπορεί να σας πιέσουν σκληρά για να τα πάτε καλά και να πετύχετε και οι λόγοι τους μπορεί να είναι σίγουρα καλοπροαίρετοι. Μπορεί να πιστεύουν ότι αυτός είναι σίγουρα ο καλύτερος δρόμος για εσάς.

Αλλά αν απλώς ακολουθήσετε ένα μονοπάτι που χάραξε για εσάς κάποιος άλλος, μπορεί να χάσετε το πραγματικό μονοπάτι που θα έπρεπε να περπατάτε.

5) Αφήνετε τον φόβο να σας κρατήσει πίσω

Μερικές φορές, μπορεί να ανακαλύψετε κάτι που θα σας κάνει να νιώσετε υπέροχα, κάτι που ευθυγραμμίζεται τέλεια με τις αξίες σας και σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τα μοναδικά σας ταλέντα.

Κι όμως, μπορεί να φαίνεται σαν ένα τεράστιο άλμα ή μπορεί να απαιτεί τόσες αλλαγές στη ζωή που φοβάστε να το κάνετε.

Σε τέτοιες στιγμές, όταν νιώθετε βαθιά βεβαιότητα ότι βρήκατε τον σωστό δρόμο για να περπατήσετε, προχωρήστε ακόμα κι αν φοβάστε. Θυμήσου και το άρθρο: Θες να ξεκινήσεις την δική σου startup αλλά φοβάσαι μήπως αποτύχεις; Εδώ είναι 5 τρόποι για να ξεπεράσεις τον φόβο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + ten =