αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Κάποτε έφτιαχνα μπέργκερ στα McDonald’s. Τώρα είμαι εκατομμυριούχος»: Ένας 36χρονος εξηγεί πως άλλαξε την ζωή του

«Κάποτε έφτιαχνα μπέργκερ στα McDonald’s. Τώρα είμαι εκατομμυριούχος»: Ένας 36χρονος εξηγεί πως άλλαξε την ζωή του

Ένας εκατομμυριούχος που κάποτε έφτιαχνε… μπέργκερ στα McDonald’s λέει ότι το να χτίσει την περιουσία του δεν ήταν «τόσο δύσκολο» – παρά το γεγονός ότι δεν είχε πτυχίο πανεπιστημίου.

Ο Joe Davies από το Μπέρμιγχαμ πέρασε χρόνια δουλεύοντας σε αδιέξοδες δουλειές, αλλά τώρα είναι ο διευθύνων σύμβουλος μιας εταιρείας πολλών εκατομμυρίων λιρών, όπως μεταδίδει η βρετανική Daily Mail.

Με την επιθυμία να αφήσει πίσω του τα McDonald’s και τη βιομηχανία γρήγορου φαγητού, ο 36χρονος βρήκε μια δουλειά 100 λιρών την εβδομάδα, ως μαθητευόμενος στην πληροφορική. Η δουλειά του δίδαξε νέες δεξιότητες και τελικά πυροδότησε μια ιδέα που θα έδινε εκατομμύρια στον Joe και στον καλύτερο παιδικό του φίλο.

Το 2012 το δίδυμο ξεκίνησε μία online επιχείρηση, το FATJOE.com, το οποίο εστιάζει στο SEO. Και μέσα σε δύο χρόνια έβγαλε το πρώτο του εκατομμύριο λίρες. Δώδεκα χρόνια αφότου ξεκίνησαν, η εταιρεία αποτιμάται πλέον στα 10 εκατομμύρια Λίρες.

Ο Joe, ο οποίος τώρα μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Μπέρμιγχαμ και Βαρκελώνης, εξηγεί:  «Δεν πήγα στο πανεπιστήμιο όπως είχα αρχικά σχεδιάσει, καθώς είχα βαρεθεί να μαθαίνω και ήθελα μόνο να βγάλω χρήματα».

Μετά την αποφοίτησή του από το σχολείο έκανε διάφορες δουλειές, ενώ μεταξύ άλλων έφτιαχνε μπέργκερ στα McDonald’s. «Το μισούσα καθώς ένιωθα ότι δεν έκανα τίποτα σημαντικό. Ήθελα να δημιουργήσω κάτι, αλλά το κίνητρό μου δεν ήταν πολύ υψηλό σε αυτές τις δουλειές», λέει.

«Είχα αυτή τη διακαή επιθυμία να ξεκινήσω κάτι μόνος μου και, τουλάχιστον, να κάνω λίγη περισσότερη διαφορά».

Το FatJoe.com είναι μια πλατφόρμα υπηρεσιών για εταιρείες που αναθέτουν σε τρίτους υπηρεσίες SEO, οι οποίες στοχεύουν στη βελτίωση της επισκεψιμότητας του εκάστοτε ιστότοπου.

Ο Joe, που είναι μοναχοπαίδι, έβλεπε τον επιχειρηματία μπαμπά του, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης μιας εταιρείας εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών και αυτό τον ενέπνευσε να κάνει το έξτρα μίλι για να πραγματοποιήσει τα όνειρά του.

Όπως εξηγεί: «Με ενδιέφεραν πραγματικά οι ιντερνετικές επιχείρησεις. Το ηλεκτρονικό εμπόριο άνθιζε πραγματικά τη στιγμή που άφησα το σχολείο – και μπορούσα να δω μια ευκαιρία.

«Στην εταιρεία που εργαζόμουν, μου ζήτησαν να φτιάξω έναν ιστότοπο και έμαθα SEO πάνω στη δουλειά. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που άκουγα αυτή τη λέξη»

«Είχε στοιχεία μηχανικής, σε συνδυασμό με δημιουργικότητα και μάρκετινγκ, τα οποία τροφοδοτούσαν πραγματικά τη δημιουργική μου προσωπικότητα», λέει.

Στη συνέχεια, ο Joe άρχισε να εργάζεται σε μία εταιρία SEO και έμαθε την επιχειρηματική πλευρά του τρόπου λειτουργίας του. Λίγα χρόνια αργότερα, η εταιρεία έψαχνε για έναν πωλητή για να ενταχθεί στην ομάδα – και προσέλαβαν τον καλύτερο παιδικό φίλο του Joe.

«Και τα υπόλοιπα είναι ιστορία», λέει. «Ως παιδιά, ονειρευόμασταν να είμαστε πλούσιοι και διάσημοι, με το δικό μας ροκ συγκρότημα.

Λέει μάλιστα ότι το να χτίσει την περιουσία του δεν ήταν «τόσο δύσκολο», προσθέτοντας: «Το να χτίσεις μια αυτοκρατορία 10 εκατομμυρίων λιρών δεν είναι δύσκολο, απλά πρέπει να εντοπίσεις ένα αρκετά μεγάλο πρόβλημα και να βρεις πώς να το λύσεις (σε μεγάλη κλίμακα)».

Αφού συνειδητοποίησαν ότι έκαναν ένα υπέροχο επιχειρηματικό δίδυμο, το 2013 οι δύο νέοι παράτησαν τη δουλειά τους για να τα δώσουν όλα στην επιχείρηση.

Joe Davies (right) and Joe Taylor celebrate ten years since FatJoe launched

«Νοικιάσαμε ένα γραφείο από την πρώτη μέρα για να το κάνουμε «πραγματικό» και στην αρχή κάναμε τα πάντα μόνοι μας. Δουλεύαμε έως και 13 ώρες την ημέρα για να τα κάνουμε όλα» εξηγεί.

Πλέον η εταιρεία απασχολεί 100 άτομα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 16 στο γραφείο, και ο κατάλογος πελατών περιλαμβάνει 1.000 agencies.

Τώρα, πρόθυμος να βοηθήσει άλλους ανθρώπους, ο Joe Davies μοιράζεται τις συμβουλές του για το πώς να πετύχεις – συμπεριλαμβανομένων των τριών βασικών χαρακτηριστικών για να γίνεις επιχειρηματίας.

«Η προσωπική ώθηση για να γίνουμε καλύτεροι είναι νούμερο ένα. Η περιέργεια να περιηγηθείτε και να δοκιμάσετε διαφορετικούς τρόπους για να κάνετε τα πράγματα να λειτουργήσουν είναι το δεύτερο. Αλλά το πιο σημαντικό, είναι η θέληση για να βγάλεις χρήματα. Είναι κλισέ, αλλά μόλις ξεκινάς κάτι – κάνε το και χτίσε» τονίζει.

«Μεγάλο πρόβλημα για εμένα ήταν η αναβλητικότητα και η αναμονή για την ‘κατάλληλη στιγμή’ για να ξεκινήσω, η οποία δεν υπάρχει» παραδέχεται τώρα.

«Δεν υπάρχει «πεπρωμένο» στη ζωή και το μόνο που χρειάζεται είναι να δουλέψεις σκληρά και να δεις πού σε βγάλει αυτό. Δεν μου αρέσει να σκέφτομαι πολύ μπροστά, γιατί ακόμη και με μεγάλα σχέδια, όλα μπορούν να αλλάξουν. Περνάω πολύ χρόνο ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο, στο γυμναστήριο – και ακόμα παίζοντας κιθάρα» τονίζει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δούλεψε από οπουδήποτε: 9 websites για να ψάξεις για remote δουλειές

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + twenty =