αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚάποιοι άνθρωποι είναι πάντα ευέλικτοι και αρπάζουν όλες τις ευκαιρίες. Εδώ είναι 5 κανόνες που εφαρμόζουν

Κάποιοι άνθρωποι είναι πάντα ευέλικτοι και αρπάζουν όλες τις ευκαιρίες. Εδώ είναι 5 κανόνες που εφαρμόζουν

Πιθανότατα έχετε ακούσει το ρητό, «Δεν μπορείς να διδάξεις σε έναν παλιό σκύλο νέα κόλπα». Αλλά αυτό δεν είναι απολύτως αλήθεια.

Το να μεγαλώνεις δεν σημαίνει ότι γίνεσαι άκαμπτος και ανυποχώρητος. Στην πραγματικότητα, μερικοί από τους πιο ευτυχισμένους και πιο καινοτόμους ανθρώπους είναι εκείνοι που κατάφεραν να παραμείνουν ευέλικτοι, προσαρμοστικοί και ανοιχτοί στις αλλαγές καθώς μεγάλωναν.

Μερικές φορές δεν πρόκειται για μεγάλες, σαρωτικές αλλαγές. Θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο να τροποποιήσετε την πρωινή σας ρουτίνα ή να επιλέξετε να δείτε τα πράγματα από διαφορετική οπτική γωνία.

Τώρα θα δούμε 5 συμπεριφορές που συνήθως υιοθετούν όσοι παραμένουν ευέλικτοι και ανοιχτοί στην αλλαγή καθώς μεγαλώνουν.

1) Αγκαλιάζουν μια νοοτροπία ανάπτυξης

Αυτό δεν είναι κάποιος φανταχτερός κανόνας, έχει να κάνει με το πώς αντιμετωπίζεις τη ζωή. Οι άνθρωποι που παραμένουν ευέλικτοι και ανοιχτοί στις αλλαγές καθώς μεγαλώνουν, κατανοούν ότι η μάθηση είναι μια δια βίου διαδικασία και ότι ποτέ δεν είναι αργά για να μάθεις κάτι νέο.

Αυτά τα άτομα βλέπουν τις προκλήσεις ως ευκαιρίες και όχι ως εμπόδια. Δεν φοβούνται να κάνουν λάθη και τα βλέπουν ως κομμάτι του ταξιδιού ανάπτυξής τους. Αντί να πουν «Είμαι πολύ μεγάλος για αυτό», λένε «Γιατί να μην το δοκιμάσεις;». Αναζητούν ενεργά νέες εμπειρίες, προσεγγίσεις και οπτικές. Καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος αλλάζει συνεχώς και δεν έχουν την πολυτέλεια να μείνουν πίσω.

2) Δεν φοβούνται να βγουν από τη ζώνη άνεσής τους

Ναι, το να παίρνεις ρίσκα και να βγαίνεις από τη ζώνη άνεσής σου μπορεί να είναι αγχωτικό. Στην πραγματικότητα όμως, ανοίγει έναν κόσμο πιθανοτήτων που δεν θα είχες ανακαλύψει ποτέ διαφορετικά.

Κάποιοι άνθρωποι δεν φοβούνται να πάρουν ρίσσκα. Είναι αυτοί που τολμούν να κάνουν ένα άλμα, να πάνε στην άκρη του αγνώστου. Καταλαβαίνουν ότι οι πιο πλούσιες εμπειρίες της ζωής συχνά βρίσκονται ακριβώς πέρα από τα όρια των ζωνών άνεσής μας.

Θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο να δοκιμάσετε μια νέα κουζίνα, να ασχοληθείτε με μια φρέσκια δεξιοτεχνία ή να ξεκινήσετε μια συνομιλία με αυτόν τον ενδιαφέροντα άγνωστο στο καφέ.

3) Κατανοούν την αξία της αποτυχίας

Ακόμα και οι πολύ επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν γευτεί την αποτυχία. Είτε μιλάμε για τον Νίκολα Τέσλα είτε για τον Μάικλ Τζόρνταν, ο καθένας από αυτούς τους ανθρώπους βίωσε τις δικές του αποτυχίες, πριν φτάσει στο απόγειο της επιτυχίας. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν νιώθουν καθόλου άνετα με την ιδέα της αποτυχίας.

Όταν η φιλοδοξία τροφοδοτεί τις επιθυμίες σας, έχετε ως Νο1 στόχο την αποφυγή της αποτυχίας. Και όταν μια αποτυχία έρθει, τότε δεν ξέρετε πως να την διαχειριστείτε.

Αυτό μας φέρνει στο ερώτημα, πώς μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας για να ξεπεράσει αυτές τις δυσκολίες και να τις χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας; Δείτε πώς εδώ.

4) Διατηρούν την περιέργειά τους ζωντανή

Η περιέργεια δεν είναι απλώς ένα χαρακτηριστικό. Είναι η σπίθα που πυροδοτεί το ταξίδι μας στη ζωή. Είναι η δύναμη που μας ωθεί προς τα εμπρός, προτρέποντάς μας να εμβαθύνουμε, να φτάσουμε ψηλότερα και να αποκαλύψουμε τα ωραία που μας περιμένουν.

Όσοι παραμένουν ευκίνητοι και προσαρμόσιμοι μπροστά στην αλλαγή, είναι εκείνοι που δεν αφήνουν ποτέ αυτή τη φλόγα της περιέργειας να σβήσει. Είναι αιώνιοι μαθητές της ζωής, διψασμένοι για γνώση και πρόθυμοι να εξερευνήσουν κάθε γωνιά αυτού του τεράστιου, αινιγματικού κόσμου.

5) Παραμένουν συνδεδεμένοι με τους άλλους

Όσοι ασπάζονται την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα καθώς ταξιδεύουν στη ζωή, ξέρουν την σημασία της διατήρησης των συνδέσεων. Μέσω της σύνδεσης με τους άλλους, του διαμοιράσματος των ιστοριών τους και της απορρόφησης της σοφίας των γύρω τους, εμπλουτίζουν τη ζωή τους και συμβάλλουν στη συλλογική ανάπτυξη των κοινοτήτων τους.

Για αυτούς, είναι ξεκάθαρο: Οι κοινές εμπειρίες χρησιμεύουν ως η κόλλα που συνδέει τα άτομα, δημιουργώντας δεσμούς που ξεπερνούν την απλή γνωριμία. Είτε πρόκειται για μια συνομιλία με έναν έμπιστο φίλο, είτε για μια τυχαία συνάντηση με έναν άγνωστο, προσεγγίζουν κάθε στιγμή με ανοιχτό μυαλό και δίψα για γνώση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − eight =