αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚάποιοι άνθρωποι δεν πετυχαίνουν ποτέ τους μεγάλους στόχους τους. Εδώ είναι 4 «αθόρυβα» λάθη που κάνουν

Κάποιοι άνθρωποι δεν πετυχαίνουν ποτέ τους μεγάλους στόχους τους. Εδώ είναι 4 «αθόρυβα» λάθη που κάνουν

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί μερικοί άνθρωποι δεν φαίνεται να ξεφεύγουν ποτέ από τις μέτριες επιδόσεις; Συχνά δεν οφείλεται σε έλλειψη δεξιοτήτων, αλλά σε ανεπαίσθητες συνήθειες που τους κρατούν πίσω αθόρυβα. Και το δύσκολο κομμάτι; Συνήθως δεν συνειδητοποιούν καν ότι κάνουν αυτά τα πράγματα.

Σε αυτό το άρθρο, θα αποκαλύψουμε τις 4 κοινές συνήθειες που έχουν όσοι δεν πετυχαίνουν ποτέ τους μεγάλους στόχους τους. Αυτά δεν είναι προφανή λάθη, αλλά μάλλον μικρές, καθημερινές επιλογές που μπορούν να σε σαμποτάρουν.

1. Αποφεύγουν τα challenges

Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα ενός τέτοιου ανθρώπου, είναι η τάση να αποφεύγει τις προκλήσεις. Είναι μια λεπτή συνήθεια που είναι εύκολο να παραβλεφθεί.

Μπορεί να νομίζετε ότι είστε απλώς πρακτικοί ή ότι παίζετε με βάση τις δυνατότητες σας, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια παγίδα μέσα στην ζώνη άνεσης. Όταν επιλέγετε σταθερά τον εύκολο δρόμο ή επιμένετε σε αυτά που γνωρίζετε, χάνετε κρίσιμες ευκαιρίες για ανάπτυξη και μάθηση.

Αυτή η αποφυγή συχνά πηγάζει από φόβο αποτυχίας ή έλλειψη εμπιστοσύνης στις ικανότητές σας. Είναι σαν να μένεις στο ρηχό άκρο της πισίνας γιατί δεν είσαι σίγουρος ότι μπορείς να διαχειριστείς το βαθύ άκρο.

Αλλά εδώ είναι: Η ανάπτυξη συμβαίνει όταν εκτείνεστε πέρα από τη ζώνη άνεσής σας. Η υιοθέτηση προκλήσεων, ακόμη και μικρών, μπορεί να ξεκινήσει ένα ταξίδι αυτοβελτίωσης και να ανοίξει πόρτες που δεν ήξερες ότι υπήρχαν. Όταν αντιμετωπίζετε ένα δύσκολο task, αντί να κάνετε ένα βήμα πίσω, κάντε βήμα μπροστά και δοκιμάστε το.

2. Αναζητώντας… την τελειότητα και όχι την πρόοδο

Η προσπάθεια για την τελειότητα μπορεί στην πραγματικότητα να είναι μια περιοριστική συνήθεια για όσους δεν έχουν επιτύχει. Ακούγεται παράδοξο, σωστά; Η τελειότητα δεν θεωρείται συχνά ως ο απώτερος στόχος; Αλλά στην πραγματικότητα, η εμμονή με την τελειότητα μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εμπόδιο για την πρόοδο και τη βελτίωση.

Κάποιοι συχνά πέφτουν στην παγίδα της τελειομανίας, όπου περιμένουν… την τέλεια στιγμή, τις τέλειες συνθήκες ή το τέλειο πλάνο για να ξεκινήσουν ή να ολοκληρώσουν μια εργασία.

Αυτή η επιδίωξη του άψογου μπορεί να οδηγήσει σε αναβλητικότητα, ατελείωτες μικροαλλαγές και, κατά ειρωνικό τρόπο, έλλειψη ολοκλήρωσης. Είναι σαν να προσπαθείς να περιμένεις να ανάψουν όλα τα φανάρια πριν ξεκινήσετε ένα ταξίδι – απλά δεν συμβαίνει.

Το κλειδί είναι να μετατοπίσεις την εστίαση από το να είσαι τέλειος στο να είσαι επίμονος. Αγκαλιάστε την έννοια του «αρκετά καλό προς το παρόν» και αφήστε τον εαυτό σας την ελευθερία να κάνει λάθη, να μαθαίνει και να βελτιώνεται.

Στόχος πρέπει να είναι η πρόοδος και όχι η τελειότητα. Με αυτόν τον τρόπο, συνεχίζετε να προχωράτε μπροστά και αυτή η ορμή είναι που οδηγεί τελικά στην ανάπτυξη και την επιτυχία

3. Φοβάσαι την αλλαγή αντί να την αγκαλιάζεις

«Η αλλαγή είναι η μόνη σταθερά στη ζωή».

Αυτή η φράση από τον Έλληνα φιλόσοφο Ηράκλειτο περικλείει τέλεια την επόμενη παγίδα: Τον φόβο της αλλαγής. Είναι ένα φυσικό ένστικτο να αναζητάς άνεση και σταθερότητα, αλλά όταν αυτό μετατρέπεται σε αποστροφή για την αλλαγή, γίνεται εμπόδιο στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Πολλοί βλέπουν την αλλαγή ως απειλή, ως κάτι που θα μπορούσε να διαταράξει τις ήδη καθιερωμένες ρουτίνες και τις προσδοκίες τους.

Αυτός ο φόβος μπορεί να οδηγήσει σε χαμένες ευκαιρίες και σε στασιμότητα τόσο στις δεξιότητες όσο και στη νοοτροπία. Σκεφτείτε το σαν να μένετε σε μια μικρή λίμνη γιατί ο ωκεανός φαίνεται πολύ απέραντος και απρόβλεπτος. Ενώ η λίμνη είναι ασφαλής και οικεία, περιορίζει τις εμπειρίες και την ανάπτυξή σας.

Η αγκαλιά της αλλαγής, από την άλλη πλευρά, αφορά την αναγνώριση ότι η ζωή και η εργασία είναι δυναμικές. Έχει να κάνει με το να είσαι ευέλικτος και προσαρμόσιμος, ιδιότητες που είναι απαραίτητες στον σημερινό γρήγορο κόσμο. Η αλλαγή φέρνει νέες προκλήσεις, αλλά φέρνει επίσης νέες ευκαιρίες για να μάθετε, να εξελιχθείτε και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας.

4. Υποβαθμίζουν την αξία του feedback

Μια συνήθεια που κρατά πολλούς ανθρώπους κολλημένους, είναι η υποτίμηση της σημασίας της ανατροφοδότησης.

Είναι εύκολο να δείτε τα σχόλια ως κριτική ή να τα απορρίψετε εντελώς, ειδικά εάν αμφισβητούν την οπτική σας ή τονίζουν τομείς που πρέπει να βελτιωθούν. Αλλά η ανατροφοδότηση είναι στην πραγματικότητα ένα χρυσωρυχείο γνώσεων – εάν είστε πρόθυμοι να ακούσετε.

Το να αγνοείς τα σχόλια είναι σαν να προσπαθείς να περιηγηθείς σε έναν περίπλοκο δρόμο με κλειστά μάτια. Σίγουρα, μπορεί να είστε εξοικειωμένοι με ορισμένες από τις στροφές, αλλά είναι πιθανό να χάσετε σημαντικά σημάδια και ενδεχομένως να καταλήξετε χαμένοι.

Τα σχόλια, θετικά και αρνητικά, παρέχουν μια εξωτερική οπτική που μπορεί να αποκαλύψει τυφλά σημεία στις δεξιότητες, την προσέγγιση ή τη στάση σας.

Το κλειδί για να επωφεληθείτε από την ανατροφοδότηση είναι να το δείτε ως ένα χρήσιμο εργαλείο προς την βελτίωση και την επιτυχία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − one =