αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘες να έχεις μια πιο συναρπαστική ζωή; Εδώ είναι 5 κινήσεις που μπορείς να κάνεις

Θες να έχεις μια πιο συναρπαστική ζωή; Εδώ είναι 5 κινήσεις που μπορείς να κάνεις

Κοιτάς πίσω στη μέχρι τώρα ζωή σου και αναρωτιέσαι αν την αξιοποιείς στο έπακρο; Βλέπετε άλλους να κάνουν πολύ περισσότερα στη ζωή τους, με φαινομενικά λιγότερες ευκαιρίες από αυτές που σας έχουν δοθεί;

Νιώθετε δυσαρέσκεια και μονοτονία;

Ίσως είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα. Αλλά δεν νιώθετε ευτυχισμένοι ή ικανοποιημένοι. Το μόνο που ξέρεις σίγουρα είναι ότι κάτι δεν πάει καλά.

Ό,τι κι αν είναι, έχετε φτάσει σε ένα σημείο όπου δεν είστε πλέον ικανοποιημένοι με το σημείο πού βρίσκεστε στη ζωή. Έχετε αρχίσει να αναρωτιέστε αν υπάρχει κάτι περισσότερο από την τωρινή σας πραγματικότητα.

Εδώ είναι λοιπόν 5 κινήσεις που μπορείς να κάνεις, αν θες να έχεις μια πιο συναρπαστική ζωή.

1. Γνωρίστε τον εαυτό σας.

Ξέρουμε ποιοι πρέπει να είμαστε. Ξέρουμε ποιοι πιστεύουν οι άλλοι ότι είμαστε. Ξέρουμε όμως πραγματικά ποιοι είμαστε;

Με την πρώτη ματιά, φαίνεται σαν ένα προφανές «ναι» να βγαίνει. Αφού ζείτε για μερικές δεκαετίες, θα πρέπει να έχετε μια αρκετά ξεκάθαρη εικόνα του ποιος είσαι… σωστά;

Τι γίνεται όμως όταν αφαιρέσεις όλους τους τίτλους σου (πατέρας, αφεντικό, σύζυγος κ.λπ.); Ποιος είσαι χωρίς τη δουλειά, την οικογένεια, τα υλικά αγαθά; Χωρίς τις προσδοκίες της κοινωνίας ή τις απόψεις των άλλων ανθρώπων; Μπορείτε να περιγράψετε τον εαυτό σας υπό το πρίσμα του ποιοι είστε και όχι τι κάνετε ή τι έχετε;

Πρέπει να ξέρεις ποιος είσαι χωρίς όλα τα έξτρα. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Θα είναι αδύνατο να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη ζωή εάν κυνηγάτε μια ζωή που ταιριάζει καλύτερα στο άτομο που νομίζετε ότι είστε. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη ζωή, πρέπει να γνωρίσετε τον εαυτό σας στον πυρήνα σας, χωρίς όλες τις ευθύνες ή τις προσδοκίες σας.

2. Ορίστε ρεαλιστικά βήματα.

Μόλις καθορίσετε τη ”μεγάλη εικόνα” σας και μάθετε πώς είναι η ιδανική ζωή σας, χωρίστε την σε βήματα που μπορούν να γίνουν. Θα ξέρετε αν τα βήματα είναι αρκετά μικρά ή μπορούν να γίνουν πράξη, εάν είναι πράγματα που μπορείτε να κάνετε με προσπάθεια και προγραμματισμό.

Για παράδειγμα, εάν η ιδανική ζωή σας περιλαμβάνει επίσκεψη σε κάθε χώρα του κόσμου, αυτό σημαίνει ότι μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα πρέπει να επισκεφτείτε 195 χώρες. Το πρώτο βήμα μπορεί να είναι να υπολογίσετε πόσες χώρες το χρόνο θα πρέπει να επισκέπτεστε για να πετύχετε τον στόχο σας, ενώ το δεύτερο βήμα θα μπορούσε να είναι να αποκτήσετε διαβατήριο. Αυτά είναι δύο εύκολα επιτεύξιμα βήματα που θα χρειαστούν μερικές ώρες/ημέρες για να ολοκληρωθούν.

Όταν αναλύετε την ιδανική ζωή σας σε ρεαλιστικά βήματα, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα παρατηρήσετε είναι ότι αυτό που φαινόταν σαν υψηλός στόχος δεν είναι τελικά και τόσο άπιαστο.

Φροντίστε να χωρίσετε τη μεγάλη εικόνα σας σε βήματα που μπορείτε να κάνετε καθημερινά ή εβδομαδιαία.

3. Μη συγκρίνετε τη ζωή σας με τις ζωές των άλλων.

Ξέρουμε ότι έχουμε τη δική μας ζωή να ζήσουμε. Ανεξάρτητα από το πόσο κοντά είμαστε με ένα άλλο άτομο, έχουμε τις δικές μας μοναδικές εμπειρίες ζωής, ταλέντα, όνειρα και μονοπάτια να περπατήσουμε. Αλλά πολύ συχνά, θέλουμε να συμβαδίσουμε με τους άλλους. Συγκρίνουμε τη ζωή μας και τα επιτεύγματά μας με τα δικά τους. Έτσι, κάνουμε αυτό που έχουμε να φαίνεται λιγότερο πολύτιμο.

Αυτό που αδυνατούμε να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι όταν κοιτάμε άλλους ανθρώπους, δεν βλέπουμε πάντα την πραγματικότητα. Συχνά, αυτό που βλέπουμε είναι αυτό που θέλουν να δούμε. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μας αφήνουν να δούμε τα σκληρά πράγματα, το κομμάτι που δεν είναι τόσο glam.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πόσες φορές έχουμε δει ένα φαινομενικά ευτυχισμένο ζευγάρι των social media να χωρίζει «ξαφνικά»; Τότε αρχίζουν να βγαίνουν φήμες για κακοποίηση, απιστία και πολλά άλλα. Καταστάσεις σαν αυτές σίγουρα σε κάνουν να δεις την κατάστασή σου με άλλο μάτι.

4. Βάλτε challenges στον εαυτό σας.

Διαισθητικά, γνωρίζουμε πότε δεν εργαζόμαστε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας. Αυτή είναι συνήθως η φάση που αρχίζει η πλήξη. Δεν είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτό που κάνουμε.

Σταματήστε να συμβιβάζεστε με τον μέσο όρο όταν γνωρίζετε ότι μπορείτε να κάνετε πολλά περισσότερα. Σκεφτείτε το ως εξής: Δεν είστε ο πραγματικός εαυτό σας αν είστε ή να κάνετε λιγότερα από αυτά που μπορείτε.

Το να είσαι και να κάνεις λιγότερα δεν βοηθά κανέναν, συμπεριλαμβανομένου και σένα.

Ορίστε μια πρόκληση για τον εαυτό σας και επιμείνετε σε αυτήν. Σπρώξτε τον εαυτό σας στο όριο για να δείτε πού μπορείτε να φτάσετε.

5. Σταμάτα να κατηγορείς τους άλλους.

Όταν πρόκειται για τη ζωή σας, είστε υπεύθυνοι για το αποτέλεσμα. Ναι, μπορεί να υπάρχουν περιστάσεις και προκλήσεις που επηρεάζουν αρνητικά τη ζωή σας. Αλλά στο τέλος, είστε υπεύθυνοι για τη ζωή που ζείτε.

Σταματήστε να κατηγορείτε τους άλλους για την κατάστασή σας. Μπορεί να σας έχουν φέρει στην κατάσταση στην οποία βρίσκεστε αυτή τη στιγμή, αλλά εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς εάν επιλέξετε να μείνετε εκεί.

Μην τα παρατάτε μόνο και μόνο επειδή υπάρχει ένα εμπόδιο μπροστά σας ή επειδή οι άνθρωποι είναι τόσο κακοί μαζί σας. Όλοι αντιμετωπίζουν προκλήσεις, μερικές φορές ακόμη μεγαλύτερες από ό,τι αντιμετωπίζεις εσύ.

Σταματήστε να ρίχνετε το φταίξιμο σε πράγματα που δεν ελέγχετε. Αναλάβετε την ευθύνη της ζωής σας. Έχετε τη δύναμη να φτάσετε εκεί που θέλετε να πάτε. Κάντε το.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + thirteen =