αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Villeroy & Boch εξαγοράζει τον Όμιλο Ideal Standard International

Η Villeroy & Boch εξαγοράζει τον Όμιλο Ideal Standard International

Η Villeroy & Boch AG υπέγραψε σήμερα δεσμευτική συμφωνία (binding agreements) για την απόκτηση των εταιριών του Όμιλου Ideal Standard. Οι δύο εταιρείες αλληλοσυμπληρώνονται στρατηγικά, δεδομένης της περιφερειακής τους παρουσίας, της στρατηγικής πωλήσεων και του ισχυρού χαρτοφυλακίου προϊόντων και εμπορικών επωνυμιών (brands) τους, θέτοντας τις βάσεις για μια ισχυρότερη θέση στην αγορά με περαιτέρω ανάπτυξη.

Σε έναν κλάδο με δυνατότητες παγκόσμιας ανάπτυξης, η ενοποιημένη εταιρεία, μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, θα ενταχθεί στη λίστα των μεγαλύτερων κατασκευαστών ειδών υγιεινής & κρουνοποιίας στην Ευρώπη. Οι μετοχές της Ideal Standard πωλούνται από εταιρείες υπό τη διαχείριση της Anchorage Capital Group και της CVC Credit. Το τίμημα εξαγοράς βασίζεται σε αποτίμηση της εταιρείας περίπου στα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης, τα έσοδα του group Villeroy & Boch στην κατηγορία των Ειδών Υγιεινής & Κρουνοποιίας, θα διπλασιαστούν σε 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Συμπεριλαμβανομένης της δραστηριότητας Dining & Lifestyle, αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση σε πάνω από 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ για τον Όμιλο συνολικά (995 εκατομμύρια ευρώ το οικονομικό έτος 2022). Όπως εξηγεί ο Frank Göring, Διευθύνων Σύμβουλος της Villeroy & Boch : “Αυτή η συγχώνευση σημαίνει ότι θα φτάσουμε κοντά με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στην ευρωπαϊκή αγορά στον τομέα των Ειδών Υγιεινής & Κρουνοποιίας όσον αφορά τον κύκλο εργασιών”. Τα συνδυαστικά πλεονεκτήματά μας, μας κάνουν, επίσης, πιο ανταγωνιστικούς και βελτιώνουν σημαντικά την αρχική μας θέση για την επίτευξη επιπρόσθετης ανάπτυξης”.

Τα πλεονεκτήματα της διανομής, των γεωγραφικών αλληλοσυμπληρώσεων, τα κανάλια πωλήσεων και οι σειρές προϊόντων συνυφαίνονται.

Η συγχώνευση θα δημιουργήσει ένα ισχυρό πλέγμα συνδυαστικών, υφιστάμενων στρατηγικών επωνυμίας και πωλήσεων. Η Villeroy & Boch έχει ισχυρή γεωγραφική θέση στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη καθώς και στην Ασία, ενώ η Ideal Standard αποτελεί επωνυμία με υψηλή αναγνωρισιμότητα για το χαρτοφυλάκιο των εμπορικών σημάτων της, στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Ελλάδα και ειδικότερα την περιοχή της Μέσης Ανατολής/Βόρειας Αφρικής. Ενώ η στρατηγική πωλήσεων της Villeroy & Boch εστιάζει κυρίως σε υψηλού εισοδήματος πελατειακή βάση ιδιωτικής κατοικίας, η Ideal Standard διαθέτει ιδιαίτερη τεχνογνωσία στον τομέα των έργων, συμπεριλαμβανομένων έργων δημοσίου τομέα, υγειονομικής περίθαλψης και μεγάλων κατασκευαστικών υποδομών, ξενοδοχείων και εμπορικών ακινήτων. Επιπλέον, μαζί με μια ευρεία γκάμα ειδών υγιεινής από πορσελάνη και άλλων προϊόντων, η Ideal Standard διαθέτει μια πλήρη γκάμα ειδών κρουνοποιίας, η οποία απέφερε πάνω από το ένα τρίτο των εσόδων της το περασμένο οικονομικό έτος.

Ο Jan Peter Tewes, Διευθύνων Σύμβουλος της Ideal Standard, αναφέρει: “Η Villeroy & Boch και η Ideal Standard αλληλοσυμπληρώνονται, όσον αφορά την προϊοντική γκάμα αλλά και στις εμπορικές επωνυμίες, και θα αποκομίσουν αμοιβαίο όφελος από τα διαφορετικά κανάλια πωλήσεών τους. Και οι δύο εταιρείες θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο στη χάραξη της μελλοντικής πορείας του κλάδου. Ανυπομονούμε για αυτήν την εξέλιξη!”

Εκτός από τη στρατηγική συμβατότητα, ο Frank Göring επισημαίνει τις ομοιότητες στην εταιρική κουλτούρα μεταξύ της Villeroy & Boch και της Ideal Standard: “Μας χαρακτηρίζουν ισχυρές επωνυμίες γεμάτες παράδοση ενώ μοιραζόμαστε παρόμοιες αξίες. Αυτά περιλαμβάνουν έναν έντονο προσανατολισμό σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, ένα ταλέντο για καλό σχεδιασμό και μια συνεχή προσπάθεια για καινοτομία. Είμαστε ενθουσιασμένοι που οι εργαζόμενοι της Ideal Standard θα γίνουν μέρος του παγκόσμιου οργανισμού μας μετά το κλείσιμο της συναλλαγής. Οι συνεργάτες μας θα επωφεληθούν από αυτή την ενοποιημένη τεχνογνωσία με μια διευρυμένη προσφορά.”

Η νέα τεχνογνωσία ανοίγει προοπτικές ανάπτυξης

Με αυτή τη συγχώνευση, η Villeroy & Boch όχι μόνο ανεβάζει τις δραστηριότητές της στο κλάδο των ειδών υγιεινής & κρουνοποιίας σε ένα νέο επίπεδο όσον αφορά τον όγκο, αλλά αποκτά επίσης πρόσβαση σε σημαντικές πρόσθετες δυνατότητες ανάπτυξης. Η κατασκευαστική εξειδίκευση της Ideal Standard στον τομέα της κρουνοποιίας, η τεχνογνωσία της στον τομέα των έργων και οι ισχυρές θέσεις της στις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου, της Μέσης Ανατολής/Βόρειας Ευρώπης, την Ιταλία και την Ελλάδα θα προσφέρουν στη Villeroy & Boch βελτιωμένη διείσδυση στην αγορά με κάλυψη συγκεκριμένων περιοχών και προϊοντικής γκάμας. Αυτές οι ιστορικές μάρκες συνδυάζουν τώρα τα δυνατά τους σημεία.

“Ο κλάδος των ειδών υγιεινής & κρουνοποιίας παραμένει μια ταχέως αναπτυσσόμενη παγκόσμια αγορά, αλλά είναι μια αγορά στην οποία τα αποτελέσματα κλίμακας θα είναι ολοένα και πιο σημαντικά για να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί και να προσελκύσουμε μελλοντικές επενδύσεις. Για αυτόν τον λόγο και μόνο, η εξαγορά αντιπροσωπεύει το σωστό στρατηγικό βήμα για τη Villeroy & Boch. Επιπλέον, η Ideal Standard είναι μια εξαιρετική επέκταση στο δικό μας επιχειρηματικό μοντέλο. Αυτό προαναγγέλλει μια νέα εποχή για το Bathroom & Wellness Division και για τη Villeroy & Boch συνολικά”, δηλώνει ο Andreas Schmid, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Villeroy & Boch..

Μια συνετή, οικονομική συναλλαγή

Η Villeroy & Boch θα χρηματοδοτήσει τη συναλλαγή από υπάρχοντα μετρητά και ισοδύναμα μετρητών καθώς και με χρέος ύψους περίπου 250 εκατ. ευρώ. Η συναλλαγή υπόκειται στους συνήθεις ρυθμιστικούς ελέγχους και εγκρίσεις καθώς και στην επιτυχή εξαγορά του ομολόγου ύψους 325 εκατομμυρίων ευρώ που εκδόθηκε από την Ideal Standard International S.A. Σε αντίθεση με τις συνήθεις συνταξιοδοτικές και άλλες υποχρεώσεις από τη λειτουργική δραστηριότητα, το ομόλογο και οι διάφορες χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις δεν αποτελούν μέρος της συναλλαγής.

“Η συγχώνευση πραγματοποιείται με βάση μια σταθερή χρηματοδοτική δομή. Οι υπάρχουσες δανειακές υποχρεώσεις δεν αποτελούν μέρος του εύρους συναλλαγών και δεν θα αναληφθούν από τη Villeroy & Boch κατά το κλείσιμο”, εξηγεί ο οικονομικός διευθυντής της Villeroy & Boch, Dr Markus Warncke. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2024.

Η Deutsche Bank AG λειτούργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και η White & Case ως νομικός σύμβουλος της Ideal Standard.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − nine =