αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ startup που στηρίζει ο Bill Gates και άλλοι μεγιστάνες, ψάχνει κοιτάσματα σπανίων ορυκτών χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Η startup που στηρίζει ο Bill Gates και άλλοι μεγιστάνες, ψάχνει κοιτάσματα σπανίων ορυκτών χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Η KoBold Metals, μια startup εξόρυξης μεταλλευμάτων που υποστηρίζεται από δισεκατομμυριούχους, συμπεριλαμβανομένων των Bill Gates και Jeff Bezos, ψάχνει κοιτάσματα σπανίων ορυκτών… με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Η εταιρεία, με έδρα την Καλιφόρνια, υποστηρίζει ότι χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει έναν «χάρτη θησαυρού» που θα οδηγήσει στην εύρεση νέων κοιτασμάτων πρώτων υλών όπως ο χαλκός, το λίθιο, το κοβάλτιο και το νικέλιο.

Η εταιρεία έχει επί του παρόντος περισσότερα από 60 έργα εξερεύνησης σε διάφορες χώρες.

«Πιστεύουμε ότι οι δυνατότητες μας είναι μεγάλες. Υπάρχουν πολλά περισσότερα να βρεθούν στη Ζάμπια», δήλωσε στο CNBC μέσω τηλεδιάσκεψης ο Josh Goldman, πρόεδρος της KoBold Metals, μετά την ανακοίνωση ότι ήδη ανακαλύφθηκε ένα τεράστιο κοίτασμα χαλκού σε αυτή την αφρικανική χώρα.

Ο Josh Goldman, δήλωσε επίσης ότι οι επενδυτές της εταιρείας ενθουσιάστηκαν με την ανακάλυψη, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η βιομηχανία εξόρυξης αγωνίζεται να συμβαδίσει με τα απαιτούμενα για την ενεργειακή μετάβαση.

«Αισθάνονται ενθουσιασμένοι με αυτά τα νέα γιατί αυτό είναι που έχουμε σκοπό να κάνουμε. Το θέμα της εταιρείας είναι να ανακαλύψει, να βρει και να αναπτύξει ορυκτούς πόρους που χρειαζόμαστε για την ενεργειακή μετάβαση», δήλωσε ο Goldman.

«Αυτή είναι η πρώτη σημαντική νίκη για την εταιρεία και είναι από τα πιο ασυνήθιστα μεταλλεύματα στον κόσμο», πρόσθεσε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + one =