αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Crown Hellas Can βάζει «λουκέτο» στο εργοστάσιο της Πάτρας- Τέλος 160 θέσεις εργασίας

Η Crown Hellas Can βάζει «λουκέτο» στο εργοστάσιο της Πάτρας- Τέλος 160 θέσεις εργασίας

Διέκοψε την παραγωγή στο εργοστάσιό της στην Πάτρα η Crown Hellas Can, καθώς, όπως αναφέρει στις οικονομικές της καταστάσεις, κατέστη ασύμφορη η παραγωγή δοχείων, ενώ παράλληλα κατήργησε και μια γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιό της στην Κόρινθο.

Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο της βιομηχανίας συσκευασίας στην Πάτρα έχει δύο γραμμές παραγωγής μεταλλικών δοχείων χαμηλής ταχύτητας, με δυνατότητα παραγωγής μόνο καθιερωμένων μεταλλικών δοχείων «standard» χωρητικότητας 33cl, με ετήσια δυνατότητα παραγωγής περίπου 900 εκατ. δοχείων.

Η εταιρεία αναφέρεται σε παράγοντες όπως η χαμηλή αξιοποίηση της παραγωγής, τα υψηλά πάγια έξοδα, το υψηλό κόστος αγοράς μετάλλου και το υψηλό κόστος κατανάλωσης ενέργειας, καθώς και η χαμηλή εγχώρια ζήτηση για το μοναδικό μέγεθος δοχείων που μπορεί να παραχθεί -τα δοχεία που παρασκευάζονται από το εργοστάσιο της Πάτρας έχουν υψηλό και μη ανταγωνιστικό κόστος.

Όπως μεταδίδει το powergame.gr, όλα αυτά συνεκτιμήθηκαν από τη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας στις 31 Μαΐου 2023 και αποφασίστηκε η διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας του εργοστασίου της Πάτρας. Η απόφαση αυτή έχει συνέπειες για τους 121 εργαζομένους στο εργοστάσιο και στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση βρέθηκε σε διαβουλεύσεις με το Επιχειρησιακό Σωματείο και εκπόνησε «Πρόγραμμα Εθελουσίας Εξόδου».

Η εταιρεία, σύμφωνα με τη διοίκησή της, προέβη στις αποφάσεις αυτές με σκοπό να μετριάσει τις ζημιές που θα είχαν διαφορετικά προκύψει ως αποτέλεσμα της μειωμένης ζήτησης στα μεταλλικά δοχεία και άκρα που παράγουν τα δύο εργοστάσια. Το κόστος αναδιοργάνωσης που θα προκύψει από αυτές τις ενέργειες θα έχει σημαντική επίπτωση στα κέρδη της εταιρείας, αλλά το κριτήριο είναι η διατήρηση της χρηματοοικονομικής κατάστασης της Crown Hellas Can και η ισχυροποίησή της για το μέλλον.

Εν τω μεταξύ, όπως εξηγεί η εταιρεία για την κατάργηση γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιο της Κορίνθου, τα τελευταία χρόνια η ζήτηση για το Άκρο «Β64», που παράγει η Κόρινθος, έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό και έχει μετατοπιστεί στο νέο άκρο «ISE». Το άκρο ISE είναι ελαφρύτερο και αυτό έχει αντίκτυπο στο κόστος παραγωγής του προϊόντος και κατά συνέπεια και στην τιμή πώλησης. Το εργοστάσιο της Κορίνθου δεν έχει την τεχνολογία και τα μηχανήματα για να παράξει τα άκρα ISE, οπότε η διακοπή της παραγωγικής λειτουργίας του «Β64» είναι επιτακτική λόγω μη ύπαρξης παραγγελιών πώλησης. Ως αποτέλεσμα αποφάσισε τη διακοπή της λειτουργίας του Τμήματος Άκρων από 30.6.2023, με αποτέλεσμα οι 39 εργαζόμενοι που εργάζονται σε αυτό να μην έχουν πλέον αντικείμενο εργασίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =