αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Apple «αγγίζει» κεφαλαιοποίηση 3 τρισ. δολαρίων

Η Apple «αγγίζει» κεφαλαιοποίηση 3 τρισ. δολαρίων

Ένα κύμα ενθουσιασμού κίνησε ανοδικά τις μετοχές της Apple, φέρνοντας την κεφαλαιοποίηση της τεχνολογικής εταιρείας μια ανάσα από τα 3 τρισ. δολάρια.

Ειδικότερα, την Δευτέρα η τιμή της μετοχής της Apple έκλεισε 1,6% υψηλότερα, στα 183,79 δολάρια, ανεβάζοντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας σε σχεδόν 2,9 τρισ. δολάρια.

Οι μετοχές του τεχνολογικού κολοσσού έχουν σημειώσει άνοδο 41% ​​φέτος.

Οι μετοχές της Apple έχουν ενισχυθεί μετά την παρουσίαση των ακουστικών μικτής πραγματικότητας Vision Pro την περασμένη Δευτέρα. Αν και ορισμένοι αναλυτές έχουν εκτιμήσει ότι το προϊόν θα μπορούσε να ανεβάσει σημαντικά την χρηματιστηριακή αξία του τεχνολογικού γίγαντα, η ενισχυμένη τιμή της μετοχής αποδίδεται και σε άλλο παράγοντα.

Ο αναλυτής της Wedbush Dan Ives προβλέπει, για παράδειγμα, ότι οι πωλήσεις του iPhone 15 και των υπηρεσιών της Apple, μεταξύ των οποίων οι υπηρεσίες cloud και αποθήκευσης για τις επιχειρήσεις, θα ενισχύσουν περαιτέρω τις μετοχές της Apple.

Επίσης, η μετοχή της Apple φαίνεται να ενισχύεται σχεδόν ανεξάρτητα από τις συνθήκες της αγοράς, καθώς θεωρήθηκε ως ασφαλές καταφύγιο εν μέσω αναταραχών στον τραπεζικό τομέα. Παράλληλα, τα πρόσφατα αποτελέσματα της εταιρείας ξεπέρασαν τις προσδοκίες και περιόρισαν τις ανησυχίες για τις προοπτικές ανάπτυξής της, ενώ την ίδια ώρα οι επενδυτές ήταν αισιόδοξοι για τα σχέδιά της να επεκτείνει και να αναζωογονήσει την αλυσίδα λιανικής της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 5 =