αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Alibaba ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά νέο CEO

Η Alibaba ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά νέο CEO

Την τοποθέτηση του Eddie Wu στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά η Alibaba Group αντικαθιστώντας τον Daniel Zhang ενώ και για τη θέση του προέδρου ανακοινώθηκε ο Joe Tsai.

Ο Wu είναι ένας από τους συνιδρυτές της Alibaba και επί του παρόντος πρόεδρος των Taobao και Tmall Group ενώ ο ιδιοκτήτης των Brooklyn Nets, Tsai, είναι επί του παρόντος εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Alibaba.

Ο Zhang θα συνεχίσει να ηγείται του Alibaba Cloud Intelligence Group ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος μετά την αλλαγή αυτή, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία θα τεθεί σε ισχύ στις 10 Σεπτεμβρίου.

Αυτή η αιφνιδιαστική ανακοίνωση διαδοχής έρχεται μετά την ανακοίνωση της Alibaba τον Μάρτιο ότι θα χωρίσει την εταιρεία της σε έξι επιχειρηματικούς ομίλους.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας, η κίνηση αυτή θα επιτρέψει σε κάθε επιχειρηματικό όμιλο να συγκεντρώσει εξωτερική χρηματοδότηση και να δημοσιοποιηθεί στην πιο σημαντική αναδιοργάνωση στην ιστορία του κινεζικού γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 2 =