αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ σκληρή δουλειά δεν αρκεί: Εδώ είναι 5 πράγματα που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι

Η σκληρή δουλειά δεν αρκεί: Εδώ είναι 5 πράγματα που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι

Η σκληρή δουλειά συχνά συνδέεται με την επιτυχία. Και πράγματι είναι ένα σημαντικό κομμάτι. Αλλά δεν αρκεί. Επιπλέον, η υπερβολικά σκληρή δουλειά μπορεί να οδηγήσει σε άγχος και εξάντληση.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν καταλάβει πώς να πετυχαίνουν τους στόχους τους χωρίς να εξαντληθούν.

Πρέπει να επενδύσουμε την ενέργεια, τον κόπο και την δημιουργικότητα μας με ουσιαστικούς τρόπους που μας φέρνουν πραγματικά πιο κοντά στους στόχους μας. Δεν αρκεί απλά το να δουλεύουμε… ατελείωτες ώρες.

Τώρα θα δούμε 5 πράγματα που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι και φτάνουν σε σπουδαία αποτελέσματα. Πέρα από την σκληρή δουλειά.

1) Βάζουν προτεραιότητες αποτελεσματικά

Η ζωή είναι γεμάτη από… άπειρες επιλογές, αλλά ο χρόνος και η ενέργεια είναι τελικά πεπερασμένοι πόροι. Τα άτομα που πετυχαίνουν πολλά, έχουν την ικανότητα να αναγνωρίζουν τι είναι πιο σημαντικό. Δεν εργάζονται απλώς σκληρά. Δουλεύουν έξυπνα.

Αντί να διασπείρουν την εστίασή τους σε πολλές εργασίες, δίνουν προτεραιότητα στις ευθύνες τους και επικεντρώνονται σε αυτό που θα φέρει τη μεγαλύτερη αξία στη ζωή τους.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να φαίνονται λιγότερο απασχολημένοι ή αγχωμένοι από τους άλλους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δουλεύουν. Οι άνθρωποι υψηλών επιδόσεων έχουν απλώς κατακτήσει την τέχνη της αποτελεσματικής ιεράρχησης προτεραιοτήτων, διασφαλίζοντας ότι κάθε ενέργεια που κάνουν είναι ένα βήμα προς τους στόχους τους, αντί να τους οδηγεί μακριά από αυτούς.

2) Δεν φοβούνται την αποτυχία

Αυτά τα άτομα δεν πτοούνται από την πιθανότητα να πέσουν κάτω. Κατανοούν ότι κάθε αποτυχία φέρνει μαζί της πολύτιμα μαθήματα που μπορούν να ανοίξουν το δρόμο για μελλοντική επιτυχία.

Αυτό μπορεί να κάνει το ταξίδι τους να φαίνεται ευκολότερο ή πιο τυχερό από ό,τι είναι στην πραγματικότητα, ενώ στην πραγματικότητα απλώς αξιοποιούν τις εμπειρίες τους, είτε καλές είτε κακές.

Έχουν μετατρέψει αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται, σε σκαλοπάτι προς τους στόχους τους.

3) Εκτιμούν τον «κενό» χρόνο

Αυτά τα άτομα κατανοούν τη σημασία της επαναφόρτισης των ψυχικών και συναισθηματικών τους μπαταριών. Γνωρίζουν ότι η συνεχής φασαρία χωρίς διαλείμματα μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση, η οποία είναι τελικά επιζήμια για την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητα.

Για αυτούς, ο χρόνος διακοπής δεν είναι χαμένος χρόνος. Κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων ανάπαυσης είναι σε θέση να προβληματιστούν, να σχεδιάσουν και να καλλιεργήσουν την ενέργεια που απαιτείται για την επόμενη προσπάθειά τους.

Η ικανότητά τους να εξισορροπούν την εργασία με την ανάπαυση κάνει την πορεία τους προς την επιτυχία να φαίνεται αβίαστη, αλλά είναι μια υπολογισμένη στρατηγική που τροφοδοτεί τη σταθερή υψηλή απόδοση τους. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Steve Jobs και ο Albert Einstein εφάρμοζαν το κόνσεπτ του «νεκρού χρόνου». Και αύξαναν τη δημιουργικότητα τους.

4) Χτίζουν ένα καλό δίκτυο (και το αξιοποιούν)

Αυτά τα άτομα κατανοούν τη δύναμη των συνδέσεων. Γνωρίζουν ότι περιτριγυρίζοντας τους εαυτούς τους με διαφορετικούς, ταλαντούχους ανθρώπους και άτομα με κίνητρο, μπορούν να αξιοποιήσουν τη συλλογική σοφία και τις δεξιότητες του δικτύου τους.

Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να επιτύχουν περισσότερα ενώ επενδύουν λιγότερη προσωπική προσπάθεια.

Είναι ενδιαφέρον ότι πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι αποδίδουν τα επιτεύγματά τους στους ανθρώπους που έχουν γνωρίσει και στις σχέσεις που έχουν καλλιεργήσει στην πορεία, παρά στις δικές τους ατομικές προσπάθειες.

5) Πάνε σε διαφορετικά μονοπάτια

Σε έναν κόσμο που συχνά μας ωθεί να πάμε με την μάζα, εκείνοι που καταφέρνουν πολλά με φαινομενικά λίγη προσπάθεια έχουν το θάρρος να περπατήσουν το δικό τους μονοπάτι.

Δεν επηρεάζονται από τις πιέσεις ή τις προσδοκίες της κοινωνίας. Δεν σπαταλούν ενέργεια προσπαθώντας να χωρέσουν σε καλούπια που δεν τους ταιριάζουν ή να κυνηγούν στόχους που δεν ευθυγραμμίζονται με τις αξίες τους.

Αντίθετα, είναι ο εαυτό τους. Επιδιώκουν αυτό που πραγματικά τους ενδιαφέρει και τους παρακινεί, ακόμα κι αν είναι αντισυμβατικό ή φαινομενικά μη πρακτικό. Το πάθος και η αυθεντικότητά τους συχνά κάνουν το ταξίδι τους προς την επιτυχία να φαίνεται ευκολότερο και πιο φυσικό από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Το να αγκαλιάζεις το μοναδικό σου μονοπάτι δεν είναι απλώς πιο ικανοποιητικό, αλλά και λιγότερο επίπονο από το να προσπαθείς να μπεις στα παπούτσια κάποιου άλλου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + 8 =