αρχικηVIRALΟι κάτοικοι στα Κανάρια Νησιά ετοιμάζουν… απεργία πείνας ως διαμαρτυρία στον υπερτουρισμό

Οι κάτοικοι στα Κανάρια Νησιά ετοιμάζουν… απεργία πείνας ως διαμαρτυρία στον υπερτουρισμό

Ακόμα και σε απεργία πείνας προβαίνουν κάτοικοι στα Κανάρια Νησιά που διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που προκαλεί ο υπερτουρισμός.

Το ζήτημα του υπερτουρισμού απασχολεί τα Κανάρια Νησιά, καθώς οι ντόπιοι καταγγέλλουν πως εκδιώκονται από τα σπίτια τους, προκειμένου αυτά να διατίθενται προς ενοικίαση, ενώ ταυτόχρονα οι υπερβολικοί αριθμοί επισκεπτών προκαλούν μεγάλη βλάβη στο περιβάλλον. Ενώ προετοιμάζεται μεγάλη κινητοποίηση για τις 20 Απριλίου, μία ομάδα εκ των διοργανωτών καλεί τους υποστηρικτές της να ξεκινήσουν και απεργία πείνας.

Το ισπανικό αρχιπέλαγος στον Ατλαντικό Ωκεανό, στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Αφρικής, όπου βρίσκονται τα Κανάρια Νησιά είναι εδώ και πολύ καιρό δημοφιλής προορισμός διακοπών όλο το χρόνο για το εύκρατο κλίμα του. Ο αριθμός των τουριστών που επισκέπτονται τα νησιά όμως εκτινάχθηκε από 11,5 εκατομμύρια τον χρόνο σε περίπου 16 εκατομμύρια ετησίως την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με την τοπική περιβαλλοντική οργάνωση Fundación Canarina. Το τελευταίο διάστημα, οι ντόπιοι έχουν «εξεγερθεί» και είναι δηλώνουν έτοιμοι να αναλάβουν δράση για να διαμαρτυρηθούν για την υπερεκμετάλλευση των νησιών, μέσω του υπερτουρισμού.

Η ομάδα με το όνομα Canarias Se Agota προέτρεψε τα μέλη της να ξεκινήσουν απεργία πείνας και κάλεσε τον κόσμο να σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα για να δείξει την υποστήριξή του. «Κάθε άτομο που εντάσσεται στην ανθρώπινη αλυσίδα στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση: Τα Κανάρια Νησιά δεν είναι πρόθυμα να συνεχίσουν να θυσιάζουν το μέλλον τους», ανέφερε η ομάδα σε ανάρτηση στο Facebook που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη. Η Asociación Tinerfeña de Amigos de la Naturaleza (ATAN), ομοσπονδία φίλων της φύσης στην Τενερίφη, ετοιμάζει διαμαρτυρία στις 20 Απριλίου, επικαλούμενη την «περιβαλλοντική και κοινωνική κατάρρευση που βιώνουμε». Στη δράση θα συμμετέχει και η περιβαλλοντική ομάδα Οικολόγοι σε Δράση μιλώντας για «εντελώς μη βιώσιμο τουρισμό», που δυσχεραίνει το ζήτημα της στέγασης στα νησιά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 2 =