αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ κίνηση που σε κάνει να φαίνεσαι πιο έξυπνος, σύμφωνα με έρευνα του Harvard

Η κίνηση που σε κάνει να φαίνεσαι πιο έξυπνος, σύμφωνα με έρευνα του Harvard

Είναι αλήθεια ότι στην Ελλάδα συνήθως… δεν αλλάζουμε εύκολα γνώμη. Θεωρούμε ότι κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια και δεν είμαστε διατεθειμένοι να το πολυ-συζητήσουμε ή να ακούσουμε την αντίθετη άποψη. Κι όμως, το να αλλάζεις γνώμη μπορεί να σε κάνει να φαίνεσαι πιο έξυπνος. Αυτό λέει νέα έρευνα του Harvard.

Με αυτό τον τρόπο θα φαίνεσαι πιο έξυπνος στα μάτια των άλλων, ενώ παράλληλα θα παίρνεις νέες γνώσεις.

Η έρευνα των Francesco Gino, Leslie K. John και των συνεργατών τους μας επιβεβαιώνουν πως είναι ο καλύτερος δρόμος για την επιτυχία κι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσεις. Η ομάδα εξέτασε το συγκεκριμένο σενάριο τόσο στην πραγματική ζωή όσο και πραγματοποιώντας πειράματα στο εργαστήριό τους.

Όσοι αλλάζουν τη γνώμη τους μπορεί να θεωρείται πως έχουν λιγότερη αυτοπεποίθηση, αλλά αποδεικνύουν την νοημοσύνη τους. Περαιτέρω μελέτες έδειξαν ότι υπάρχουν μερικές περιπτώσεις, όπως το να μιλάς δημόσια σε κόσμο, στις οποίες το να φαίνεσαι έξυπνος είναι πιο σημαντικό από το να φαίνεσαι ως ένα άτομο με αυτοπεποίθηση. Το να αλλάζεις τη γνώμη σου ακόμη και δημόσια, σε βγάζει κερδισμένο.

Κάτι ήξερε ο Steve Jobs

Ο Guy Kawasaki είναι σήμερα ένας γνωστός επενδυτής στην Silicon Valley. Κάποτε, είχε ξεκινήσει την καριέρα του στο πλάι του Steve Jobs. Ήταν μάλιστα ο υπεύθυνος μάρκετινγκ για τον πρώτο Macintosh.

Εκείνη την περίοδο, ο νεαρός Kawasaki πήρε ένα σπουδαίο μάθημα από τον Jobs. «Ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που έμαθα από τον Steve Jobs, είναι ότι πρέπει να αλλάζεις γνώμη όταν κάνεις κάτι λάθος».

«Είναι ένα σημάδι ευφυίας», συμπληρώνει ο Guy Kawasaki μιλώντας στο CNBC.

Όταν η Jobs παρουσίασε για πρώτη φορά το iPhone το 2007, ήταν ένα «κλειστό σύστημα»- κανείς εκτός της Apple δεν μπορούσε να δημιουργήσει μια εφαρμογή για αυτό. Οι προγραμματιστές λογισμικού έπρεπε να χρησιμοποιήσουν ένα Safari Plugin για να φτιάξουν μια εφαρμογή να δουλεύει στο τηλέφωνο, καθώς δεν μπορούσαν να έχουν άμεση πρόσβαση στο σύστημα του iPhone, για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια του τηλεφώνου.

Μόλις ένα χρόνο αργότερα, όμως, ο Jobs έκανε μια πλήρη «αναστροφή 180 μοιρών», λέει ο Kawasaki. Ο ιδρυτής της Apple άνοιξε το σύστημα iPhone στο κοινό αφού συνειδητοποίησε πόσο περισσότερο θα μπορούσε η συσκευή να προσφέρει στους πελάτες, με εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί από το κάθε ένα που έχει μια καλή ιδέα.

Όπως τονίζει ο Kawasaki, αυτή η νοοτροπία (του να βλέπεις το λάθος σου και να αλλάζεις γνώμη), μπορεί να σε οδηγήσει πολύ ψηλά στην καριέρα σου. Ενώ δείχνει και γενναιότητα.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + nineteen =