αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ εφορία παίρνει τα στοιχεία από Airbnb, Booking, Vrbo και… ξεκινά ελέγχους

Η εφορία παίρνει τα στοιχεία από Airbnb, Booking, Vrbo και… ξεκινά ελέγχους

Εκτεταμένες διασταυρώσεις σε φορολογουμένους που αποκτούν εισοδήματα από ακίνητα τύπου Airbnb ξεκινά η ΑΑΔΕ στα τέλη Φεβρουαρίου. Όσοι εντοπιστούν να μην έχουν δηλώσει στην Εφορία τα εισοδήματα που έχουν εισπράξει από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν φόρους, αλλά και υψηλά πρόστιμα, που φθάνουν έως και το 100% των εισοδημάτων που εισέπραξαν.

Ωστόσο, έχουν μία τελευταία ευκαιρία να γλιτώσουν από τα πρόστιμα και τους φόρους εφόσον μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου διορθώσουν την εικόνα τους στο Μητρώο Βραχυχρόνιας Διαμονής της ΑΑΔΕ, προκειμένου να αποφύγουν περιπέτειες με την Εφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του powergame.gr, ο ελεγκτικός μηχανισμός αναμένεται να πάρει τα στοιχεία από τις εταιρείες Airbnb, Booking και Vrbo (Expedia) έως τις 26 Φεβρουαρίου και εν συνεχεία θα ξεκινήσει εκτεταμένες διασταυρώσεις για τον εντοπισμό κρυφών εισοδημάτων και αδήλωτων ακινήτων.

Με βάση τα ανωτέρω, οι ιδιοκτήτες που δραστηριοποιούνται στις βραχυχρόνιες μισθώσεις καλό θα ήταν να προχωρήσουν στον έλεγχο των δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής που υπέβαλαν πέρυσι στην ΑΑΔΕ. Όσοι διαπιστώσουν λάθη ή παραλείψεις στα στοιχεία των ακινήτων και των εισοδημάτων που έχουν δηλωθεί θα πρέπει να τα διορθώσουν, καθώς με βάση τα στοιχεία των δηλώσεων προσδιορίζεται το φορολογητέο εισόδημα ανά δικαιούχο εισοδήματος από βραχυχρόνια μίσθωση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − twelve =