αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠότε είναι το deadline για την εγκατάσταση POS

Πότε είναι το deadline για την εγκατάσταση POS

Μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2024, σύμφωνα με κοινή απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, κ. Κώστα Σκρέκα, και του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χάρη Θεοχάρη, οι επιχειρήσεις λιανικής οφείλουν να έχουν εγκαταστήσει μηχανήματα POS σε όλα τα καταστήματά τους.

Με μια νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, αλλάζει η προθεσμία για την υποχρεωτική δέσμευση όλων των κλάδων της λιανικής να δεχθούν ηλεκτρονικές πληρωμές και να εγκαταστήσουν το απαιτούμενο εξοπλισμό.

Σύμφωνα με την αλλαγή προηγούμενων αποφάσεων και τη νομοθεσία, παρατείνεται η προθεσμία για την προσαρμογή και τη συμμόρφωση των εμπλεκομένων για την αποδοχή όλων των μέσων πληρωμής.

Η τελευταία κοινή απόφαση των Υπουργείων Ανάπτυξης και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκτείνει την προθεσμία έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024.

Επιπλέον, όσον αφορά τις κυρώσεις σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (KYA) ορίζει ότι για το χρονικό διάστημα από 01.02.2024 έως και 01.04.2024 αναστέλλεται κατ’ εξαίρεση η επιβολή προστίμου στους νέους υπόχρεους, υπό την προϋπόθεση ότι είναι σε θέση να αποδείξουν με επίσημα παραστατικά ότι έχουν προμηθευτεί τερματικά αποδοχής καρτών (POS) έως και 29.02.2024 και αυτά τελούν εν αναμονή προς εγκατάσταση στην επιχείρησή τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 4 =