αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ εταιρία που ξεκίνησε από την Πάτρα και τώρα οδεύει προς τον Nasdaq

Η εταιρία που ξεκίνησε από την Πάτρα και τώρα οδεύει προς τον Nasdaq

Η Advent Technologies οδεύει προς τον Nasdaq. Αυτή η εταιρεία, που γεννήθηκε στην Πάτρα και πλέον εδρεύει στη Μασαχουσέτη, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής επανάστασης, αφού παράγει κυψελίδες καυσίμων που μετατρέπουν το υδρογόνο και άλλα ανανεώσιμα καύσιμα σε ηλεκτρική ενέργεια.

Είναι αυτή ακριβώς η τεχνολογία που προσέλκυσε το ενδιαφέρον της AMCI Acquisition Corp., μιας εταιρείας ειδικού σκοπού (SPAC) που έχει συσταθεί με «λευκή επιταγή» για εξαγορές. Πριν από μερικούς μήνες, η AMCI έκλεισε ένα deal που αποτιμά την Advent στα 358 εκατ. δολάρια και της ανοίγει το δρόμο για το Nasdaq. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, οι μέτοχοι της AMCI θα συνεδριάσουν στις 2 Φεβρουαρίου για το deal αυτό.

Όπως σημειώνει το moneyreview.gr, η Advent Technologies είναι το δημιούργημα του δρ. Βασίλη Γρηγορίου, προέδρου του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και διεθνώς αναγνωρισμένου επιστήμονα που στην 30ετή καριέρα του έχει διατελέσει σε πολλές ερευνητικές και διοικητικές θέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στις ΗΠΑ. Έχει γράψει τρία βιβλία, έξι κεφάλαια σε βιβλία, 92 μελέτες και 146 ερευνητικές παρουσιάσεις, ενώ έχει δουλέψει πάνω σε 15 πατέντες.

Όταν το αμερικανικό IPO Edge τον ρώτησε γιατί είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή για να βάλει την Advent στο χρηματιστήριο, ο δρ. Γρηγορίου εξήγησε πως σχεδόν όλες οι μεγάλες βιομηχανικές δυνάμεις του κόσμου ανακοινώνουν αυτή την περίοδο σχέδια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για το υδρογόνο.

Η συμφωνία με την AMCI και η είσοδος στο Nasdaq δίνουν στην εταιρεία την πρόσβαση σε κεφάλαια που θα της επιτρέψουν να κάνει το επόμενο βήμα στην ανάπτυξή της. Και όπως είπε ο δρ. Γρηγορίου στο Boston Business Journal, η Advent σκοπεύει να αξιοποιήσει τα κεφάλαια αυτά για να διπλασιάσει το προσωπικό της, προσλαμβάνοντας κυρίως επιστήμονες στη Μασαχουσέτη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + eighteen =