αρχικηVIRALΗ Βιέννη δίνει δωρεάν εισιτήρια για συναυλίες, θέατρα και μουσεία, σε όσους δεν παίρνουν το αυτοκίνητο

Η Βιέννη δίνει δωρεάν εισιτήρια για συναυλίες, θέατρα και μουσεία, σε όσους δεν παίρνουν το αυτοκίνητο

Σε μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία προχωρά η Βιέννη. Συγκεκριμένα, η πόλη αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν εισιτήρια για όπερα, συναυλίες, θέατρα και μουσεία, σε όσους πολίτες δεν παίρνουν το αυτοκίνητο. Σε αυτούς δηλαδή που θα μετακινούνται πεζοί ή με το ποδήλατο.

Όλα θα γίνονται μέσα από μια mobile εφαρμογή. Θα ξεκινήσει στις 26 Φεβρουαρίου, με στόχο να μειωθεί η χρήση του αυτοκινήτου εντός της πόλης.

Συνολικά 1.000 χρήστες θα συμμετέχουν στη δοκιμή και εάν είναι επιτυχής, κατά τους έξι μήνες, η εφαρμογή θα κυκλοφορήσει στο ευρύτερο κοινό το φθινόπωρο.

Η εφαρμογή λειτουργεί μέσω ενός συστήματος παρακολούθησης που αναγνωρίζει τον τρόπο μεταφοράς που χρησιμοποιείται και υπολογίζει την εξοικονόμηση CO2 σε σύγκριση με τη χρήση αυτοκινήτου για μετακινήσεις. Οι χρήστες θα ανταμείβονται με δωρεάν εισιτήρια μέσα από σύστημα συγκέντρωσης πόντων.

Οι χρήστες θα λαμβάνουν ένα κουπόνι μόλις εξοικονομήσουν 20 κιλά διοξείδιο του άνθρακα, κάτι που θα επιτευχθεί εάν ένας μέσος κάτοικος εντός των ορίων της πόλης μετακινηθεί χωρίς αυτοκίνητο για δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τους επικεφαλής του πρότζεκτ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 2 =