αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Βίκος φέρνει την πρώτη ελληνική cola zero sugar (Εικόνα)

Η Βίκος φέρνει την πρώτη ελληνική cola zero sugar (Εικόνα)

Το προϊόντικό της χαρτοφυλάκιο με την προσθήκη ενός νέου καινοτόμου προϊόντος ενισχύει η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων, η οποία λανσάρει στην αγορά την Βίκος Cola Zero Sugar, την πρώτη ελληνική cola με μηδέν ζάχαρη που έχει ως πρώτη ύλη το φυσικό μεταλλικό νερό που αναβλύζει από την περιοχή των Ζαγοροχωρίων.

Χρειάστηκαν δύο χρόνια έρευνας και ανάπτυξης μέχρι η διοίκηση να καταλήξει στην παραγωγή του τελικού προϊόντος, το οποίο κάνει την παρθενική του εμφάνιση και βρίσκεται ήδη στα ράφια των σουπερμάρκετ. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό καθώς έχουν διατηρηθεί όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, ο καταναλωτής το πίνει με ευχαρίστηση και δεν υπάρχει καμία επίγευση από τις γλυκαντικές ουσίες, εν προκειμένω της ασπαρτάμης.

«Πανευρωπαϊκά είμαστε η πρώτη εταιρεία που παράγει cola με φυσικό μεταλλικό νερό, το οποίο έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε άλατα και δεν χρειάζεται κανενός είδους επεξεργασία, ενώ ξεχωρίζει και για το φυσικό διοξείδιο του άνθρακα πηγής. Αυτό το στοιχείο είναι άλλωστε που καθιστά το προϊόν μας premium. Για εμάς η είσοδος στο αναψυκτικό ήταν η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων διότι είχαμε μία premium βάση, το νερό, το οποίο είναι μοναδικό» ανέφερε ο Κωνσταντίνος Σεπετάς, Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της ΒΙΚΟΣ.

Με τους καταναλωτές να δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο κομμάτι του fitness & wellness και να επιλέγουν προϊόντα που προάγουν τη μακροζωία, η κατηγορία των αναψυκτικών χωρίς ζάχαρη καταγράφει μια δυναμική και εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να μεγαλώνει τα επόμενα χρόνια. Από το 2016 η κατηγορία zero sugar έχει αυξηθεί κατά 57%, με 1 στους 3 Έλληνες καταναλωτές να επιλέγουν στην καθημερινότητά τους cola zero sugar.

Σε ότι αφορά την cola με στέβια, ο όγκος της οποίας υπολογίζεται στα 10 εκατομμύρια λίτρα, θα συνεχίσει να υφίσταται διότι έχει πιστούς καταναλωτές, μεταξύ των οποίων και οι διαβητικοί, οι οποίοι στη χώρα μας ανέρχονται σε 1,2 εκατομμύρια.

«Στο DNA μας βρίσκεται η συνεχής προσπάθεια για βελτίωση. Ακούμε τον καταναλωτή και τους πελάτες μας για να βελτιωνόμαστε. Η Coca-Cola σαφώς και είναι ο leader, αποτελεί το πρότυπο και δεν σκοπεύουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση. Στόχος μας είναι να βγάλουμε ένα ισάξιο αν όχι καλύτερο προϊόν. Εκτός από το στοιχείο της ελληνικότητας και της ποιότητας, είμαστε ανταγωνιστικοί και σε επίπεδο τιμής. Το προϊόν μας είναι πιο φθηνό στο ράφι κατά 20% από τον leader με την εξάδα να βγαίνει φθηνότερη κατά 70 με 80 λεπτά του ευρώ».

Από το 2016 έως και το 2020 το μερίδιο αγοράς της εταιρείας ΒΙΚΟΣ στην κατηγορία της cola έχει ανέλθει σε 4,2%, ποσοστό που θεωρείται μεγάλη επιτυχία δεδομένων των συνθηκών και του ανταγωνισμού. Την τελευταία τετραετία η ανάπτυξη στην εν λόγω κατηγορία είναι της τάξης του 578% και η γενικότερη ανάπτυξη της ΒΙΚΟΣ σε όγκο αγγίζει το 333%.

«Τρέχουμε με τριψήφιο αριθμό ανάπτυξης και σκοπεύουμε να το διογκώσουμε. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε επενδύσεις και να προσφέρουμε στην τοπική οικονομία και στο ελληνικό ΑΕΠ. Ακόμη δεν έχουμε στα χέρια μας τα επίσημα οικονομικά στοιχεία για το 2020, ωστόσο, εκτιμάμε ότι ο τζίρος θα είναι οριακά πτωτικός λαμβάνοντας υπόψη την επίδραση της πανδημίας. Βέβαια είμαι της άποψης ότι κάθε κρίση γεννάει ευκαιρίες και για την οικονομία και για τη χώρα. Είδαμε για παράδειγμα ότι σημειώθηκε μια ανάκαμψη στο οργανωμένο λιανεμπόριο. Ευτυχώς ως εταιρεία δεν ήμασταν τόσο εκτεθειμένοι στην κατηγορία των εστιατορίων και των ξενοδοχείων που δέχτηκαν και το μεγαλύτερο πλήγμα» τόνισε ο κ. Σεπετάς.

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν η διοίκηση εξετάζει τη δημιουργία προϊόντων χωρίς καφεΐνη ή νέες συνεργασίες για την παραγωγή pl προϊόντων για λογαριασμό τρίτων, διευκρίνισε πως πάντα δουλεύουν πάνω σε καινοτόμα προϊόντα, τα οποία όμως θα λανσάρουν σταδιακά στην αγορά, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων συνεργασιών στο κομμάτι των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας.

Τέλος ο κ. Σεπετάς τοποθετήθηκε και στο θέμα της βιωσιμότητας πάνω στο οποίο έχουν βασίσει την επικοινωνιακή τους στρατηγική οι περισσότερες επιχειρήσεις. Ο ίδιος έκανε λόγο για μεγάλη παραφιλολογία και σκόπιμη καθοδήγηση από συγκεκριμένα lobby που βάζουν στο ίδιο καλάθι όλες τις εταιρείες, ανεξαρτήτως κλάδου. «Έχουμε τσουβαλιάσει όλα τα πλαστικά. Το pet είναι αυτή τη στιγμή το πιο φιλικό πλαστικό υλικό με το μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Προς το παρόν παραμένουμε ακόμη διστακτικοί να βάλουμε, για λόγους ποιότητας, το rPet στη συσκευασία. Όταν δούμε ότι είναι απολύτως ασφαλές, η υιοθέτησή του θα είναι καθολική» κατέληξε.

Πηγή: Fortune Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × three =