αρχικηVIRALΗ αθόρυβη τακτική: 5 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σου πετάει «ψίχουλα» για να σε κρατά υπό τον έλεγχο του

Η αθόρυβη τακτική: 5 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σου πετάει «ψίχουλα» για να σε κρατά υπό τον έλεγχο του

Είναι μία αθόρυβη τακτική χειραγώγησης: Όταν κάποιος σου πετάει «ψίχουλα» για να σε κρατά στο αγκίστρι του. Κάπως έτσι σε έχει υπό τον έλεγχο του, χωρίς να το καταλάβεις.

Τα καλά νέα: Υπάρχουν κάποια σημάδια που δείχνουν ότι έχεις μπει σε μία τέτοια παγίδα. Αν κοιτάξεις λίγο πιο προσεκτικά θα τα δεις.

1. Αυτό το άτομο κρατά την απολύτως απαραίτητη επαφή μαζί σας για να διατηρήσει τη σύνδεση.

2. Κάνεις όλη τη δουλειά.

3. Νιώθεις ότι σε χρησιμοποιούν.

4. Έρχονται κοντά σου μόνο όταν δεν υπάρχει κανένας άλλος στο πεδίο.

5. Αρνούνται να ορίσουν τη σχέση.

Εάν έχετε δει τα σημάδια, μπορεί να αναρωτιέστε τι πρέπει να κάνετε για να χειριστείτε την κατάσταση. Εδώ είναι 5 χρήσιμες συμβουλές.

1. Να είσαι άμεσος.

Όταν συνειδητοποιήσετε τι συμβαίνει, θα πρέπει να είστε άμεσοι. Μην χτυπάτε γύρω από το θάμνο, μην τους επιτρέψετε να σας χειριστούν ξανά και να είστε ειλικρινείς και ευθείς σχετικά με αυτό που συμβαίνει. Εκφράστε πώς σας επηρεάζει η κατάσταση. Και να έχετε επιχειρήματα.

2. Ορίστε τις προσδοκίες/τα όριά σας

Μόλις τους ενημερώσετε ότι έχετε εντοπίσει τη συμπεριφορά τους, πρέπει να είστε ανοιχτοί και ειλικρινείς σχετικά με αυτό που θέλετε. Αν θέλεις να κρατήσεις την επαφή, πες το. Δεν χρειάζεται να εκλιπαρείτε. Βάλτε και την επιλογή του τερματισμού της σχέσης στο τραπέζι.

3. Εάν αισθάνεστε ότι οι προσπάθειές σας δεν έχουν αναγνωριστεί, σταματήστε να απαντάτε.

Εάν συνεχίσουν να ρίχνουν ψίχουλα και αποφεύγουν να αναγνωρίσουν τα συναισθήματά σας, ίσως είναι καιρός να προχωρήσετε. Όπως και ένας εθισμός, έτσι και αυτή η τακτική χειραγώγησης απαιτεί να φύγετε πλήρως για να ξεφύγετε. Δεν πρέπει να συνεχίσετε να τους δίνετε μια ανοιχτή πόρτα για να κρατήσουν το δάχτυλο του ποδιού τους μέσα.

4. Μιλήστε με κάποιον που εμπιστεύεστε.

Εάν αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας, μιλήστε με κάποιον άλλο. Ρωτήστε τους τι έχουν παρατηρήσει ή τι πιστεύουν για την κατάσταση. Ακούστε με ανοιχτό μυαλό και μην προσβάλλεστε αν σας πουν κάτι που δεν θέλετε να ακούσετε.

5. Μάθετε την αξία σας και πότε να προχωρήσετε.

Τελικά, εσύ είσαι αυτός που πρέπει να καθορίσεις την αξία σου. Κανείς δεν θα το ορίσει για εσένα. Μερικές φορές, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να προχωρήσετε μπροστά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 2 =