αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕταιρία ετοιμάζει σκληρούς δίσκους έως 50 TB

Εταιρία ετοιμάζει σκληρούς δίσκους έως 50 TB

Η Seagate δοκιμάζει εργαστηριακά τους δίσκους που θα της επιτρέψουν να παράγει σκληρούς δίσκους των 50 terabytes. Όπως αναφέρει το Tom’s Hardware, κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Διάσκεψης Τεχνολογίας της Bank of America 2023, ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου της Seagate, Gianluca Romano, παρουσίασε τα σχέδια για την ανάπτυξη σκληρών δίσκων HAMR. Το Seeking Alpha δημοσίευσε την συνομιλία κατά την διάρκεια της συνδιάσκεψης, του Romano με τον Wamsi Mohan, ανώτερο αναλυτή και αξιολόγησης μετοχών της Bank of America.

Ο Romano εξήγησε πώς η χρήση της τεχνολογίας μαγνητικής καταγραφής με την βοήθεια θερμότητας (HAMR), αυξάνεται ταχύτερα από ό,τι περίμενε η Seagate. Αρχικά η εταιρεία σχεδιάζει μια μονάδα δίσκου 32TB με 10 δίσκους και 20 κεφαλές, ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσει ο σχεδιασμός μονάδων 36TB και 40TB. Ο Romano επιβεβαίωσε επίσης ότι «στο εργαστήριό μας, δοκιμάζουμε ήδη δίσκους των 5 terabyte».

Μόλις βγουν στην παραγωγή οι δίσκοι των 5TB, τα αποθηκευτικά μέσα με 10 δίσκους θα μπορούν να προσφέρουν χωρητικότητα 50TB. Ο Romani επισημαίνει επίσης ότι αυτή η τεχνολογική εξέλιξη δεν αυξάνει το κόστος ανά μονάδα επειδή «μιλάμε για το ίδιο υλικό», ενώ συμπληρώνει ότι η Seagate θα μπορούσε «ίσως να προσφέρει κάποια από αυτή τη μείωση κόστους στους πελάτες της».

Δεν δόθηκε χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία αυτών των μεγαλύτερων δίσκων, αλλά ο σκληρός των 32TB αναμένεται πριν από το τέλος του έτους. Το 2020, η Seagate είχε δηλώσει ότι θα αρχίσει να πουλάει σκληρούς δίσκους 50 TB HAMR το 2026, κάτι που εξακολουθεί να φαίνεται εφικτό. Αυτό σίγουρα δεν είναι το τέλος της αύξησης της χωρητικότητας αυτής της γερασμένης τεχνολογίας αποθήκευσης, με την ιαπωνική εταιρεία Showa Denko K.K. να υποστηρίζει ότι μπορεί να βελτιώσει την τεχνολογία HAMR και να κάνει πραγματικότητα τους σκληρούς δίσκους των 80 TB.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + 5 =