αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά «αθόρυβες» κινήσεις που δείχνουν ότι ένα άτομο δεν σε συμπαθεί

Επτά «αθόρυβες» κινήσεις που δείχνουν ότι ένα άτομο δεν σε συμπαθεί

Όλοι μας έχει τύχει να έχουμε περιστασιακές υποψίες ότι κάποιος μπορεί να μην μας συμπαθεί. Μερικές φορές αυτό οφείλεται σε κοινωνικό άγχος και οι υποψίες είναι εντελώς αβάσιμες.

Σε άλλες περιπτώσεις, ωστόσο, έχουμε δίκιο. Για τον ένα ή τον άλλο λόγο, αυτό το άτομο απλά δεν μας συμπαθεί. Οι ενέργειές τους μπορεί να είναι ανεπαίσθητες ή εμφανείς, αλλά οι αλληλεπιδράσεις μας μαζί τους δίνουν μια ξεκάθαρη εικόνα ότι δεν μας συμπαθούν.

Εδώ είναι λοιπόν 7 «αθόρυβες» κινήσεις που δείχνουν ότι ένα άτομο δεν σε συμπαθεί. Αν δεις κάτι από αυτά, ίσως πρέπει να προβληματιστείς.

1. Σταματούν να μιλούν όταν είστε κοντά

Ακούς ανθρώπους να συνομιλούν ή να γελούν σε ένα άλλο δωμάτιο, αλλά όλοι σωπαίνουν όταν μπαίνεις μέσα. Ό,τι κι αν έλεγαν, σίγουρα δεν ήταν για να το ακούσετε.

Αυτό μπορεί να συμβεί με συγκάτοικους, μέλη της οικογένειας, ή συναδέλφους, ανάλογα με την κοινωνική ομάδα στην οποία εμπλέκεστε.

2. Δεν κάνουν οπτική επαφή

Η οπτική επαφή είναι μια οικεία μορφή σύνδεσης. Τα μάτια είναι πραγματικά τα παράθυρα της ψυχής και μπορείτε να δείξετε σε ένα άτομο ότι νοιάζεστε για αυτο και τι λέει, όταν κάνετε (και διατηρείτε) οπτική επαφή μαζί του.

Αν δεν σας κοιτούν στα μάτια όταν σας μιλούν, σας ενημερώνουν με αθόρυβο τρόπο ότι δεν αξίζετε τέτοια ενέργεια ή προσπάθεια.

Σημείωση: μερικοί άνθρωποι δυσκολεύονται να κάνουν οπτική επαφή με άλλους για διάφορους λόγους, επομένως αυτό το σημάδι πρέπει να συνοδεύεται από άλλα για να βεβαιωθείτε ότι κάποιος δεν σας συμπαθεί.

3. Αποφεύγουν τη συζήτηση μαζί σου

Αυτό σχετίζεται με εκείνους που φεύγουν από ένα χώρο όταν εισέρχεστε σε αυτόν, για να μην αναγκαστούν να αλληλεπιδράσουν μαζί σας. Πολύ απλά, το άτομο —ή οι άνθρωποι— κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να αποφύγουν μια συζήτηση μαζί σου.

Αν συναντήσετε κάποιον που γνωρίζετε, μπορεί να χαμογελάσει λίγο και μετά να φύγει. Εάν διαπιστώσετε ότι αυτό συμβαίνει συχνά, σκεφτείτε να ρωτήσετε άτομα με τα οποία είστε πραγματικά φίλοι εάν κάνετε κάτι που μπορεί να έχει δημιουργήσει αντιπάθεια.

4. Εάν κάνετε μια συζήτηση μαζί τους, δεν έχουν αλληλεπιδρούν δυναμικά

Αντί να κάνουν ερωτήσεις για ό,τι κι αν μιλάτε, θα σας προσφέρουν ξερές απαντήσεις, όπως «Καλά» ή «Ναι, φίλε». Φαίνονται τυπικοί, με τα μάτια τους και την προσοχή τους εστιασμένα προφανώς αλλού.

Μπορεί επίσης να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να αλλάξουν θέμα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

5. Δεν χαμογελούν (ή το χαμόγελό τους φαίνεται ψεύτικο)

Όταν οι άνθρωποι χαμογελούν ειλικρινά, μπορείτε να το δείτε και στα μάτια τους. Αντίθετα, όταν κάποιος που δεν σας συμπαθεί σας χαμογελάει, τα μάτια του παραμένουν ψυχρά. Ακόμα και με εχθρική εμφάνιση.

Δώστε προσοχή στη γλώσσα του σώματος που δείχνει ένας εκπρόσωπος εξυπηρέτησης πελατών που έχει να κάνει με έναν νευριασμενο πελάτη. Οι φωνή του μπορεί να είναι φιλική και μπορεί να χαμογελά λαμπερά, αλλά τα μάτια του θα είναι παγωμένα.

6. Δεν σου στέλνουν μηνύματα ή δεν σου απαντούν

Σας αφήνει στο “Διαβάστηκε” χωρίς απάντηση. Ενα άτομο που σας αντιπαθεί δεν έχει ως προτεραιότητα την επικοινωνία μαζί σας.

Αυτό είναι πολύ διαφορετικό από όταν ένας πολυάσχολος φίλος δεν επικοινωνεί μαζί σας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πιθανότατα θα ακούσετε νέα από το άτομο τελικά, μαζί με μια συγγνώμη ή εξήγηση για τη σιωπή του.

7. Υποβαθμίζουν τα επιτεύγματά σου

Θα μπορούσατε να αποφοιτήσετε με έπαινο από το πανεπιστήμιο και να σας πουν… ότι ο καθηγητής μάλλον έκανε λάθος. Είστε σε σχέση με έναν/μία πανέμορφο σύντροφο; Πρέπει να υπάρχει κάτι που… δεν πάει καλά για να σε θέλει.

Θα μπορούσατε να κερδίσετε ένα ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα σας επικρίνουν που δεν κερδίσατε χρυσό. Οι άνθρωποι που δεν σε συμπαθούν, έχουν την τάση να υποβαθμίζουν τα επιτεύγματα σου. Το παρατηρείς με κάποιο άτομο στον κύκλο σου;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 4 =