αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπένδυσε στον εαυτό σου: Τα 4 πράγματα που φέρνουν τα καλύτερα αποτελέσματα

Επένδυσε στον εαυτό σου: Τα 4 πράγματα που φέρνουν τα καλύτερα αποτελέσματα

Μάλλον το έχεις ακούσει ως συμβουλή: «Επένδυσε στον εαυτό σου». Αλλά πώς θα επενδύετε στον εαυτό σας για να έχετε τις μέγιστες αποδόσεις; Τι στο καλό σημαίνει να επενδύσεις στον εαυτό σου; Να επενδύσετε σε τι ακριβώς;

Ξέρεις ότι πρέπει να το κάνεις, αλλά είσαι λίγο χαμένος όταν πρόκειται για τα πώς, τι και γιατί.

Σε ένα άρθρο του, το αμερικανικό a conscious rethink κάνει τα δεδομένα λίγο πιο συγκεκριμένα. Παραθέτει 4 τρόπους να επενδύσετε στον εαυτό σας και οι οποίοι επιφέρουν τις μεγαλύτερες αποδόσεις στη μακροπρόθεσμη ευτυχία και εξέλιξη σας. Ξεκίνα.

1. Επενδύστε στη συνεχή μάθηση

Δεν είσαι το ίδιο άτομο που ήσουν χτες, πόσο μάλλον πέρυσι. Πολλοί από εμάς πηγαίνουμε στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση με ξεκάθαρο όραμα για το τι θέλουμε να κάνουμε στη ζωή μας, αλλά οι δρόμοι μας δεν ξεδιπλώνονται πάντα όπως περιμένουμε.

Το να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας σε πολλά διαφορετικά πεδία και δεξιότητες είναι ένας ιδανικός τρόπος για να επενδύσετε στον εαυτό σας- και η απόδοση είναι πραγματικά μνημειώδης.

Ποτέ δεν είσαι πολύ μεγάλος για να μάθεις κάτι νέο ή να ξεκινήσεις ένα νέο project. Kαι δεν υπάρχει ούτε ένα μειονέκτημα σε αυτό. Θυμήσου και το άρθρο: Δέκα δωρεάν online μαθήματα που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις το δικό σου online project.

2. Επενδύστε σε υγιή όρια

Μπορεί να μην θεωρείτε ότι αυτή είναι μια επένδυση από μόνη της, αλλά είναι πραγματικά μεγάλο το όφελος. Πολλοί άνθρωποι καταλήγουν με άγχος, κατάθλιψη, ακόμη και προβλήματα σωματικής υγείας, επειδή είναι πιο αδύναμοι από άλλους ανθρώπους.

Αλλά αυτό μπορεί να αποφευχθεί με τον καθορισμό ορισμένων ορίων από νωρίς.

Αυτό μπορεί να είναι τόσο απλό όσο να καθορίσετε ποιες είναι οι απαιτήσεις σας για ύπνο και ξεκούραση και να διασφαλίσετε ότι οι άλλοι άνθρωποι τις σέβονται.

Να είστε καλύτερα προετοιμασμένοι να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τοξικούς ανθρώπους και να αναπτύξετε υγιείς μηχανισμούς αντιμετώπισης για ό,τι κι αν σας βάλει η ζωή.

3. Επενδύστε στη διατροφής σας

Στην πραγματικότητα είναι πιο περίπλοκο από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι. Σίγουρα, υπάρχουν αμέτρητες ιστοσελίδες και influencers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προωθούν όλα τα είδη υποτιθέμενων πρωτοποριακών ή/και εξαιρετικά υγιεινών διατροφών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει μια λύση που ταιριάζει σε όλους.

Το σώμα διαφορετικών ανθρώπων έχει διαφορετικές απαιτήσεις και το να ανακαλύψετε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στην ευημερία σας.

Ένα άτομο μπορεί να ευδοκιμήσει σε μια δίαιτα υψηλής πρωτεΐνης/χαμηλών υδατανθράκων, ενώ ένα άλλο θα τα καταφέρει καλύτερα με μια vegan διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε σύνθετους υδατάνθρακες.

Εάν ενδιαφέρεστε να βρείτε το πρόγραμμα διατροφής που είναι καλύτερο για εσάς, απευθυνθείτε σε έναν διαιτολόγο που μπορεί να κάνει τεστ αλλεργίας και να συνεργαστεί μαζί σας για να σχηματίσει ένα κατάλληλο πλάνο.

Τα αποτελέσματα μπορεί να σας εκπλήξουν, αλλά αναμφίβολα θα οδηγήσουν σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

4. Επενδύστε στο σώμα σας

Η δύναμη και η ευελιξία που θεωρούμε δεδομένα στα νιάτα μας μπορεί γρήγορα να μετατραπούν… σε δύσκαμπτες αρθρώσεις, πόνους στους μύες και μεγάλη απώλεια δύναμης καθώς μεγαλώνουμε.

Δεν μιλάμε μόνο… για τους 70+. Η γήρανση επηρεάζει το σώμα μας και δεν πρόκειται να επανέλθετε από τραυματισμούς ή ασθένειες τόσο εύκολα (ή γρήγορα) όσο περνάει ο καιρός.

Μπορείτε να λάβετε προληπτικά μέτρα διασφαλίζοντας ότι εφαρμόζετε μια αξιοπρεπή ποσότητα σωματικής άσκησης. Ο τύπος που κάνετε και η συχνότητα θα εξαρτηθούν φυσικά από το σώμα σας και τις μοναδικές του ικανότητες. Θυμήσου και το άρθρο: Τι θα σου συμβεί αν κάνεις 10.000 βήματα την ημέρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 5 =