αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕκαναν έρευνα σε 18 startuppers του Harvard. Και βρήκαν το Νο1 στοιχείο που πρέπει να έχεις για να πετύχεις

Εκαναν έρευνα σε 18 startuppers του Harvard. Και βρήκαν το Νο1 στοιχείο που πρέπει να έχεις για να πετύχεις

Η έναρξη μιας νέας επιχείρησης σε βάζει σε ένα δύσκολο μονοπάτι. Οι ιδρυτές που φτάνουν στην επιτυχία, μοιράζονται ένα κοινό χαρακτηριστικό: Την ανθεκτικότητα, βαδίζοντας σε ένα βραχώδες μονοπάτι γεμάτο απρόβλεπτες ανατροπές.

Αυτό είναι ένα βασικό μάθημα που πήραν η Catalina Daniels και ο James Sherman από την έρευνα για το νέο τους βιβλίο, «Smart Startups: What Every Entrepreneur Needs to Know — Advice from 18 Harvard Business School Founders». Ο συγγραφείς, δύο απόφοιτοι του Χάρβαρντ που ίδρυσαν τις δικές τους επιχειρήσεις και τώρα εργάζονται ως venture investors, πήραν συνεντεύξεις με 18 αποφοίτους του HBS που λάνσαραν αξιόλογες startups, όπως οι Blue Apron, Gilt Groupe και Rent the Runway.

«Το να έχεις ανθεκτικότητα είναι απολύτως απαραίτητο για τη συναισθηματική σύνθεση ενός ατόμου που θέλει να γίνει επιχειρηματίας», λέει ο Sherman στο CNBC. «Αν δεν έχουν αυτό το είδος ανθεκτικότητας, πρέπει να μάθουν πώς να το αναπτύξουν».

Στην πραγματικότητα, κάθε ιδρυτής με τον οποίο μίλησαν οι συγγραφείς συμφώνησε ότι η ανθεκτικότητα ήταν το μεγαλύτερο κλειδί για την επιτυχία τους. Παίζει μεγαλύτερο ρόλο ακόμα και από την προηγούμενη εμπειρία ή μία «καλή επιχειρηματική ιδέα».

Οι ψυχολόγοι συμφωνούν ότι η ανάπτυξη της ανθεκτικότητας είναι το κλειδί για τη συνολική επιτυχία, στη ζωή και την καριέρα σας, επειδή είναι αυτό που μας επιτρέπει να ανακάμψουμε από αναπόφευκτες αποτυχίες, να μάθουμε από τις αποτυχίες μας και να συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε τα απαραίτητα ρίσκα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Hazelnut: Δύο αδέρφια ξεκίνησαν κάτι στο Χαλάνδρι πριν από 9 χρόνια

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − two =