αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕδώ είναι 5 πράγματα που θα χάσεις αν… υπεραναλύεις τα πάντα

Εδώ είναι 5 πράγματα που θα χάσεις αν… υπεραναλύεις τα πάντα

Overthinking: Μπορεί να σας κάνει να χάσετε πολλά πραγματικά υπέροχα πράγματα.

Μπορεί να είστε τόσο απασχολημένοι με το να ανησυχείτε για το τι μπορεί να πάει στραβά ή τι μπορεί να σκεφτούν οι άνθρωποι, ώστε να ξεχάσετε να ζήσετε πραγματικά τη ζωή σας.

Έτσι, χωρίς άλλη καθυστέρηση, πάμε να δούμε 5 σημαντικές εμπειρίες ζωής που μπορεί να χάσεις αν υπεραναλύεις τα πάντα

1) Η χαρά του αυθορμητισμού

Ο αυθορμητισμός είναι σαν μια ανάσα καθαρού αέρα στη ζωή. Είναι αυτό το τυχαίο road trip με φίλους, αυτό το απρογραμμάτιστο ραντεβού για δείπνο ή αυτή η παρορμητική απόφαση να δοκιμάσετε ένα νέο χόμπι. Αλλά όσοι αναλύουν υπερβολικά τα πάντα, συχνά χάνουν αυτές τις αυθόρμητες χαρές.

Είναι πολύ απασχολημένοι προσπαθώντας να σχεδιάσουν τα πάντα, να προβλέψουν κάθε αποτέλεσμα και να αποφύγουν κάθε πιθανό κίνδυνο. Η ιδέα να κάνεις κάτι χωρίς να το σκεφτείς καλά μπορεί να φαίνεται αγχωτική, ακόμη και τρομακτική. Αλλά η αλήθεια είναι ότι μερικές από τις καλύτερες στιγμές στη ζωή είναι αυτές που δεν σχεδιάζουμε. Είναι οι απροσδόκητες εκπλήξεις που μας κάνουν να νιώθουμε ζωντανοί και μας υπενθυμίζουν ότι είναι εντάξει να αφεθούμε και να ζήσουμε απλώς τη στιγμή.


2) Αγκαλιάζοντας το απροσδόκητο

Η ζωή είναι απρόβλεπτη. Μπορείτε να σχεδιάσετε ό,τι θέλετε, αλλά πάντα θα υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν απροσδόκητα.

Δεν χρειάζεται να αποφεύγεις το απροσδόκητο, αλλά να το αγκαλιάζεις. Μαθαίνοντας να προσαρμόζεσαι και να αναπτύσσεσαι μέσα από τις εκπλήξεις που σου επιφυλάσσει η ζωή.

Το απροσδόκητο μπορεί να είναι τρομακτικό, αλλά μπορεί επίσης να είναι συναρπαστικό. Μπορεί να οδηγήσει σε νέες ευκαιρίες, νέες εμπειρίες και νέες ιδέες που δεν θα είχατε διαφορετικά.

3) Η συγκίνηση της ανάληψης ρίσκων

Ίσως είσαι αυτός που θέλει να παίζει πάντα «στα σίγουρα». Βλέπεις τα υπέρ και τα κατά, αναλύεις κάθε γωνία και αποφεύγεις να ρισκάρεις. Αλλά, όπως αποδεικνύεται, η υπερβολική σκέψη σε κάνει να χάσεις μια από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες της ζωής: Την ανάληψη ρισκων.

Επιτρέψτε μου να σας πω για αυτό μια φορά. Μια ομάδα φίλων με προσκάλεσε για ένα Σαββατοκύριακο με κάμπινγκ και καταδύσεις σε γκρεμό. Η άμεση αντίδρασή μου; Πανικός. Εικόνες με σπασμένα κόκαλα και αίθουσες έκτακτης ανάγκης πέρασαν από το μυαλό μου. Αλλά επέλεξα να ξεπεράσω τους φόβους μου, αποσιωπώντας την υπερβολική σκέψη για μια φορά. Η ανάληψη ρίσκου δεν σημαίνει ότι θα πηδήξεις από… γκρεμούς. Θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο το να μιλήσεις σε μια συνάντηση, να δοκιμάσεις μια νέα συνταγή ή να ζητήσεις από κάποιον/α να βγείτε ραντεβού.

4) Σύνδεση με άλλους

Το Overthinking μπορεί μερικές φορές να λειτουργήσει ως εμπόδιο στην αληθινή σύνδεση με τους ανθρώπους. Ανησυχείς μήπως πεις το λάθος πράγμα, ερμηνεύοντας κάθε βλέμμα ή λέξη. ‘Η σε εμποδίζει συχνά να είσαι πλήρως παρών στις σχέσεις σου.

Αλλά υπάρχει κάτι πραγματικά μαγικό στη σύνδεση με ένα άλλο άτομο σε βαθύ επίπεδο. Είναι σε εκείνες τις μεταμεσονύχτιες συνομιλίες όπου μοιράζεστε τους βαθύτερους φόβους και τις μεγαλύτερες ελπίδες σας ή σε εκείνες τις στιγμές κοινού γέλιου που νιώθετε να δημιουργείται ένας δεσμός.

Δεν είναι πάντα εύκολο να εγκαταλείψετε την υπερβολική σκέψη, ειδικά όταν πρόκειται για σχέσεις. Αλλά όταν το κάνετε, ανοίγετε τον εαυτό σας σε πραγματικά ουσιαστικές συνδέσεις.

5) Αγκαλιάζοντας τις δικές σας ατέλειες

Ξοδεύεις ώρες αναλύοντας τα ελαττώματά σου, ανησυχώντας για τα λάθη σου και συγκρίνοντας τον εαυτό σου με άλλους. Είναι εξαντλητικό και ειλικρινά δεν κάνει καλό.

Αυτές οι ατέλειες για τις οποίες αφιερώνουμε τόσο πολύ χρόνο ανησυχώντας, είναι που μας κάνουν ανθρώπους. Είναι που μας κάνουν μοναδικούς.

Όταν τελικά αρχίσεις να αποδέχεσαι τις ατέλειές σου αντί να έχεις εμμονή με αυτές, θα νιώσεις πιο ελεύθερος, πιο χαρούμενος, πιο ήρεμος με τον εαυτό σου.

Το να αγκαλιάζετε τις δικές σας ατέλειες είναι μια απελευθερωτική εμπειρία. Έχει να κάνει με το να αποδεχτείς ποιος είσαι, τα ελαττώματα, και να συνειδητοποιήσεις ότι είσαι αρκετός όπως είσαι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 1 =