αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΒΕΘ προς τράπεζες: Μειώστε τις προμήθειες που κρατάτε

ΕΒΕΘ προς τράπεζες: Μειώστε τις προμήθειες που κρατάτε

Την ελαχιστοποίηση των τραπεζικών προμηθειών ζητεί το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με επιστολή του προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, και τον πρόεδρο του δ.σ. της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Στην επιιστολή, που υπογράφεται από τον Α΄ αντιπρόεδρο του ΕΒΕΘ, Εμμανουήλ Βλαχογιάννη, επισημαίνεται πως «ο περιορισμός της χρήσης μετρητών αποτελεί αναμφίβολα μία θετική εξέλιξη, για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας, την ενίσχυση της διαφάνειας και την πάταξη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής». Ωστόσο, όπως σημειώνει το ΕΒΕΘ «ένα ζήτημα που προβληματίζει ολοένα και συχνότερα τις επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου μας είναι η επιβάρυνση αρκετών από αυτές τις συναλλαγές με τραπεζικές κρατήσεις, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις κρίνονται υπερβολικές, για παράδειγμα κατά την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών με τη χρήση POS».

Επιπλέον, «μας τίθεται συχνά από τα μέλη μας το ερώτημα γιατί να επιβαρύνονται με κρατήσεις συναλλαγές των πολιτών και των επιχειρήσεων με το Δημόσιο, οι οποίες διενεργούνται υποχρεωτικά μέσω των Τραπεζών, βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου» τονίζεται στην επιστολή.

Με βάση τα παραπάνω, το ΕΒΕΘ ζητεί να επανεξεταστεί το ύψος των τραπεζικών προμηθειών, ιδιαίτερα να ελαχιστοποιηθεί η επιβάρυνση των αγορών που γίνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω POS, με την πρόβλεψη ενιαίου ύψους κράτησης για τις ΜμΕ, αλλά και να καταργηθούν πλήρως οι εναπομείνασες τραπεζικές προμήθειες στο πλαίσιο οποιασδήποτε συναλλαγής προς υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου τομέα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − three =