αρχικηVIRALΑυτά είναι τα πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο

Αυτά είναι τα πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο

Ανατροπή είχαμε στον κόσμο των διαβατηρίων. Τα προηγούμενα πέντε χρόνια η Σιγκαπούρη και η Ιαπωνία διέθεταν τα πιο ισχυρά ταξιδιωτικά έγγραφα στον κόσμο, παρέχοντας στους πολίτες τους πρόσβαση χωρίς βίζα σε περισσότερες χώρες από οποιονδήποτε άλλον. Φέτος όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες ανέβηκαν για να μοιραστούν την πρώτη θέση στον δείκτη Henley Passport Index 2024 με αυτές τις ασιατικές χώρες. Οι κάτοικοι της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας έχουν πλέον πρόσβαση χωρίς βίζα σε 194 από τους 227 προορισμούς, τρεις περισσότερους από πέρυσι.

Η Νότια Κορέα, η Σουηδία και η Φινλανδία ανέβηκαν από μία θέση για να καταλάβουν από κοινού τη δεύτερη θέση, με πρόσβαση σε 193 τοποθεσίες. Η Αυστρία, η Δανία, η Ιρλανδία και η Ολλανδία μοιράστηκαν την τρίτη θέση, επιτρέποντας ταξίδια σε 192 μέρη.

Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Πορτογαλία και Ηνωμένο Βασίλειο μοιράζονται την τέταρτη θέση (πρόσβαση σε 191 προορισμούς).

Στην ισχυρή 5αδα και η Ελλάδα

Η Ελλάδα φιγουράρει στην πέμπτη θέση μαζί με Μάλτα και Ελβετία, την ώρα που η Αυστραλία είναι στην 6η, ο Καναδάς στην 7η και οι ΗΠΑ στην 8η. Το ελληνικό διαβατήριο προσφέρει πρόσβαση χωρίς βίζα σε 190 προορισμούς ανά τον πλανήτη, ενώ το αμερικανικό σε 188.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν ο «ταχύτερος ορειβάτης» την τελευταία δεκαετία, σκαρφαλώνοντας στην 11η θέση και προσφέροντας πλέον πρόσβαση σε 183 προορισμούς χωρίς βίζα. Η Κίνα, που ανέβηκε δύο θέσεις φέτος στην 62η θέση, έχει πρόσβαση χωρίς βίζα σε 85 προορισμούς — αριθμός σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με πριν από 10 χρόνια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + two =