αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕίσαι σε κακό mood; Εδώ είναι 3 τρόποι για να φτιάξεις τη διάθεση σου μέσα σε λίγα λεπτά

Είσαι σε κακό mood; Εδώ είναι 3 τρόποι για να φτιάξεις τη διάθεση σου μέσα σε λίγα λεπτά

Είναι λογικό μέσα στην καραντίνα να έχει πέσει η διάθεση σου. Και όσο το σκηνικό παραμένει ίδιο, είναι πιθανό να επηρεάζεσαι ακόμα περισσότερο ψυχολογικά.

Το αμερικανικό Success.com έφτιαξε ένα μικρό άρθρο που μπορεί να σε βοηθήσει. Σε αυτό παραθέτει 3 απλούς τρόπους για να φτιάξεις την διάθεση σου μέσα σε μερικά λεπτά. Και να μπεις σε πιο θετικό mood άμεσα.

1# Δες φωτογραφίες. Ναι, δες φωτογραφίες από την «καλή περίοδο». Εικόνες με τους φίλους, την οικογένεια σου ή κάποιο κατοικίδιο. Μόλις κοιτάς μια φωτογραφία, προσπάθησε να εντοπίσεις τους λόγους που σε κάνει πιο χαρούμενο. Μελέτες δείχνουν ότι η σκέψη για προηγούμενα γεγονότα και εμπειρίες, μπορεί να προκαλέσει τα ίδια χαρούμενα συναισθήματα τώρα.

2# Ξεκίνα την ημέρα, με μια θετική φράση για τον εαυτό σου. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, είναι χρήσιμο να πεις έναν καλό λόγο… στο εαυτό σου. Και προσπάθησε να είσαι όσο πιο κοντά στην πραγματικότητα γίνεται. Ξεκίνα π.χ. την ημέρα σου λέγοντας: «Είμαι εξαιρετικός γονέας γιατί έφερα την κόρη μου στο πάρκο μετά το σχολείο και είδα πόσο ευτυχισμένη ήταν». Μην πεις απλά « Είμαι ο τέλειος γονέας, δεν υπάρχει αμφιβολία». Προσπάθησε να είσαι όσο πιο συγκεκριμένος μπορείς. Και θυμήσου μερικά -έστω μικρά- από τα κατορθώματα σου.

3# Πες καλά λόγια σε 3 ανθρώπους κάθε ημέρα. Δεν αρκεί να πεις καλά λόγια στον εαυτό σου. Είναι καλό να λες καλά λόγια σε τουλάχιστον 3 ανθρώπους κάθε ημέρα. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, μπορείς να κερδίσεις φιλίες και να ανεβάσεις το ηθικό σου με αυτό τον τρόπο, αφού τα καλά λόγια «ανταλλάσσονται» ανάμεσα στους ανθρώπους. Δημιούργησε τον δικό σου θετικό κύκλο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =