αρχικηVIRALΔρόμοι γεμάτοι… σαραβαλάκια: Στην Ελλάδα τα πιο γερασμένα αυτοκίνητα στην Ευρώπη

Δρόμοι γεμάτοι… σαραβαλάκια: Στην Ελλάδα τα πιο γερασμένα αυτοκίνητα στην Ευρώπη

Τις ανησυχητικές συνέπειες της κυκλοφορίας μεγάλων σε ηλικία αυτοκινήτων στην Ελλάδα αλλά και μία λύση για σύγκλιση του ελληνικού μέσου όρου με τον ευρωπαϊκό καταγράφει έρευνα της ασφαλιστικής εταιρίας Hellas Direct. Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με την ηλικία του στόλου αυτοκινήτων. Την ώρα που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος διαμορφώνεται στα 12 χρόνια για τα επιβατικά αυτοκίνητα, η Ελλάδα έχει φτάσει τη 17ετία.

Η χώρα μας μάλιστα βρίσκεται επίσης στην τελευταία θέση και σε άλλες κατηγορίες οχημάτων, στα φορτηγά και τα ελαφρά εμπορικά οχήματα, και στην προτελευταία θέση σε ηλικία λεωφορείων.

Οι επιπτώσεις του γερασμένου στόλου οχημάτων είναι σοβαρές και πολύπλευρες. Είναι χαρακτηριστικό πως το μεγαλύτερο ποσοστό των τροχαίων στα οποία εμπλέκονται παλιότερα μοντέλα είναι θανατηφόρα, όπως αναφέρεται στην έρευνα. Επιπλέον, όπως είναι αναμενόμενο, τα οχήματα αυτά παρουσιάζουν συχνότερες μηχανικές βλάβες, ενώ είναι τεράστια και η επιβάρυνση του περιβάλλοντος λόγω εκπομπής ρύπων. Όλα τα παραπάνω με τη σειρά τους επηρεάζουν αρνητικά την κινητικότητα και την καθημερινότητα των πολιτών. Και τελικά πλήττουν την οικονομική ανάπτυξη (ο αντίκτυπος της κινητικότητας στο ΑΕΠ αγγίζει το 25%) και την ποιότητα ζωής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × one =