αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔεν φτάνεις στο 100% των δυνατοτήτων σου; Εδώ είναι 4 λάθη που ίσως κάνεις

Δεν φτάνεις στο 100% των δυνατοτήτων σου; Εδώ είναι 4 λάθη που ίσως κάνεις

Νιώθεις ότι έχεις «κολλήσει» και δεν φτάνεις εκεί που θέλεις;

Όλοι έχουμε βρεθεί σε ένα τέτοιο σημείο – είναι αυτή η κατάσταση δυσαρέσκειας, νιώθοντας σα να έχεις μπει σε έναν φαύλο κύκλο.

Έχετε βαρεθεί να νιώθετε ότι τρέχετε χωρίς να φτάνετε ποτέ στους στόχους που έχετε θέσει για τον εαυτό σας. Βαρεθήκατε να κοιτάτε τα όνειρά σας από μακριά.

Συχνά, δεν οφείλεται σε έλλειψη ικανότητας, αλλά σε ορισμένες συμπεριφορές που μας κρατούν πίσω. Σε αυτό το άρθρο, θα κάνουμε μια βαθιά βουτιά στις 4 συμπεριφορές αυτο-δολιοφθοράς που πρέπει να εγκαταλείψετε εάν έχετε κουραστεί να μην φτάνετε στους στόχους σας.

1) Αναβλητικότητα

Υπάρχει μια αναμφισβήτητη αλήθεια στη ζωή – ο χρόνος δεν περιμένει κανέναν.

Η αναβλητικότητα, η συνήθεια να καθυστερείτε ή να αναβάλλετε εργασίες, είναι μια συνηθισμένη συμπεριφορά που μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εμπόδιο στην επίτευξη των στόχων σας. Είναι σαν ένας κλέφτης που κλέβει αθόρυβα τα πολύτιμα λεπτά και τις ώρες που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για να σημειώσουμε πρόοδο.

Η αναβλητικότητα οδηγεί σε έναν κύκλο άγχους και τρέξιμο… της τελευταίας στιγμής, εμποδίζοντας την παραγωγικότητα και την επιτυχία σας. Συχνά έχει τις ρίζες του στον φόβο της αποτυχίας, στην τελειομανία ή στην έλλειψη κινήτρων. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι όσο περισσότερο αναβάλλουμε να κάνουμε κάτι, τόσο πιο τρομακτικό γίνεται.

2) Τελειομανία

Μπορεί να έχετε εμμονή να κάνετε τα πάντα σωστά, είτε πρόκειται για ένα project στη δουλειά, ένα προσωπικό χόμπι ή ακόμα και για τη διακόσμηση του σπιτιού σας. Αν και είναι αξιοθαύμαστο να έχουμε υψηλά standards, η τελειομανία μπορεί στην πραγματικότητα να μας εμποδίσει περισσότερο παρά να μας βοηθά.

Η αναζήτηση της τελειότητας μπορεί να οδηγήσει σε αναβλητικότητα και φόβο αποτυχίας που «παραλύει» την πρόοδο. Είναι ένας κύκλος όπου τίποτα δεν γίνεται ποτέ γιατί δεν είναι ποτέ πολύ «τέλειο». Αναγνωρίστε ότι η πρόοδος, όχι η τελειότητα, είναι ο πραγματικός στόχος. Αποδεχτείτε τα λάθη ως ευκαιρίες μάθησης και θυμηθείτε, τα πιο όμορφα διαμάντια δημιουργούνται υπό πίεση και όχι σε συνθήκες απόλυτης τελειότητας

3) Δεν βάζεις σαφείς στόχους

Φανταστείτε να προσπαθείτε να πλοηγηθείτε σε μια ξένη πόλη χωρίς χάρτη ή GPS. Πιθανότατα θα καταλήξετε να περιπλανηθείτε άσκοπα, σωστά; Η ίδια αρχή ισχύει και για τη ζωή. Χωρίς σαφείς, συγκεκριμένους στόχους, συχνά χάνουμε την κατεύθυνση και την εστίαση. Βρισκόμαστε να παρασύρουμε άσκοπα, αβέβαιοι για το πού πάμε ή πώς θα φτάσουμε εκεί.

Ο καθορισμός συγκεκριμένων, μετρήσιμων, εφικτών, και χρονικά δεσμευμένων (SMART) στόχων είναι ένα θεμελιώδες βήμα προς το σπάσιμο του κύκλου της ανεπαρκούς επίδοσης και την εστίαση στο σκοπό της ζωής σας. Σου δίνει έναν οδικό χάρτη, ένα σαφές μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσεις που σε οδηγεί εκεί που θέλεις να είσαι.

Θυμήσου και το άρθρο: Τη νέα σεζόν βάλε S.M.A.R.T. στόχους για να φτάσεις στην επιτυχία. Και δες τι ακριβώς είναι αυτό.

4) Κακή διαχείριση χρόνου

Η κακή διαχείριση του χρόνου είναι μια συμπεριφορά που μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλές επιδόσεις στη ζωή. Χωρίς αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου, μπορεί να αποσπαστείτε συχνά ή να παρασυρθείτε σε ασήμαντες εργασίες, οδηγώντας τελικά σε χαμηλότερη συνολική παραγωγικότητα.

Η κακή διαχείριση χρόνου οδηγεί επίσης σε χαμένες προθεσμίες και ευκαιρίες. Η βιασύνη να τηρήσετε τις προθεσμίες λόγω κακού προγραμματισμού μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ποιότητα της εργασίας σας. Η αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη στόχων, τη διατήρηση της παραγωγικότητας και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων κάποιου.

Αποφύγετε τις πολλές δεσμεύσεις, μαθαίνοντας να λέτε «όχι» σε εργασίες που δεν ευθυγραμμίζονται με τις προτεραιότητες ή τους στόχους σας. Προσδιορίστε και ελαχιστοποιήστε τους περισπασμούς στο περιβάλλον σας, διαθέτοντας συγκεκριμένες ώρες για τον έλεγχο των email και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 2 =