αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν φοβάσαι να κάνεις λάθη»: 5 σημάδια που δείχνουν ότι μπορείς να γίνεις σπουδαίος ηγέτης

«Δεν φοβάσαι να κάνεις λάθη»: 5 σημάδια που δείχνουν ότι μπορείς να γίνεις σπουδαίος ηγέτης

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν θα μπορούσατε να γίνετε καλός ηγέτης;

Μερικοί άνθρωποι εκεί έξω έχουν την ικανότητα να ηγούνται χωρίς καν να προσπαθούν. Δεν χρειάζεται να φωνάζουν ή να είναι αυταρχικοί. Απλώς έχουν κάτι πάνω τους που κάνει τους ανθρώπους να θέλουν να τους ακολουθήσουν.

Θα μπορούσατε να είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους! Εδώ είναι 15 σημάδια ότι είστε γεννημένος ηγέτης. Πόσα έχετε;

1) Δίνεις στους ανθρώπους ώθηση

Έχετε έναν τρόπο να ανεβάζετε τη διάθεση των ανθρώπων. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να πείτε πολλά, αλλά η θετική σας στάση και οπτική είναι μεταδοτικά. Οι άνθρωποι γύρω σας συχνά αισθάνονται καλύτερα, πιο αισιόδοξοι, απλώς με το να είναι στην παρέα σας.

Ξέρετε πώς να μετατρέπετε ένα αρνητικό σε θετικό και μπορείτε να κάνετε ακόμα και τις πιο συνηθισμένες εργασίες να φαίνονται συναρπαστικές και ουσιαστικές. Αυτή η ικανότητα να εμπνέετε και να παρακινείτε, είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι έχετε τα φόντα ενός σπουδαίου ηγέτη.

2) Δεν φοβάσαι τα λάθη

Δεν φοβάσαι να κάνεις λάθη. Αντίθετα, τα θεωρείς ως σκαλοπάτι προς την επιτυχία.

Ενώ οι άλλοι μπορεί να σταματούν στο δρόμο, από τον φόβο ότι θα μπλέξουν, εσείς προχωράτε με τόλμη μπροστά, γνωρίζοντας ότι κάθε λάθος είναι απλώς ένα άλλο μάθημα που πρέπει να μάθετε.

Αυτή η ατρόμητη στάση απέναντι στην αποτυχία είναι ένας ισχυρός δείκτης ενός φυσικού ηγέτη. Καταλαβαίνετε ότι η πρόοδος υπερτερεί της τελειότητας και ότι το ταξίδι είναι εξίσου σημαντικό με τον προορισμό.

3) Κατανοείτε τα συναισθήματα των ανθρώπων

Μπορεί ένας συνάδελφος ή φίλος να περνά δύσκολες στιγμές. Δεν χρειάζεται να πει λέξη και μπορείς να τον καταλάβεις. Και φυσικά είσαι έτοιμος να κάτσεις μαζί του, να τον ακούσεις και να τον υποστηρίξεις. Τέτοιες δυσκολίες υπάρχουν μέσα σε κάθε Οργανισμό. Και είναι σημαντικό να μπορείς να τις διαχειριστείς.

4) Μπορείτε να πάρετε αποφάσεις εύκολα

Η ζωή είναι γεμάτη δύσκολες επιλογές και η λήψη αποφάσεων δεν είναι πάντα εύκολη. Αλλά όταν έρχεται η στιγμή, είστε εκεί, έτοιμοι να αναλάβετε τα ηνία.

Δεν είναι ότι δεν αισθάνεστε το βάρος αυτών των επιλογών, το νιώθετε. Αλλά καταλαβαίνετε ότι μερικές φορές, πρέπει να ακολουθείτε την καρδιά σας, να εμπιστεύεστε το ένστικτό σας και να κάνετε την κίνηση. Αυτό το θάρρος να αναλαμβάνεις την ευθύνη και να παίρνεις αποφάσεις, ακόμη και εν όψει της αβεβαιότητας, είναι το σημάδι ενός αληθινού ηγέτη. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Jeff Bezos εφαρμόζει τον «κανόνα του 70%» για να λαμβάνει αποφάσεις. Τολμάς να κάνεις το ίδιο;

5) Είσαι καλός στο να ακούς

Το να ακούς είναι δύσκολο. Είναι τόσο εύκολο να μιλάς, να διακόπτεις, να αρχίσεις να διατυπώνεις την απάντησή σου πριν καν τελειώσει η ομιλία του άλλου.

Αλλά αν εσύ ακούς πραγματικά, είσαι σε καλό δρόμο. Δίνεις στους ανθρώπους την πλήρη προσοχή σου. Τους κάνεις να νιώθουν ότι τους ακούνε, τους κατανοούν, τους εκτιμούν. Και αυτό, όσο απλό κι αν ακούγεται, είναι σπάνιο. Είναι μια ικανότητα που λείπει από πολλούς, αλλά κάθε μεγάλος ηγέτης την διαθέτει. Έτσι, αν είστε κάποιος που ακούει πραγματικά όταν μιλούν οι άλλοι, τότε είστε ήδη μπροστά στο παιχνίδι. Έχετε ένα από τα βασικά στοιχεία ενός φυσικού ηγέτη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × one =