αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν με ενδιαφέρει η άποψη σου»: 5 φράσεις που πρέπει να σταματήσεις να λες αν θες να ακούγεσαι πιο έξυπνος

«Δεν με ενδιαφέρει η άποψη σου»: 5 φράσεις που πρέπει να σταματήσεις να λες αν θες να ακούγεσαι πιο έξυπνος

Θέλετε να φαίνεστε έξυπνο και κλασάτο άτομο; Αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο, θα έχετε έχετε έναν καλύτερο δρόμο για να κινηθείτε.

Στην παρακάτω λίστα θα δείτε 5 φράσεις που πρέπει να σταματήσεις να λες αν θες να ακούγεσαι πιο έξυπνος.

«Είσαι χαζός/η»

Δεν είναι επιχείρημα. Το να αποκαλείς κάποιον ηλίθιο θυμίζει μικρά παιδιά που τσακώνονται στην παιδική χαρά, όχι δύο ενήλικες συζητούν.

Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν θα αποκαλούσαν ποτέ κάποιον ανόητο σε έναν καυγά, επειδή η χρήση προσβολών δεν είναι μόνο ασέβεια αλλά αφαιρεί επίσης κάθε πιθανότητα να βρεθεί μία λύση.

Όταν κάποιος λέει στον άλλον, «Είσαι χαζός», συμπεριφέρεται σαν ένα παιδί που δεν μπορεί να σκεφτεί τίποτα καλύτερο να πει. Δεν θέλει να διορθώσει τα πράγματα, θέλει απλώς να βγάλει ένα μεγάλο θυμό.

«Δεν με ενδιαφέρει η άποψη σου»

Όταν απορρίπτετε τη γνώμη κάποιου, όχι μόνο δείχνετε ότι είστε κλειστοί σε διαφορετικές απόψεις, αλλά ουσιαστικά του λέτε ότι δεν σας ενδιαφέρει γενικά.

Σκεφτείτε το – αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για τη γνώμη σας, δεν έχει νόημα να συνεχίσετε τη συζήτηση ή τη συνεργασία για το Χ θέμα, σωστά;

Οι έξυπνοι άνθρωποι γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να ακούν τον άλλον και να εξετάζουν την σκέψη του.

Ακόμα κι αν διαφωνείς με τους άλλους, το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να σεβαστείς τη γνώμη τους.

«Εσύ κάνεις λάθος και εγώ έχω δίκιο»

Εδώ είναι ένα άλλο παιδικό επιχείρημα.

Θα εκπλαγείτε με το πόσοι ενήλικες το χρησιμοποιούν! Δυσκολεύονται να επεξεργαστούν το γεγονός ότι δεν ξέρουν τα πάντα και δεν έχουν πάντα δίκιο.

Όταν χρησιμοποιείτε αυτό το επιχείρημα, αρνείστε την πιθανότητα να κάνετε λάθος και λέτε όχι σε έναν υγιή διάλογο.

Αν θέλετε να είστε έξυπνοι, πρέπει να είστε ανοιχτοί στην πιθανότητα να κάνετε λάθος. Και αυτό είναι ΟΚ, τα λάθη είναι πραγματικά καλά για εμάς γιατί μας βοηθούν να μάθουμε και να αναπτυχθούμε.

«Είμαι πολύ απασχολημένος για να σε ακούσω»

Αν θέλετε να πείτε σε κάποιον πόσο ασήμαντες είναι οι σκέψεις και τα συναισθήματά του, απλώς διώξτε τον.

Αυτός είναι ο τέλειος τρόπος για να κάνετε κάποιον να νιώσει χάλια και να ξεκόψει μαζί σου.

Εάν δεν θέλετε να το κάνετε αυτό, τότε να είστε έξυπνοι και αφιερώστε χρόνο για να ακούσετε τον άλλον. Να είστε συμπονετικοί και πρόθυμοι να συμμετάσχετε σε μια εποικοδομητική συζήτηση, ανεξάρτητα από το πόσο απασχολημένοι είστε.

Μπορείς να το κάνεις αυτό;

«Αντιδράς υπερβολικά»

Η αλήθεια είναι ότι ναι, μερικές φορές οι άνθρωποι αντιδρούν υπερβολικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εναπόκειται στον έξυπνο άνθρωπο να αποκλιμακώσει την κατάσταση.

Το να πεις σε κάποιον που αντιδρά υπερβολικά… ότι αντιδρά υπερβολικά, είναι σαν να ρίχνεις λάδι στη φωτιά.

Αν θέλετε να ηρεμήσετε τον άλλον για να μπορέσετε να κάνετε μια κανονική συζήτηση, τότε προσπαθήστε να τον προσεγγίσετε με ενσυναίσθηση και κατανόηση. Προσπαθήστε να καταλάβετε γιατί αντέδρασε με τον τρόπο που αντέδρασε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − five =