αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν έχω χρόνο»: 5 συνηθισμένα ψέματα που λέμε στον εαυτό μας

«Δεν έχω χρόνο»: 5 συνηθισμένα ψέματα που λέμε στον εαυτό μας

Τα ψέματα που λένε οι άνθρωποι στον εαυτό τους είναι επιζήμια, χωρίς καν να το καταλάβουν. Στην πραγματικότητα, αυτές οι μικρές πλάνες μπορούν να σου κλέψουν την ευτυχία, εμποδίζοντας τη συναισθηματική μας ανάπτυξη.

Αν πεις ότι δεν έχεις πει ποτέ ψέματα στον εαυτό σου, τότε… λες ψέματα. Οκ, πιθανότατα πιστεύεις μερικά ψεύτικα πράγματα για τον εαυτό σου εδώ και χρόνια. Αυτά μπορεί να είναι ψέματα για την αυτοεκτίμησή σας ή μπορεί να είναι μια υπερβολικά διογκωμένη εικόνα του εαυτού σας. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτά τα ψέματα μπορεί να σας κοστίσουν την ευτυχία σας. Και να σας φράξουν τον δρόμο προς τους μεγάλους στόχους σας.

«Δεν μετανιώνω για τίποτα»

Ακόμα κι όταν στέκεσαι περήφανος και διακηρύσσεις ότι δεν μετανιώνεις, μέσα σου, ξέρεις ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Και το να μετανιώνεις για πράγματα από το παρελθόν δεν είναι το ίδιο με το να μετανιώνεις για το πού βρίσκεσαι στη ζωή τώρα.

Να πώς αυτό το ψέμα είναι επιζήμιο: Όταν δεν μετανιώνεις ποτέ για τίποτα, τότε δεν μπορείς να αναπτυχθείς από τα λάθη σου. Και από τη στιγμή που δεν μετανιώνεις, δίνεις στον εαυτό σου την άδεια να μην ενδιαφέρεται για το τι κάνεις ή για το τι λες.

«Δεν έχω χρόνο για τίποτα»

Ένας από τους πιο συνηθισμένους περιορισμούς που θέτουμε στον εαυτό μας είναι ο χρόνος. Ποτέ δεν έχουμε χρόνο να επισκεφτούμε φίλους, δεν έχουμε ποτέ χρόνο να δουλέψουμε σε projects και φαίνεται ότι δεν έχουμε ποτέ χρόνο να κάνουμε διακοπές.

Ενώ μπορεί να λέτε σε όλους ότι δεν έχετε χρόνο, αυτό είναι επίσης ένα από τα ψέματα που λένε οι άνθρωποι στον εαυτό τους. Αν θέλεις να καταφέρεις κάτι, θα βρεις τον χρόνο. Όλοι έχουμε 24 ώρες μέσα στην ημέρα.

«Έχω κακή τύχη συνέχεια»

Ένα από τα ψέματα που λένε οι άνθρωποι στον εαυτό τους είναι ότι είναι άτυχοι. Αλλά δεν είσαι ούτε τυχερός ούτε άτυχος.

Βεβαίως, η τύχη είναι συχνά θέμα… τοποθέτησης. Μια τυχαία συνάντηση αποκαλύπτει μια ευκαιρία να αγοράσετε μια επιχείρηση σε καλή τιμή. Είστε όμως πραγματικά τυχεροί μόνο αν έχετε τα χρήματα ή τις διασυνδέσεις με μεγάλη τσέπη για να την αγοράσετε. Διαφορετικά, δεν είστε σε καλύτερη θέση από ό,τι αν δεν προέκυπτε ποτέ η προσφορά. Θυμήσου και το άρθρο: Οι «τυχεροί» άνθρωποι εφαρμόζουν αυτούς τους 3 απλούς κανόνες. Και αυξάνουν τις πιθανότητες επιτυχίας τους.

«Ποτέ δεν είχα ευκαιρία στη ζωή»

Αν και η ζωή σας μπορεί να ήταν τραυματική, δεν ήταν όλα άσχημα. Υπήρχε κάποιος στην πορεία που σου έδωσε την ευκαιρία να γίνεις καλύτερος, και να βελτιώσεις τη ζωή σου. Ομολογουμένως, μπορεί να μην ήταν πολλοί αυτοί οι άνθρωποι, αλλά υπήρχε τουλάχιστον ένας.

Είχατε μια ευκαιρία στη ζωή, και εξακολουθείτε να έχετε. Το να λέτε στον εαυτό σας αυτό το ψέμα απλώς εντείνει την αρνητικότητά σας. Και σε περίπτωση που δεν έχετε άλλες ευκαιρίες, μπορεί να είναι δικό σας λάθος.

«Απλά αυτός είμαι»

Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται σαν… αυτοπεποίθηση, επεξεργαστείτε το. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και στο να είσαι πεισματάρης. Λέγοντας ότι, «Αυτός ακριβώς είμαι» δείχνει ότι δεν είστε τόσο πρόθυμοι να αλλάξετε ή να βελτιώσετε τον εαυτό σας.

Λέτε ναι στην αναβλητικότητα, στα ίδια λάθη, στις ίδιες συμπεριφορές. Και αυτές είναι μόνο μερικές από τις επιπτώσεις. Όπως μπορείτε να δείτε, τα ψέματα που λένε οι άνθρωποι στον εαυτό τους μπορεί μερικές φορές να μεταμφιεστούν ως χαρακτηριστικό. Δεν είναι. Είναι απλώς ένα ψέμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − ten =