αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί ο Jeff Bezos δεν θέλει PowerPoint στα meetings

Γιατί ο Jeff Bezos δεν θέλει PowerPoint στα meetings

Ο Jeff Bezos δεν είναι φαν των slideshow παρουσιάσεων στα meetings. Σε ένα πρόσφατο podcast με τον Λεξ Φρίντμαν, αποκάλυψε ότι προτιμά τα λεπτομερή σημειώματα.

Οι συσκέψεις υπό τον Bezos απαιτούν προετοιμασία, καθώς οι παρευρισκόμενοι μελετούν σιωπηλά ένα σημείωμα έξι σελίδων για 30 λεπτά.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, η συγκεκριμένη προετοιμασία δημιουργεί ένα περιβάλλον που ευνοεί την ανάλυση και την ανταλλαγή ιδεών, σε αντίθεση με τα συνηθισμένα PowerPoint που, όπως υποστηρίζει, είναι εύκολο να δημιουργηθούν αλλά πολλές φορές, είναι δύσκολα στην κατανόηση.

Όπως μεταδίδει το Business Insider, ενώ η διαδικασία απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο και προσπάθεια, ο Bezos πιστεύει ότι είναι πιο αποτελεσματική. Οι συμμετέχοντες μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τα ζητήματα και να κάνουν πιο παραγωγικές ερωτήσεις, προάγοντας την αναζήτηση της αλήθειας.

Η διαδικασία επιτρέπει στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη να κάνουν πιο παραγωγικές ερωτήσεις και να αναζητούν την αλήθεια αντί να «κρύβουν πολλές ατημέλητες σκέψεις σε bullett points».

Στις προσπάθειές του να ενθαρρύνει περισσότερη αναζήτηση της αλήθειας στην εργασία, ο Bezos συνιστά στους ανθρώπους να καταργήσουν τους… συμβιβασμούς. Αντίθετα, θα πρέπει «να προσπαθήσουν να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αλήθεια».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 3 =